بیش از ۱۲۰۰ تن از فعالان زنان، فعالان علیه اعدام و زندانیان سیاسی در بیانیهای با اشاره به اینکه در سال گذشته میلادیُ دستکم ۹۳۸ تن، از جمله ۲۹ زن، اعدام شدند، از ۴۴ کشور دنیا و نهادهای بینالمللی خواستند تا با فشار بر جمهوری اسلامی خواستار پایان دادن به اعدام زنان در ایران شوند.
همزمان با اعلام بخشنامه «عفو» رهبر جمهوری اسلامی برای سه هزار زندانی به مناسبت ۲۲ بهمن، امیر شیبانی زاوه، فعال سیاسی، دوباره بازداشت شد و به زندان وکیلآباد انتقال یافت.
اعتراضات معیشتی در ایران با اعتصاب شماری از کسبه بازار در تهران، اعتصاب کارکنان شرکت پالایش گاز فجر جم، و تجمع کارگران طرح آبیاری کارون بزرگ، کارخانه قند خاورمیانه و گروهی از بازنشستگان در کرمانشاه ادامه یافت.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی اعلام کرد که برای دو تماشاگر زن که در بازی چندی پیش پرسپولیس و تراکتور «حرکات ناشایست» انجام دادهاند «پرونده قضایی» تشکیل داده و آنها را بازداشت کرده است.
اعدام دست کم ۳۰ زندانی در بهمن ماه؛ گسترش کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» به ۳۵ زندان، در ادامه اعتراضات علیه اجرای احکام اعدام، زندانیان محبوس در زندان گنبدکاووس نیز به کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» پیوستند.
دولت سوئد روز دوشنبه ۱۵ بهمن «مرکز اسلامی امام علی» در استکهلم، پایتخت این کشور، را به عمل کردن به عنوان بستری برای جاسوسی توسط جمهوری اسلامی ایران علیه شهروندان ایرانی و سوئدی متهم کرد.
دو وکیل دادگستری اعلام کردند که دادسرای عمومی و انقلاب مشهد برای دستکم ۱۷ وکیل دادگستری کیفرخواست با اتهام «تبلیغ علیه نظام» صادر کرده است.
پس از آن که مهدی محمودیان، فعال سیاسی، با اعلام احضارش برای اجرای حکم حبس از مخاطبان خود در ایکس خداحافظی کرد، وکیل او مصطفی نیلی تأیید کرد که این فعال سیاسی برای اجرای حکم هشت ماهه حبس به زندان معرفی شد.
بنا بر گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانههای اجتماعی، اعتراضات معیشتی بازنشستگان مخابرات این دوشنبه دستکم در شهرهای تهران، ایلام، کرمانشاه، سنندج، زنجان، بیجار، شیراز، اهواز، و تبریز جریان داشت.
کانال تلگرامی مهدی نصیری، سردبیر پیشین روزنامه کیهان و فعال سیاسی خبر داد که او ساعتی پیش از بازداشتگاه نیروی انتظامی مشهد آزاد شده است.
یک سازمان حقوق بشری میگوید آمار بازداشتها در ایران از سوی ماموران جمهوری اسلامی در ماه گذشته میلادی، ژانویه، حدود ۴۰ درصد در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته افزایش داشته است.
عالیه مطلبزاده، روزنامهنگار و عکاس خبری، با اعلام خبر احضارش به دادسرای اوین، گفت که «به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری» از حضور در جلسه بازپرسی منع شده است.
منابع خبری در ایران گزارش دادند که مهدی نصیری، روزنامهنگار و فعال سیاسی، روز یکشنبه با یورش نیروهای حکومتی بازداشت شد.
یک نهاد حقوق بشری گزارش داد که منوچهر فلاح، زندانی سیاسی، از سوی دادگاه انقلاب اسلامی رشت با اتهام «محاربه» به اعدام محکوم شد.
در پی افزایش فشار بر فعالان صنفی معلمان در کردستان، یکشنبه ۱۴ بهمن، اداره آموزش و پرورش استان کردستان علیه ۴۷ معلم فعال صنفی احکام سنگینی صادر کرده است.
بر اساس گزارش کمپین برای آزادی پخشان عزیزی، فعال مدنی محکوم به اعدام، تاکنون بیش ۴۱۳ هزار و ۵۰۰ تن با امضای یک نامه به رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران، خواستار آزادی او شدهاند.
سازمان حقوق بشری «ههنگاو» روز شنبه ۱۳ بهمن اعلام کرد که در ماه میلادی گذشته (ژانویه) دستکم ۸۷ زندانی در زندانهای جمهوری اسلامی ایران اعدام شدند.
کمپین حقوق بشر ایران در پی «موج جدید سرکوب گسترده شهروندان و فعالان کرد، عرب، بلوچ و ترک در ایران»، از سازمان ملل متحد و کشورهای متعهد به حقوق بشر خواست تا جمهوری اسلامی ایران را برای توقف این آزار و اذیتها تحت فشار قرار دهند.
گزارشها حاکی است محسن حکیماللهی، آخوند ۶۳ ساله ایرانی و امام مرکز اسلامی «امام علی» در حومه استکهلم، که بزرگترین جامعه شیعه در شمال اروپا محسوب میشود، بازداشت شده و قرار است از سوئد اخراج شود.
