همزمان با فراخوان گروهی از حامیان «سران جنبش سبز» برای برگزاری تجمع اعتراضی در روز پنجشنبه ۲۵ بهمن با مطالبه پایان حبس خانگی رهبران معترضان به نتایج انتخابات سال ۸۸، گزارشها حاکی از حضور گسترده نیروهای حکومتی در مرکز تهران و «بازداشتهای گسترده» در خیابانهای اطراف دانشگاه تهران است.
در این ارتباط، کانال تلگرامی کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی از رهبران معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در سال ۸۸، به نقل از «شاهدان عینی» نوشت: تا ظهر روز پنجشنبه «بیش از ۴۰۰ نفر در تجمع رفع حصر دستگیر شده و به مقر نیروی انتظامی در نزدیک میدان انقلاب منتقل و برخی پس از بازجویی آزاد شدهاند.»
این کانال از «بازداشت حسین لقمانیان، نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی و جانباز جنگ مقابل درب دانشگاه تهران به همراه برادرش» خبر داد و اشاره کرد: حسین لقمانیان بعد از اعتراضات ۸۸ بارها بازداشت شد و در شرایط بسیار سختی در زندان همدان محکومیت خود را گذراند.
پیشتر به گزارش سهامنیوز، «دستکم صد ون و ماشین پلیس» در خیابانهای اطراف دانشگاه تهران مستقر شده بودند و «دو عضو خانواده آیتالله منتظری» در میان بازداشتشدگان هستند.
پس از آن اعلام شد که سعید و سعیده منتظری به دست نیروهای حکومتی بازداشت شدهاند.
یک روز پیش از برگزاری این تجمع هم چند تن از افراد پیگیر این برنامه اعتراضی، رحیم قمیشی، اکبر دانش سرارودی، ناصر دانشفر، محمود دردکشان و فرزندش نیز بازداشت شده بودند.
هدف از تجمع روز پنجشنبه، اعتراض به ادامه حصر خانگی «سران جنبش سبز» عنوان شده بود.
سهامنیوز در همین زمینه با انتشار بیانیه «معترضان» از حکومت خواسته است «به ظلم طولانی مدت حصر غیرقانونی» میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد پایان دهد.
حصر خانگی بدون محاکمه و صدور رأی، یکی از راهکارهای جمهوری اسلامی در مواجهه با شماری از سران خود بوده که به مرور ساز مخالف زدهاند و از گردونه قدرت حذف شدهاند. کروبی، موسوی و همسرش زهرا رهنورد از بهمن ۱۳۸۹ تاکنون در حصر خانگی به سر میبرند.
میرحسین موسوی، نامزد ریاستجمهوری در انتخابات حکومتی ۱۳۸۸ و رقیب محمود احمدینژاد بود و پس از آن به عنوان یکی از رهبران اعتراضات سراسری که به «جنبش سبز» شهرت یافت، شناخته شد.
میرحسین موسوی که در یکی از سیاهترین دورههای جمهوری اسلامی در سمت نخستوزیری در جمهوری اسلامی از افراد اصلی حکومت ایران بود، در جریان انتخابات بحثبرانگیز سال ۱۳۸۸ که با اعتراضات گسترده به «تقلب در انتخابات» همراه و سرکوب معترضان را در پی داشت به صف مخالفان پیوست.
با این وجود کارنامه او در دهه شصت همواره مورد انتقاد مخالفان جمهوری اسلامی قرار داشت و نقشاش در سرکوبهای دهه ۶۰ همواره مطرح شده است. میرحسین موسوی آخرین نخستوزیر جمهوری اسلامی در دوره رهبری روحالله خمینی و پیش از بازنگری قانون اساسی در سال ۱۳۶۸ بوده است.
یکی از دختران زهرا رهنورد روز سهشنبه با انتشار استوری در حساب اینستاگرام بخشی از روایت مادرش از روزی که «حصر خانگی» میرحسین موسوی و همسرش آغاز شد را منتشر کرد که بر اساس آن در جریان حمله نیروهای امنیتی به خانه آنها، ماموران «چشمبند و دهانبند برسرشان میکشند» و «زنجیرهای سنگینی به پایشان میبندند.»
این مطلب که با عنوان «آدمربایی قهری» در حساب زهرا موسوی منتشر شده مربوط به روایت زهرا رهنورد از روز ۲۵ بهمن سال ۱۳۸۹ است که در پی فراخوان معترضان به «تقلب در انتخابات» برای همبستگی با «بهار عربی» دو نامزد معترض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ به همراه همسرانشان در خانه حبس شدند.
به نوشته رهنورد در آن روز «مردانی ناشناس و نقابدار» در خانه به او و همسرش «حمله» میکنند و پس از بستن چشم و زدن «دهانبند» و انداختن «زنجیرهای سنگین» به پاهایشان آن دو را «در نقطهاى دور به زيرزمينى متروك پرتاب مىكنند.»
طبق این روایت پس از این اقدام ماموران از این دو میخواهند که «توبه» كنند. نکتهای که به نوشته رهنورد «اين خواست حاكمان ترجيع بند اين حبس و حصر ماست.»
موسوی در سال ۱۴۰۱ و در پی اعتراضات سراسری که با کشته شدن مهسا امینی در بازداشت «گشت ارشاد» آغاز شد، با صدور بیانیه خواستار عبور از جمهوری اسلامی و تشکیل «مجلس موسسان» برای تعیین نوع حکومت آینده شده بود.