در پی کشته شدن امیرمحمد خالقی، دانشجوی ۱۹ ساله کارشناسی مدیریت کسبوکار دانشگاه تهران، که مطابق گزارشها بر اثر ضربات چاقوی زورگیران در تهران روی داد، دانشجویان خوابگاه کوی پسران با اعتراض به بیتوجهی مسئولان دانشگاه در تأمین امنیت دانشجویان و تمرکز آنها بر سرکوب و برخوردهای انضباطی، تجمع کردند.
دو نهاد حقوق بشری روز پنجشنبه ۲۵ بهمن از صدور مجدد حکم اعدام برای شریفه محمدی فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت انتقاد کردند.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران روز پنجشنبه ۲۵ بهمن در واکنش به آزادی ۴ روزنامهنگار زندانی در ایران تاکید کرد: این خبرنگاران هرگز نباید از آزادی خود محروم میشدند و از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواست که تمام روزنامهنگاران و فعالان رسانهای زندانی را آزاد کنند.
شوراهای صنفی دانشجویان کشور در واکنش به کشته شدن «علی محمد خالقی درمیان» دانشجوی ۱۹ ساله مقطع کارشناسی رشته کسب و کار دانشکده مدیریت دانشگاه تهران نوشت: «جان دانشجویان نه تنها اولویت مسئولین دانشگاه نیست بلکه مطلقا اهمیتی در سیاستگذاری دانشگاه ندارد.»
چند تشکل کارگری و معلمان روز پنجشنبه ۲۵ بهمن صدور مجدد حکم اعدام علیه شریفه محمدی، فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت، را محکوم کردند و خواستار لغو فوری این حکم شدند.
یک منبع مطلع به صدای آمریکا خبر داد: آرشام رضایی، رضا محمدحسینی، و زرتشت احمدی راغب، سه زندانی سیاسی که در پی اعتراض به اعدام و خشونت و انتقال به سلول انفرادی زندان قزلحصار برده شدند، در اعتصاب غذا به سر میبرند.
مادر دادخواه شهریار محمدی، از کشتهشدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، با اتهاماتی از قبیل رعایت نکردن حجاب اجباری و «تبلیغ علیه نظام» به دادگاه کیفری بوکان احضار شد.
همزمان با تجمع داروسازان در اصفهان در مقابل سازمان تأمین اجتماعی این استان، گروهی از کارکنان شرکت نفت فلات قاره در لاوان استان هرمزگان تجمع کردند.
صفحه «کمپین دفاع از شریفه محمدی» که توسط اعضای خانواده شریفه محمدی مدیریت میشود، روز پنجشنبه، ۲۵ بهمن۱۴۰۳ گفت که محمدعلی درویشگفتار، رئیس شعبه دوم دادگاه انقلاب رشت که این حکم را تأیید کرده است، پسر قاضی شعبه اول یعنی احمد درویشگفتاراست که حکم قبلی را صادر کرده بود.
وکیل امیرحسین موسوی، شهروند معترض که اواخر آذر در تهران بازداشت شده، تأیید کرد که موکلش «از طریق شش ماه نظارت مخفیانه بر روی اکانت جیمز بیدین شناسایی و بازداشت شده» است.
همزمان با فراخوان گروهی از حامیان «سران جنبش سبز» برای برگزاری تجمع اعتراضی در روز پنجشنبه، گزارشها از تهران حاکی از حضور گسترده نیروهای حکومتی در مرکز پایتخت و «بازداشتهای گسترده» در خیابانهای اطراف دانشگاه تهران است.
کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد روز چهارشنبه ۲۴ بهمن پس از اعلام آلمان مبنی بر کالبدشکافی و تایید مرگ جمشید شارمهد در بازداشت، این اقدام جمهوری اسلامی را« نقض جدی حقوق بشر» خواندند.
مقامات آلمانی روز چهارشنبه ۲۴ بهمنماه اعلام کردند که کالبدشکافی پیکر جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی، که سال گذشته در شرایطی نامشخص در زندان جمهوری اسلامی جان باخت، انجام شده است.
در پی اعتراضات مردمی در دهدشت، نیروهای اطلاعات سپاه در استان کهگیلویه و بویراحمد شماری از شهروندان معترض را در شامگاه سهشنبه ۲۳ بهمن بازداشت کردند.
منابع حقوق بشری روز چهارشنبه ۲۴ بهمن گزارش دادند که مقامات قضایی جمهوری اسلامی دستکم سه زندانی را در زندانهای اصفهان و بروجرد اعدام کردند.
یکی از دختران زهرا رهنورد با انتشار استوری در حساب اینستاگرام بخشی از روایت مادرش از روزی که «حصر خانگی» میرحسین موسوی و همسرش آغاز شد را منتشر کرده که بر اساس آن در جریان حمله نیروهای امنیتی به خانه آنها، ماموران «چشمبند و دهانبند برسرشان میکشند» و «زنجیرهای سنگینی به پایشان میبندند.»
دهها تشکل و سازمان همراه با نزدیک به ۲۰۰ تن از فعالان حقوق بشری و مدنی در بیانیهای مشترک در روز دوشنبه ۲۲ بهمن نسبت به شرایط وخیم صدها زندانی سیاسی و عقیدتی در ایران که «در سکوت خبری به تدریج جان میبازند»، هشدار دادند.