زرتشت احمدی راغب، زندانی سیاسی، روز جمعه ١٢ بهمن با انتشار فایلی صوتی از داخل زندان اعلام کرد تا ۲۵ بهمن اعتصاب غذا میکند.
زرتشت احمدی راغب، آرشام رضایی، و رضا محمدحسینی، سه فعال مدنی زندانی، در بیانیهای به مناسبت چهل و ششمین سالروز بازگشت خمینی به ایران آن را «فریب بزرگ ۵۷» خواندند و تصریح کردند که حکومت جمهوری اسلامی «رفتنی» است.
همزمان با ادامه روند افزایشی قیمت انواع اقلام دارویی در ایران، یک داروساز در گفتوگو با صدای آمریکا از افزایش «۲۰۰ درصدی قیمت تمامشده برخی داروها» خبر داد.
مجموعه «فرانت لاین دیفندرز» (مدافعان بدون مرز) که در زمینه حفاظت از مدافعان حقوق بشر در خطر فعالیت میکند، روز پنجشنبه ۱۱ بهمن در بیانیهای خواستار آزادی محمدرضا فقیهی، وکیل زندانی، شد و نگرانی خود را نسبت به محکومیت خودسرانه و آزار قضایی او اعلام کرد.
سازمان حقوق بشر ایران خواستار لغو حکم اعدام ۶ زندانی سیاسی به نامهای بابک علیپور، وحید بنیعامریان، پویا قبادی، ابوالحسن منتظر، علی اکبر دانشور كار و محمد تقوی شد.
رسانههای حقوق بشری از انتقال دو زندانی سیاسی در ایران، بهروز احسانی و مهدی حسنی، به بند زندانیان محکوم به اعدام در زندان قزلحصار خبر دادهاند.
چند روز پس از کشته شدن دختری نوجوان به دست پدرش در پیرانشهر، یک زن جوان باردار در کرمانشاه با شلیک گلوله توسط بستگان همسرش در یک مهمانی کشته شده است.
شماری از کارگران معدن «یک پروده» طبس چهارشنبه شب دهم بهمن به علت «رها شدن ناگهانی گاز و زغالسنگ از دیواره معدن» مصدوم شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، در این پرونده، از میان ۱۰ متهم، هفت نفر تبرئه شدند. دو نفر دیگر که پیشتر به ۹۱ روز حبس محکوم شده بودند، با تغییر حکم، هر یک به پرداخت ۵۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شدند. همچنین، حکم ۹۱ روز حبس یکی از متهمان عیناً تأیید شد.
رضا محمدحسینی، زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار، با اعتراض به «نمایش فریبکارانه حقوق بشری» توسط مقامات قضایی جمهوری اسلامی، با نام بردن از برخی زندانیان سیاسی جانباخته در زندانها، خواهان پاسخگویی حکومت درباره «پرونده سیاه این جنایات» شد.
خبرگزاری هرانا روز چهارشنبه دهم بهمن در گزارشی به بررسی جدیدترین فهرست و آخرین وضعیت ۷۷ زن زندانی سیاسی و امنیتی میپردازد که ۶۹ تن از آنها در حال حاضر در زندان اوین محبوس هستند و ۸ تن نیز به مرخصی اعزام شدهاند.
وکیل رضا ولیزاده، روزنامهنگار و شهروند دوتابعیتی زندانی در ایران، از رد تجدیدنظرخواهی پرونده او خبر داد و تأکید کرد او در حالی به ۱۰ سال زندان محکوم شده که مطابق قوانین جمهوری اسلامی مجازات اتهام نسبت داده شده به او حداکثر یک سال زندان است.
سعید ماسوری، یکی از قدیمیترین زندانیان سیاسی در ایران، در نامهای که نسخهای از آن به صدای آمریکا رسیده از فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، خواسته است از کشورهای عضو این سازمان بخواهد مراودات سیاسی و دیپلماتیک خود با جمهوری اسلامی را به توقف احکام اعدام مشروط کنند.
منابع حقوق بشری از اعدام دستکم پنج زندانی، از جمله دو برادر، به دست مقامات قضایی جمهوری اسلامی در بامداد چهارشنبه دهم بهمن در زندان عادلآباد شیراز خبر دادند.
فرزند شهریار بیات، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، به صدای آمریکا گفت که با وجود گذشت حدود یک سال از درخواست فرجامخواهی، مقامات قضایی جمهوری اسلامی همچنان پرونده او را مسکوت گذاشتهاند.
برادر فاطمه و محمدحسین سپهری از تفهیم اتهام «توهین به رهبر و تبلیغ علیه نظام» به این دو زندانی سیاسی محبوس در زندان وکیلآباد مشهد به صورت آنلاین خبر داد.
نخستین جلسه دادگاه نگار دباغی، نوجوان ۱۷ ساله، اول اسفند در یکی از شعب دادگاه انقلاب تبریز برگزار میشود؛ این در حالی است که مطابق قوانین جمهوری اسلامی، رسیدگی به پروندههای مربوط به افراد زیر ۱۸ سال به عهده دادگاه ویژه کودکان و نوجوانان است.
بارگذاری بیشتر