در آستانه نخستین سالگرد آغاز کارزار «سهشنبههای نه به اعدام»، زرتشت احمدی راغب، زندانی سیاسی، تأکید کرد که «ملت بزرگ ایران لایق حقوق بشر، آزادی، عدالت، و دموکراسی» است و به آن دست خواهد یافت.
منابع خبری گزارش دادند که در پی اعتصاب گسترده در شهرهای کردنشین ایران و اعتراض به صدور احکام اعدام برای پخشان عزیزی و وریشه مرادی، دستکم هشت شهروند در شهرهای سنندج و سقز بازداشت شدند.
نرگس محمدی، زندانی سیاسی و برنده جایزه صلح نوبل، روز پنجشنبه چهارم بهمن در نشست مجازی با هیئت حقوق زنان در مجلس سنای فرانسه و نمایندگان پارلمان فرانسه گفت: «چوبههای دار در زندانهای سراسر سرزمینم به دست جلادان برافراشته شده است و هر روز در این سرزمین سرهای جوانان بر طنابهای دار مینشیند.»
ده زن بهائی ساکن اصفهان، روز چهارشنبه ۳ بهمن توسط نیروهای حکومتی بازداشت و برای اجرای حکم حبس به زندان دولتآباد اصفهان منتقل شدند.
محمدجواد ظریف، معاون راهبردی مسعود پزشکیان، در حاشیه اجلاس اقتصادی داووس در سوئیس روز چهارشنبه ۳ بهمن، با اظهاراتی جنجالی، بار دیگر به یکی از اصلیترین موضوعات مورد بحث کاربران فضای مجازی تبدیل شد.
حدود ۲۳۰ تن از فعالان فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در بیانیهای ضمن اعلام مخالفت خود با صدور و اجرای احکام اعدام از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران تاکید کردند که «خشونت زدایی از قوانین و محاکم قضایی ضرورت امروز ایران است.»
«کمپین آزادی وریشه مرادی»، زندانی سیاسی محکوم به اعدام در زندان اوین، روز چهارشنبه سوم بهمن اعلام کرد که هیچ تحولی در پرونده او صورت نگرفته و جانش همچنان در خطر است.
در پی کشته شدن محمد مقیسه و علی رازینی، دو قاضی بدنام جمهوری اسلامی، رضا محمدحسینی، زندانی سیاسی در قزلحصار، در نامهای که نسخهای از آن به صدای آمریکا رسیده، تجربههای خود از برخوردهای قضات حکومتی را «با هدف ثبت در تاریخ» مکتوب کرده است.
نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ژیلا بنییعقوب، پژمان موسوی، و امید فراغت، سه روزنامهنگار و فعال رسانهای، را ضمن تفتیش خانه دو تن از آنها به دادسرای اوین احضار کردند. همچنین مهدی محمودیان، روزنامهنگار و زندانی سیاسی سابق، گفت که برای اجرای حکم حبس احضار شده است.
منابع حقوق بشری روز چهارشنبه سوم بهمن گزارش دادند که مقامات قضایی جمهوری اسلامی چند زندانی را در زندانهای کرج، گرگان، مشهد، و ساوه اعدام کردند.
به دنبال انتشار ادعای رسانههای حکومتی مبنی بر تعویق حکم اعدام پخشان عزیزی، خبرگزاری حکومتی ایسنا با تشریح این خبر به «برداشتهای متفاوت در فضای رسانهای» از حکم اعدام این فعال مدنی و مددکار اجتماعی واکنش نشان داده و اعلام کرد که «تغییری در حکم صادره ایجاد نشده است.»
همزمان با انتشار تصاویر و گزارشهای مختلف از اعتصاب کسبه در شهرهای کردنشین، خبرگزاری حکومتی تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران، چهارشنبه ۳ بهمن، مدعی شد که اجرای حکم پخشان عزیزی، فعال کرد و مددکار اجتماعی به تعویق افتاده است.
صدها فعال مدنی و سیاسی در داخل و خارج از ایران در بیانیه مشترکی با حمایت از «همه زندانیان سیاسی و عقیدتی و مطبوعاتی» خواستار آزادی بیقید و شرط همه آنها شدند.
دادگاه تجدیدنظر خوزستان در پی درخواست تجمیع احکام مازیار سیدنژاد، این فعال کارگری را به سه سال و سه ماه و دو روز حبس محکوم کرد که از این میزان حدود دو سال و هشت ماه آن اجرایی است.
با وجود هشدارهای پیشین درباره وقوع «فاجعه انسانی» با واگذاری بخشی از زندان قزلحصار به زندان مرکزی کرج، گزارشهای رسیده به صدای آمریکا حاکی از آغاز روند انتقال زندانیان «با هدف نامشخص» است و احتمال دارد این جابهجایی شامل حال زندانیان سیاسی نیز بشود.
سازمان «ماده ۱۸»، یک سازمان مردمنهاد و غیرانتفاعی مستقر در لندن، اعلام کرد مجموع احکام زندان که در ۲۰۲۴ میلادی علیه مسیحیان در ایران صادر شده، افزایشی شش برابری در مقایسه با سال ۲۰۲۳ میلادی داشته است.
بر اساس گزارشها، با گذشت بیش از یک ماه از بازداشت یک زوج معترض در تهران، آنها همچنان در سلول انفرادی بازداشتگاه یکی از نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی تحت فشار قرار دارند.
