همزمان با تشدید قطعی آب و برق در مناطق مختلف ایران و از کار افتادن مشاغل ضروری از جمله نانواییها، گزارشهای شهروندی حاکی از شکلگیری اعتراضات در برخی شهرها است؛ چنانکه شماری از شهروندان در مترو تهران شعار «مرگ بر دیکتاتور» دادهاند.
کشته شدن چهار تن، از جمله یک کودک سه ساله، در خمین بر اثر شلیک نیروهای جمهوری اسلامی در شامگاه ۲۶ تیر، با واکنش گسترده ایرانیان در رسانههای اجتماعی همراه شده است.
فشار بر دادخواهان، زندانیان سیاسی، و خانوادههای آنها توسط جمهوری اسلامی در ایران افزایش یافته و گزارشها حاکی از آن است که عوامل حکومتی با تهدید تلاش میکنند از اطلاعرسانی درباره نقض حقوق بشر جلوگیری کنند.
اتحادیه اروپا هشت فرد و یک نهاد مرتبط با جمهوری اسلامی را به دلیل نقش داشتن در ترور مخالفان و سرکوبهای فرامرزی علیه منتقدان حکومت ایران، تحریم کرد.
همزمان با افزایش شمار انفجارهای مرموز در مناطق مختلف ایران که جمهوری اسلامی علت آن را «حوادث طبیعی و نشت گاز» عنوان میکند، موج بازداشتها و فشار حکومت بر دادخواهان و کنشگران مدنی و سیاسی افزایش یافته است.
مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در زمینه وضعیت حقوق بشر در ایران، درباره «احتمال اعدام قریبالوقوع سه زندانی سیاسی» در اهواز هشدار داد و خواهان توقف اجرای اعدام آنها شد.
در این روزها که اسرائیل با حذف ارشدترین مقامهای نظامی و اشراف کامل بر آسمان ایران، عملاً سلطه خود بر جمهوری اسلامی را به دست آورده، تهدیدهای حکومتی علیه شهروندان ایران هر روز جدیتر و علنیتر میشود.
در بیست و ششمین سالگرد سرکوب خشونتبار اعتراضات مسالمتآمیز دانشجویی در کوی دانشگاههای تهران و تبریز، فعالان سیاسی و مدنی و کاربران شبکههای اجتماعی یاد کشتهشدگان و ناپدیدشدگان وقایع ۱۸ تیر را گرامی داشتند.
کشته شدن دو جوان در همدان با شلیک نیروهای جمهوری اسلامی، توجه افکار عمومی را به خود جلب کرده است. مخاطبان صدای آمریکا ایجاد پایگاههای ایست بازرسی در جادهها در پی جنگ ۱۲ روزه را «حرکتی نمایشی» با هدف «ایجاد وحشت» در شهروندان دانستند.
سرویس اطلاعاتی سوئیس هشدار داده که فعالیتهای جاسوسی جمهوری اسلامی تهدیدی فزاینده برای دیپلماتهای سوئیسی در تهران است.
گروهی از حقوقدانان و وکلای دادگستری در ایران نسبت «تصویب شتابزده» طرح «تشدید مجازات جاسوسی» پس از جنگ ۱۲ روزه در مجلس شورای اسلامی، هشدار داده و آن را «فاجعهای بزرگ» برای نظام قانونی و قضایی ایران دانستند.
ابوالفضل قدیانی و مهدی محمودیان، دو زندانی سیاسی، با شرح آن چه هنگام حمله اسرائیل به زندان اوین رخ داد، اعلام کردند که مقامات جمهوری اسلامی از زندانیان به عنوان «سپر انسانی» استفاده کردند.
مقامات قضایی جمهوری اسلامی در ماه گذشته میلادی، ژوئن ۲۰۲۵، دستکم ۹۸ تن را در زندانهای مختلف ایران اعدام کردند که ۲۱ مورد از این اعدامها در دوران جنگ ۱۲ روزه انجام شده است.
مقامات قضایی جمهوری اسلامی ضمن خودداری از تحویل دادن پیکر اسماعیل فکری، زندانی سیاسی اعدامشده به اتهام «جاسوسی» و «ارتباط با اسرائیل» به خانوادهاش، از آنها در ازای نشان دادن محل دفن او پول طلب کردهاند.
سازمان نظارتی مستقل نتبلاکس از اعمال «گستردهترین و شدیدترین» مورد قطع سراسری اینترنت در ایران توسط جمهوری اسلامی طی بیش از پنج سال گذشته خبر داد.
شماری از فعالان سیاسی و مدنی ایرانی روز شنبه ۲۵ اسفند با انتشار بیانیهای صدور حکم اعدام برای وریشه مرادی، زندانی سیاسی کُرد، را محکوم کردند.
گزارشها حاکی از اعتصاب غذای ۹ تن از زندانیان عقیدتی و سیاسی در بند ۸ زندان شیبان اهواز در اعتراض به «شرایط غیر انسانی و نقض حقوق اولیه» خود است.
بیش از ۱۵۰ روزنامهنگار با امضای یک نامه خطاب به غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران، خواستار آزادی ویدا ربانی، دانشآموخته روزنامهنگاری از دانشگاه علامه طباطبایی و عضو انجمن صنفی روزنامهنگاران تهران، شدند.