اعضای کارزار »سهشنبهها علیه اعدام» در پنجاه و پنجمین هفته از این اقدام حقوق بشری، هشدار دادند که در صورت بردن پخشان عزیزی برای اجرای احکام، راهکارهای جدیدی را برای مقابله با این حکم غیرانسانی در پیش خواهند گرفت.
پرونده نیلوفر حامدی، روزنامهنگار بازداشتی، سه شنبه ۲۳ بهمن، بر اساس حکم قطعی دادگاه تجدیدنظر استان تهران بسته اعلام شد.
کارزار «سهشنبههای نه به اعدام»، سه شنبه ۲۳ بهمن، در پنجاه و پنجمین بیانیه، هشدار داد که از ۲۲ بهمن ۱۴۰۲ تاکنون، بیش از ۱۰۲۱ نفر تنها از طریق چوبه دار اعدام شدهاند.
منابع حقوق بشری میگوید ماموران حکومتی جمهوری اسلامی در روز پنجشنبه ۱۸ بهمنماه، شماری از شهروندان مسیحی را بهطور همزمان در استان تهران بازداشت کردهاند، اما دلیلی برای هیچ یک از این بازداشتها ارائه نکردهاند.
منابع حقوق بشری روز دوشنبه ۲۲ بهمن گزارش دادند که قوه قضاییه جمهوری اسلامی دستکم سه زندانی را در شهرهای تبریز و زنجان اعدام کرد.
رسانههای حقوق بشری از صدور احکام اعدام و حبسهای طولانی مدت برای سه تن از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» خبر دادند.
گروه هکری «عدالت علی» به اسناد «خیلی محرمانه» در ارتباط با جلسات مربوط به حجاب اجباری دست یافته که نشان میدهد نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی با همکاری وزارتخانهها و حراست مراکز آموزشی و درمانی برای مقابله با زنان سازماندهی شدهاند.
پس از انتشار نامه محمد داوری خطاب به رهبر جمهوری اسلامی، وکیل این زندانی سیاسی میگوید مقامات قضایی او را از زندان عادلآباد شیراز به «مکان نامعلومی» بردهاند.
اینگه بلاسک، سیاستمدار آلمانی که کفیل سیاسی پخشان عزیزی شده است در نامهای به این فعال مدنی زندانی در در ایران که با خطر اعدام روبرو است، «شجاعت و تعهد او به انسانیت و عدالت» را ستوده است.
مطلب احمدیان، زندانی سیاسی در زندان اوین تهران، که به رغم بیماری و مشکلات جسمانی بیش از ۱۵ سال در زندان است، با انتشار نامهای، از شکنجههای اعمال شده بر خود و ممانعت دادستان تهران از مداوایش خبر داد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران روز شنبه ۲۰ بهمن به صدور احکام زندان برای ۵ فعال معلمان در استانهای خوزستان و البرز در هفتههای اخیر اعتراض کرد.
توماج صالحی، رپر معترض، روز شنبه ۲۰ بهمن با انتشار پیامی تصویری در شبکههای اجتماعی از احضار خود به دادگاه در روز سیام بهمن خبر داد و گفت که برای انتشار ترانه «تیفوس» با چندین اتهام مختلف روبرو شده است.
مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران، روز جمعه ۱۹ بهمن با ابراز نگرانی از رد اعاده دادرسی پخشان عزیزی، فعال مدنی زندانی، از مقامات حکومت ایران خواست فورا اعدام او را متوقف کنند.
کمپین حقوق بشر ایران در گزارشی محکومیت دو زندانی سیاسی، منوچهر فلاح و شهریار بیات، به اعدام را نشانگر تداوم روند نگرانکننده و فزاینده استفاده جمهوری اسلامی از مجازات بیرحمانه اعدام علیه مخالفان و معترضان سیاسی دانست.
خانه پرستار، از تشکلهای صنفی پرستاران در ایران، با انتشار گزارشی با عنوان «پرستاری درمسیر انفجار اعتراضات»، خبر داد که «طبق پالسهایی که از برخی شهرها و استانها میرسد، به وضوح پرستاری در سراشیبی ناامیدی قرار دارد و هر روز ناامیدتر از روز قبل میشود.»
مری لاولر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور مدافعان حقوق بشر، روز پنجشنبه ۱۸ بهمن خواستار آن شد که حکومت ایران به آزار و سرکوب مدافعان حقوق بشر پایان دهد.
خبرگزاری قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز پنجشنبه ۱۸ بهمن خبر داد: مهدی محمودیان «با موافقت مقام قضایی و برای انجام مراحل درمانی به مدت ۵ روز به مرخصی استعلاجی اعزام شد.» در این حال، گزارشهای رسیده به صدای آمریکا حاکی از آن است که این اقدام پس از «بالا آوردن خون» انجام شده است.
سازمان عفو بینالملل در بیانیهای از جامعه جهانی خواست فورا از مقامات جمهوری اسلامی ایران بخواهند اعدام پخشان عزیزی را متوقف کنند.
بارگذاری بیشتر