وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی تأیید کرد که طی یک سال گذشته در ایران ۵۰ هزار شهروند به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست دادهاند.
بنا بر گزارش خبرگزاری حکومتی تسنیم در روز دوشنبه اول بهمن، محمدرضا ظفرقندی، با اعلام این که میزان مرگ و میر بر اثر آلودگی هوا «۱۲.۵۶ درصد» از مرگها در کل ایران را تشکیل میدهد، گفت که حتی با معیارهای جمهوری سلامی نیز که با استانداردهای جهانی متفاوت است، هوای شهرهای ایران ۲۴۷ روز از سال آلوده بوده است.
در هفتههای گذشته نیز معاون اجرایی دولت جمهوری اسلامی گفته بود که مرگ سالانه بیش از ۵۰ هزار شهروند به علت آلودگی هوا بوده است.
همزمان با اذعان وزیر بهداشت به مرگ و میر سالانه ۵۰ هزار تن در ایران بر اثر آلودگی هوا، میثم معزی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز اعلام کرده که تنها در روزهای ۲۹ و ۳۰ دی، بیش از ۱۵۰۰ تن بر اثر عوارض آلودگی هوا به مراکز درمانی این شهر مراجعه کردهاند.
به گفته این مقام بهداشت و درمان استانی، ۱۸۸ تن از ۱۵۱۲ شهرونی که «با مشکل قلبی و تنفسی غیرعفونی ناشی از آلودگی هوا» به اورژانس بیمارستانها مراجعه کرده بودند، بستری شدند.
آلودگی هوا به یکی از مشکلات روزمره در ایران تبدیل شده و راهکار مقامات جمهوری اسلامی در قبال آن تعطیلیهای پیاپی و غیرمترقبه در شهرهای مختلف بوده است.
سحر ناصری، کنشگر سیاسی، پیش از این به صدای آمریکا گفته که محیط زیست اولویت جمهوری اسلامی نیست.
در حالی که مقامات جمهوری اسلامی از حل بحرانهایی از جمله آلودگی هوا، کمبود برق، و کنترل نرخ ارزهای خارجی درماندهاند و تلاش میکنند آن را به آن چه «عملیات روانی دشمن» مینامند نسبت دهند، ناظران کارگزاران حکومت را «جماعتی هپروتی» و عامل «سونامی ورشکستگی» میدانند.