حمید یعقوبی، رئیس انجمن پیشگیری از خودکشی ایران، گفت که آخرین آمار خودکشی در ایران مربوط به پیش از سال ۱۴۰۱ است و اضافه کرد: زنان خانهدار با ۳۲/۸ درصد، رتبه اول را در اقدام به خودکشی، و کارگران با ۳۲ درصد، یکسوم خودکشیها را به خود اختصاص دادند.
قتل یک مرد جوان در سنگسر سمنان که به گفته برخی منابع غیررسمی متهمان به قتلش از اعضای فاطمیون نیروی قدس سپاه پاسداران بودهاند، اعتراضات گسترده مردمی و واکنش برخی کاربران رسانههای اجتماعی را برانگیخته است.
گلاره عباسی، فعال مدنی و سیاسی، روز چهارشنبه یکم اسفند به دست نیروهای حکومتی در خانهاش در غرب تهران بازداشت شد. علت بازداشت او تلاش برای فروش صنایع دستی تولید شده زندانیان سیاسی عنوان شده است.
امیر رئیسیان، یکی از وکلای شریفه محمدی فعال کارگری زندانی در زندان لاکان رشت، میگوید که به هیچ کدام از ایراداتی که به نظریه ضابط وارد کرده بودند، پاسخی داده نشده است.
شماری از فعالان مدنی در همراهی با کارزار سهشنبههای نه به اعدام، شامگاه سهشنبه مقابل زندان اوین تجمع کردند و علیه مجازات اعدام شعار دادند.
مأموران اطلاعاتی حکومت جمهوری اسلامی در ایران ضمن تفتیش خانههای ۱۴ شهروند بهایی در استانهای البرز و قزوین، دو تن از آنان را بازداشت کردند.
مجید خوشمنظر، زندانی سیاسی که به اتهام «از کار انداختن دوربینهای مداربسته» بازداشت و محکوم شده بود، با استفاده از مرخصی متصل به آزادی از زندان وکیلآباد مشهد آزاد شد.
یک منبع صدای آمریکا از بازداشت زهرا شریفکاظمی، فعال فضای مجازی، خبر داد؛ یک وکیل دادگستری اعلام کرد که حسین آذرپیک، هنرمند دفنواز، در تهران بازداشت شده است و آراز ایرانی، کنشگر مدنی نیز در تبریز بازداشت شد.
وکیل امیرحسین موسوی به صدای آمریکا گفت که با وجود بیش از دو ماه، قرار وثیقه برای این کنشگر صادر نشده است و بازداشت این زندانی سیاسی بدون دسترسی به وکیل و ملاقات با خانواده ادامه دارد.
گزارشها حاکی از اعتصاب و تجمع کارگران در اعتراض به وضعیت معیشتی و شرایط کاری در چندین شهر ایران در روز سهشنبه ۳۰ بهمن است.
کمپین آزادی برای پخشان عزیزی روز سهشنبه ۳۰ بهمن خبر داد که این فعال حقوق بشری محکوم به اعدام در ایران، شهروند افتخاری فلورانس ایتالیا شده است.
زندانیان عضو کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در سی و شش زندان کشور، سه شنبه ۳۰ بهمن، در بیانیه این هفته اعلام کردند که در تنها در ماه بهمن، دستکم ۶۲ نفر، از جمله دو زن، اعدام شدهاند.
منابع حقوق بشری گزارش دادند که مقامات قضایی جمهوری اسلامی پنج زندانی را در استانهای فارس، خوزستان، لرستان، و اصفهان اعدام کردند، دو زندانی در تهران به اعدام محکوم شدند، و سه تن برای اجرای اعدام به سلول انفرادی زندان قزلحصار انتقال یافتند.
به دنبال بازداشت شماری از معترضان در دهدشت، پس از روزها بیخبری یک نهاد حقوق بشری اطلاع یافته که برخی از آنها در بازداشتگاه اطلاعات سپاه، گروهی در زندان یاسوج، و یک نوجوان نیز به کانون اصلاح و تربیت یاسوج منتقل شده است.
بیش از دویست تن از وکلای دادگستری ایران در بیانیهای، به صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی، وریشه مرادی، و شریفه محمدی، سه تن از زندانیان سیاسی زن، اعتراض کردند.
با گذشت پنج روز از کشته شدن امیرمحمد خالقی، دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران، اعتراضات دانشجویی در ایران همچنان ادامه دارد.
اعتراضات معیشتی در ایران روز دوشنبه با تجمع بازنشستگان مخابرات با وجود بارش برف در برخی مناطق کشور، دستکم در ۹ استان ایران جریان داشت.
اعتراضات معیشتی در ایران روز یکشنبه با اعتصاب و تجمع پرستاران و کادر درمان در بیمارستان میلاد تهران و اعتراضات بازنشستگان در چند استان جریان داشت.
با تداوم اعتراضات دانشجویی که در پی کشته شدن امیرمحمد خالقی در تهران آغاز شده، چند تشکل دانشجویی از این اعتراضات حمایت کردند و دانشجویان معترض در تجمع دانشگاه تهران با شعار «اگر با هم یکی نشیم، یکی یکی کشته میشیم» خواهان اتحاد دانشجویان شدند.