گزارشها از اصفهان حاکی از ادامه تجمع اعتراضی کشاورزان اصفهانی با مطالبه برخورداری از «حقابه قانونی» خود در روز شنبه ۲۴ اسفند است.
کمپین حقوق بشر ایران روز جمعه ۲۳ اسفند از دومین گزارش ویژه کمیته حقیقتیاب شورای حقوق بشر سازمان ملل در مورد نقض حقوق بشر از سوی حکومت ایران استقبال کرد.
دادستانهای فدرال ایالات متحده معتقدند که طرح ترور مسیح علینژاد، روزنامهنگار و منتقد جمهوری اسلامی، بخشی از تلاشهای گسترده حکومت ایران برای خاموش کردن صدای مخالفان خود در طول بیش از یک دهه گذشته است.
کمیته حقیقتیاب مستقل سازمان ملل در مورد ایران روز جمعه ۲۴ اسفند اعلام کرد که حکومت ایران به «سرکوب سیستماتیک» مخالفان در پی اعتراضات سال ۱۴۰۱ ادامه میدهد.
خانواده های زندانیان سیاسی اعدام شده در دهه ۶۰ روز جمعه ۲۴ اسفند، آخرین جمعه سال، مراسم بزرگداشت آنان را پشت درهای بسته خاوران برگزار کردند.
سازمان حقوق بشری «ههنگاو» روز پنجشنبه ۲۳ اسفند خبر داد که حیدر محمدی (حسنوند)، جوان اهل خرمآباد، چند ساعت پس از بازداشت در این شهر و انتقال به بازداشتگاه اداره آگاهی شهر نهاوند در استان همدان، زیر شکنجه ماموران این نهاد امنیتی کشته شد.
گروهی از شهروندان از جمله دادخواهان و فعالان مدنی همزمان با آخرین پنجشنبه سال ۱۴۰۳ که در فرهنگ ایرانیان آیین گرامیداشت درگذشتگان است، با حضور بر مزار قربانیان نقض حقوق بشر به دست جمهوری اسلامی، به آنها ادای احترام کردند.
همزمان با نزدیک شدن قیمت سکه طلا به ۸۰ میلیون تومان و گزارشها از کسادی بازار شب عید، اعتراضات معیشتی در ایران روز پنجشنبه با تجمع سهامداران گروه ملی صنعتی فولاد ادامه یافت.
یک منبع نزدیک به عبدالرسول مرتضوی، به صدای آمریکا خبر داد که مقامات زندان مرکزی اصفهان این زندانی سیاسی را پس از انتشار دو پیام صوتی و انتقاد او از جمهوری اسلامی و رهبر آن، به سلول انفرادی منتقل کردهاند.
یک منبع مطلع روز پنجشنبه ۲۳ اسفند با اشاره به پرونده امانالله جلالینژاد، معلم زاهدانی محبوس در زندان شیبان اهواز، به صدای آمریکا گفت که او از زمان بازداشت به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در روز ۲۰ فروردین سال جاری همچنان در وضعیت بلاتکلیف قرار دارد.
طاهر نقوی، وکیل دادگستری و زندانی سیاسی، در پی رفتار خشونتآمیز مأموران زندان با خانواده او از انجام درمان در بیمارستان خودداری کرد.
نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ۲۲ اسفند نینا گلستانی، نویسنده اهل رشت، و عبدالله احمدزاده، فعال فرهنگی کُرد در سقز، را بازداشت کردهاند.
هشتاد و پنج برنده جایزه نوبل در رشتههای مختلف از سراسر جهان خواستار آزادی همه زندانیان سیاسی از زندانهای جمهوری اسلامی شدند و بر لزوم آزادی کامل نرگس محمدی برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۲۳ تاکید کردند.
حکم دو بار اعدام متهمان پرونده قتل داریوش مهرجویی و وحیده محمدی، سینماگر سرشناس و همسرش، توسط دیوان عالی جمهوری اسلامی تأیید شد.
همزمان با تداوم تلاطم در بازارهای مالی ایران، منابع خبری و صنفی روز چهارشنبه از ادامه اعتراضات معیشتی پرستاران و کادر درمان در چند شهر، و همچنین اعتصاب کارکنان صنایع نفت و گاز در مراکز نفتی خبر دادند.
خواهر نوید میهندوست، سینماگر زندانی، در گفتوگو با صدای آمریکا با تأکید بر «وعده و وعیدهای واهی» وزارت ارشاد و خانه سینما و تحمیل «فشار روانی به خانواده» گفت با وجود سپری شدن مدت یک سوم حبس برادرش مقامات قضایی از آزادی او جلوگیری میکنند.
گروهی از افراد دچار معلولیت در اعتراض به بیتوجهی مقامات جمهوری اسلامی به وضعیت معیشت و رفاه خود روز چهارشنبه مقابل نهاد ریاست جمهوری در تهران تجمع کردند.
یک منبع آگاه به صدای آمریکا گفت که در پی همراهی شماری از زندانیان عادی واحد ۴ زندان قزلحصار با اعتراض زرتشت احمدی راغب علیه اعدام و رواج مواد مخدر، مقامات قضایی علاوه بر لغو مجوز کار، آنها را به واحدی دیگر انتقال دادند و آقای احمدی راغب را نیز به سلول انفرادی انتقال دادند.
بارگذاری بیشتر