لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۳۲

احضار چهار روزنامه‌نگار به دادسرای اوین و فرهنگ و رسانه


زندان اوین
زندان اوین

نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ژیلا بنی‌یعقوب، پژمان موسوی، و امید فراغت، سه روزنامه‌نگار و فعال رسانه‌ای، را ضمن تفتیش خانه دو تن از آنها به دادسرای اوین احضار کردند. همچنین مهدی محمودیان، روزنامه‌نگار و زندانی سیاسی سابق، گفت که برای اجرای حکم حبس احضار شده است.

منابع خبری روز چهارشنبه سوم بهمن گزارش دادند که نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی در روز گذشته در اقدامی جداگانه ضمن هجوم به خانه ژیلا بنی‌یعقوب و پژمان موسوی، دو روزنامه‌نگار شناخته شده، امید فراغت، فعال رسانه‌ای را نیز به دادسرای اوین احضار کردند.

خانم بنی‌یعقوب با شرح هجوم نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی به خانه‌اش در روز سه‌شنبه دوم بهمن، اعلام کرد که مأموران ضمن تفتیش منزل، بدون ذکر اتهام به او گفته‌اند که باید خود را به یکی از شعب بازپرسی دادسرای اوین معرفی کند.

خانم بنی‌یعقوب با اعلام این که «بیشتر از ۱۰ - ۱۲ مأمور» اطلاعاتی به خانه آنها ریخته و به همسرش گفته بودند «از پست نامه داریم»، گفت: «از خواب پریدم و نشسته در تخت، گیج و مبهوت مردانی را می‌دیدم که یکی پس از دیگری وارد خانه می‌شدند. یک مأمور زن هم بود که در اتاق کنارم ایستاد تا لباس مناسب بپوشم.»

این روزنامه‌نگار با بیان این‌که «به نوع برخورد» مأموران اعتراض کرده، شرح داد در برگه‌ای که مأموران به او ارائه کرده بودند، عنوان اتهامی ذکر نشده بود.

او با توضیح این که مأموران «خانه را تفتیش کردند. لپ‌تاپ‌ها و گوشی‌ها را بردند» و اعتراض همسرش بهمن امویی، مبنی بر این که در حکم ارائه شده «فقط نام ژیلا آمده و حق ندارید لپ‌تاپ و گوشی من را با خودتان ببرید و ابزار کارم است»، بی‌فایده بوده است.

به گفته خانم بنی‌یعقوب، یکی از مأموران به همسر او گفته «شما چرا این قدر به لپ‌تاپ وابسته هستی؟ مگر راننده اسنپ هستی که می‌گویی لوازم کارم است؟»

ژیلا بنی‌یعقوب با اعلام این‌که «باید خودم را به یکی از شعب بازپرسی دادرسی اوین معرفی کنم»، گفت: «احتمالا موقع دیگر بگویند اتهامم چیست.»

همچنین، سازمان دفاع از جریان آزاد اطلاعات، ضابطان قضایی با ورود به خانه پژمان موسوی روزنامه‌نگار، ضمن تفتیش خانه‌اش در تهران، تلفن همراه او را نیز توقیف کردند.

هم‌زمان، این نهاد حقوق بشری اعلام کرد که امید فراغت، روزنامه‌نگار و فعال رسانه‌ای ساکن کرج نیز ابلاغیه‌ای دریافت کرده که بر اساس آن باید طی پنج روز به شعبه چهارم بازپرسی دادسرای اوین مراجعه کند.

بر اساس این گزارش‌ها، روشن نیست مقامات اطلاعاتی و قضایی جمهوری اسلامی به چه دلیل این سه روزنامه‌نگار را احضار کرده‌اند.

از سوی دیگر، مهدی محمودیان روزنامه‌نگار و فعال مدنی، روز چهارشنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که «برای اجرای حکم هشت ماه زندان به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار» شده است.

این روزنامه‌نگار گفته که شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به دلیل انتقاد از «رویه دروغ‌گویی»، او را به «تبلیغ علیه نظام» متهم و به هشت ماه حبس محکوم کرده است.

آقای محمودیان با ابراز امیدواری نسبت به فرا رسیدن «روزهایی بدون دیکتاتوری و اقتدارگرایی»، گفته که یک‌شنبه آینده در دادسرای فرهنگ و رسانه حاضر خواهد شد.

بنا بر گزارش سالانه سازمان دفاع از جریان آزاد اطلاعات، در سال گذشته میلادی دست‌کم ۲۵۶ روزنامه‌نگار و رسانه در ایران مورد پیگرد قضایی و اطلاعاتی قرار گرفته‌اند. در این سال، احکام زندان صادر شده علیه ۱۱ روزنامه‌نگار اجرا شد و دست‌کم ۳۶ روزنامه‌نگار بازداشت شدند.

فشار بر فعالان مدنی، روزنامه‌نگاران، و وکلای دادگستری در ماه‌های گذشته از سوی نهادهای اطلاعاتی و مقامات قضایی جمهوری اسلامی در ایران افزایش یافته است.

XS
SM
MD
LG