منابع نزدیک به محمدرضا فقیهی خبر دادند که این وکیل دادگستری روز سهشنبه دوم بهمن برای اجرای حکم دادگاه ۵ سال حبس به زندان اوین تهران منتقل شد.
زندانیان در ۳۴ زندان کشور در بیانیه ای اعلام کردند که اعدامها در دیماه به بیش از ۱۱۰ مورد رسید و از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون ۹۵۰ زندانی اعدام شدهاند.
دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی یک وکیل دادگستری را به حبس و محرومیت از انجام شغل وکالت با انتساب اتهاماتی از جمله «نشر اکاذیب» و «انتشار اسرار محرمانه» محکوم کرد.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی تأیید کرد که طی یک سال گذشته در ایران ۵۰ هزار شهروند به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست دادهاند.
اعتراضات معیشتی بازنشستگان شرکت مخابرات روز دوشنبه اول بهمن در چند استان ایران همزمان با تجمع گسترده بازنشستگان فرهنگی در مقابل وزارت آموزش و پرورش در تهران برگزار شد. مأموران حکومتی در تهران به تجمع مسالمتآمیز معلمان بازنشسته با اسپری فلفل حمله کردند.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی امیرحسین مقصودلو، خواننده موسیقی پاپ ایرانی را که با نام امیر تتلو شناخته میشود، به اعدام محکوم کرد.
مهرداد آلادین، تصویربردار و مستندساز که هجدهم دی پس از احضار به دادسرای اوین بازداشت شده بود، با سپردن وثیقه یک میلیارد تومانی به طور موقت آزاد شد.
شلیک «بیضابطه» نیروهای نظامی جمهوری اسلامی به سوی یک خودرو در شهرستان هیرمند استان سیستان و بلوچستان یک کشته بر جا گذاشت.
صدها تن از کنشگران سیاسی، مدنی، و فرهنگی با امضای بیانیهای در اعتراض به صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی تأکید کردند که جوامع با «ریختن خون انسانها» عادلانه نمیشوند.
یک منبع حقوق بشری خبر داد که قوه قضاییه جمهوری اسلامی در احکامی جداگانه دو وکیل دادگستری را در تهران و مشهد به حبس و مجازاتهای تکمیلی محکوم کرد.
خبرنامه امیرکبیر این استاد دانشگاه را اسعد غفوری، عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج معرفی کرده و نوشته که او یکی از مسئولین کمپین «جلوگیری از اعدام پخشان عزیزی» بود.
یک منبع حقوق بشری گزارش داد که زینب جلالیان، تنها زن زندانی سیاسی محکوم به حبس ابد در ایران، بدون دسترسی به خدمات پزشکی تخصصی و رعایت اصل تفکیک جرائم، با شرایط جسمی نامناسب دوران محکومیت خود را در زندان یزد سپری میکند.
گزارشهای رسیده به صدای آمریکا در مورد امان جلالینژاد اعلمی، معلم زاهدانی محبوس در زندان شیبان اهواز، حاکی از بلاتکلیفی این زندانی سیاسی، است.
کنفدراسیون کار ایران – خارج از کشور، در گزارش سال ۲۰۲۴ میلادی خود در مورد جنبشهای اعتراضی و نیز گستره بحرانهای اقتصادی و اجتماعی، نقض مداوم حقوق کارگری، و سرکوب سیستماتیک فعالیتهای صنفی در ایران نوشت که در بخشهای مختلف، حدود ۲۴۰۰ تجمع اعتراضی و نزدیک به ۱۷۰ اعتصاب صورت گرفت.
انجمن خانوادههای قربانیان پرواز «پیاس ۷۵۲» با انتقاد از اعتراض جمهوری اسلامی به صلاحیت دیوان بینالمللی دادگستری گفت: «حکومت ایران که پیشتر از این دیوان برای منافع خود استفاده کرده بود، اکنون در برابر حسابرسی جنایاتش صلاحیت آن را زیر سوال میبرد.»
به دنبال کشته شدن محمد مقیسه و علی رازینی، دو قاضی شناخته شده جمهوری اسلامی، برخی از فعالان سیاسی٬ روزنامهنگاران، وکلا و کنشگران صنفی در شبکههای اجتماعی آن دو را «مجسمههای قساوت» نامیدند و بر قضاوتهای «مغرضانه» آنها در صدور احکام اعدام و زندانهای طویل المدت بویژه برای متهمان سیاسی تاکید کردند.
زندانیان زن در بند زنان زندان لاکان رشت در پیامی، همبستگی خود با سایر زندانیان در زندانهای اوین، قزلحصار کرج و تهران بزرگ را اعلام و صدور احکام اعدام از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران را محکوم کردند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه روز پنجشنبه ۲۷ دی بار دیگر تأیید حکم اعدام پخشان عزیزی، فعال مدنی زندانی، توسط دیوان عالی کشور و همچنین صدور احکام اعدام برای شماری از زندانیان سیاسی را محکوم کرد.
شعبه ۳۶ تجدید نظر استان تهران ضمن رد درخولست تجدید نظر ۱۰ فعال مدنی آذربایجانی، احکام سنگین زندان از سوی قاضی صلواتی را عینا تایید کرد.
بارگذاری بیشتر