مونا بختیاری، دختر ناهید شیرپیشه و منوچهر بختیاری و خواهر دادخواه پویا بختیاری، روز شنبه ۲۷ بهمن از اقدام به خودکشی مادر خود در زندان خبر داد.
همزمان با ادامه تجمعات اعتراضی، امیر محمد خالقی، روز شنبه در زادگاهش در روستای «درمیان» استان خراسان جنوبی به خاک سپرده شد.
با تشدید مشکلات معیشتی در ایران و بی توجهی حکومت، تجمعات صنفی از سوی کارگران، بازنشستگان، پرستاران در شهرهای مختلف برگزار شد.
شبکه حقوق بشر کردستان خبر داد که آرزو و افشین منبری، خواهر و برادر پیمان منبری، از جانباختگان اعتراضات سال ۱۴۰۱ در سنندج، همراه با سه تن از دیگر بستگان خود تحت تهدید و فشار نهادهای امنیتی قرار گرفته و پروندهای قضایی نیز علیه سه تن از آنها در دادگستری سنندج تشکیل شده است.
سازمان دیدهبان حقوق بشر روز جمعه ۲۶ بهمن اعلام کرد مقامات جمهوری اسلامی ایران از پاییر سال گذشته میلادی تاکنون «بدون ارائه شواهد واقعی برای حداقل ۲۴ فعال از اقلیت آذری احکام سنگین زندان صادر کردهاند.»
گزارشهای رسیده به صدای آمریکا حاکی از آن است که شماری از سازماندهندگان و شرکتکنندگان در تجمع اعتراضی روز پنجشنبه ۲۵ بهمن در مقابل دانشگاه تهران هنوز در بازداشت هستند و آزاد نشده اند.
سازمان عفو بینالملل روز جمعه ۲۶ بهمن به شدت از صدور دوباره حکم اعدام برای شریفه محمدی فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت انتقاد کرد.
کانال تلگرامی «خبرنامه امیرکبیر» شامگاه جمعه ۲۶ بهمن از «آزادی موقت ۴ دانشجوی بازداشتی دانشگاه تهران با پافشاری دانشجویان» خبر داد.
در پی کشته شدن امیرمحمد خالقی، دانشجوی ۱۹ ساله کارشناسی مدیریت کسبوکار دانشگاه تهران، که مطابق گزارشها بر اثر ضربات چاقوی زورگیران در تهران روی داد، دانشجویان خوابگاه کوی پسران با اعتراض به بیتوجهی مسئولان دانشگاه در تأمین امنیت دانشجویان و تمرکز آنها بر سرکوب و برخوردهای انضباطی، تجمع کردند.
دو نهاد حقوق بشری روز پنجشنبه ۲۵ بهمن از صدور مجدد حکم اعدام برای شریفه محمدی فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت انتقاد کردند.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران روز پنجشنبه ۲۵ بهمن در واکنش به آزادی ۴ روزنامهنگار زندانی در ایران تاکید کرد: این خبرنگاران هرگز نباید از آزادی خود محروم میشدند و از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواست که تمام روزنامهنگاران و فعالان رسانهای زندانی را آزاد کنند.
شوراهای صنفی دانشجویان کشور در واکنش به کشته شدن «علی محمد خالقی درمیان» دانشجوی ۱۹ ساله مقطع کارشناسی رشته کسب و کار دانشکده مدیریت دانشگاه تهران نوشت: «جان دانشجویان نه تنها اولویت مسئولین دانشگاه نیست بلکه مطلقا اهمیتی در سیاستگذاری دانشگاه ندارد.»
چند تشکل کارگری و معلمان روز پنجشنبه ۲۵ بهمن صدور مجدد حکم اعدام علیه شریفه محمدی، فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت، را محکوم کردند و خواستار لغو فوری این حکم شدند.
یک منبع مطلع به صدای آمریکا خبر داد: آرشام رضایی، رضا محمدحسینی، و زرتشت احمدی راغب، سه زندانی سیاسی که در پی اعتراض به اعدام و خشونت و انتقال به سلول انفرادی زندان قزلحصار برده شدند، در اعتصاب غذا به سر میبرند.
مادر دادخواه شهریار محمدی، از کشتهشدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، با اتهاماتی از قبیل رعایت نکردن حجاب اجباری و «تبلیغ علیه نظام» به دادگاه کیفری بوکان احضار شد.
همزمان با تجمع داروسازان در اصفهان در مقابل سازمان تأمین اجتماعی این استان، گروهی از کارکنان شرکت نفت فلات قاره در لاوان استان هرمزگان تجمع کردند.
صفحه «کمپین دفاع از شریفه محمدی» که توسط اعضای خانواده شریفه محمدی مدیریت میشود، روز پنجشنبه، ۲۵ بهمن۱۴۰۳ گفت که محمدعلی درویشگفتار، رئیس شعبه دوم دادگاه انقلاب رشت که این حکم را تأیید کرده است، پسر قاضی شعبه اول یعنی احمد درویشگفتاراست که حکم قبلی را صادر کرده بود.
بارگذاری بیشتر