سازمان «کمپین حقوق بشر در ایران» میگوید دستکم ۳۴ روزنامهنگار و فعال رسانهای از نیمه نخست سال جاری میلادی توسط جمهوری اسلامی بازداشت شدهاند.
بازداشت خشن یک دختر دانشجو که برپایه برخی گزارشها در اقدامی اعتراضی در محوطه دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران عریان شده بود با واکنشهای گستردهای مواجه شده است.
ژینا مدرس گرجی، روزنامهنگار و فعال حقوق زنان ساکن سنندج، از مراجعه به زندان برای تحمل محکومیت حبس خود خبر داد.
سازمان حقوق بشری «ههنگاو» روز جمعه ۱۱ آبان از اعدام دستکم ۱۶۱ زندانی در ایران در ماه گذشته میلادی و رشد بیش از ۱۰۰ درصدی اعدامها در مقایسه با یک ماه قبل از آن خبر داد.
خانه پرستار و کانال تلگرامی شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران از برگزاری تجمع های اعتراضی پرستاران دانشگاه های علوم پزشکی و بیمارستان های دولتی در یزد و فسا و نیز پرسنل فوریت های پزشکی در مشهد در روز شنبه ۱۲ آبان خبر دادند.
سازمان حقوق بشر ایران روز جمعه ۱۱ آبان خبر داد که حکم دستکم ۵ زندانی ازجمله یک تبعه کشور افغانستان که در پروندههای جداگانه با اتهامات مربوط به «مواد مخدر»، «محاربه» و یا «قتل عمد» به اعدام و یا قصاص نفس محکوم شده بودند، صبح چهارشنبه نهم آبان در زندان قزلحصار کرج به اجرا درآمده است.
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه اسبق آمریکا با انتشار متنی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «مقامات زندان [حکومت] ایران با خودداری از دسترسی به مراقبتهای پزشکی مورد نیاز نرگس محمدی، این فعال بازداشت شده و برنده جایزه صلح نوبل را به آرامی میکشند.»
سازمان حقوق بشر ایران در گزارشی اعلام کرد که با اعدام جمشید شارمهد به بهانه طراحی انفجار در حسینیه شیراز در سال ۱۳۸۷، تاکنون ۷ تن در ارتباط با این موضوع اعدام شدهاند.
رئیسکل سازمان نظام پرستاری در نامهای به وزیر بهداشت جمهوری اسلامی «افزایش تعداد بستههای خدمات پرستاری»، «افزایش ارزش نسبی خدمات برخی بخشها» و «افزایش ضریب ریالی تعرفه پرستاری به صورت واقعی» را از جمله مطالبات پرستاران اعلام کرد.
سازمان حقوق بشر ایران روز جمعه ۱۱ آبان از اعدام ۳ زندانی در شهرهای نقده، اهواز و اصفهان خبر داد.
مونا بختیاری، خواهر پویا بختیاری، روز پنجشنبه ۱۰ آبان با اشاره به اعتصاب پدرش منوچهر بختیاری در زندان قزوین، در مورد تهدید جانی او در زندان جمهوری اسلامی هشدار داد.
بازنشستگان روز پنجشنبه ۱۰ ابان دستکم در هفت شهر دست به تجمع زده و همزمان اعتصاب کارگران شرکت «پلی نار» تبریز وارد سومین روز خود شد.
اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیهای، «حمله تروریستی بزدلانه» به واحد گشت فرماندهی نیروهای انتظامی جمهوری اسلامی ایران در منطقه گوهرکوه، واقع در شهر تفتان استان سیستان و بلوچستان، در روز ۵ آبان را «به شدیدترین لحن» محکوم کردند.
رسانههای حقوق بشری از اعدام پنج زندانی، از جمله یک شهروند افغانستانی، در زندانهای قزلحصار کرج و جیرفت در بامداد روز چهارشنبه ۹ آبان خبر دادهاند.
رسانههای حقوق بشری روز سهشنبه ۸ آبان اعلام کردند وریشه مرادی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، پس از گذشت ۲۰ روز «به احترام خواست شمار زیادی از فعالان» به اعتصاب غذای خود پایان داد.
سازمان عفو بینالملل روز سهشنبه ۸ آبان با انتشار بیانیهای اعدام جمشید شارمهد، شهروند ایرانی آلمانی، توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرد.
دستکم هشت زندانی محکوم به اعدام در زندان قزلحصار کرج از روز دوشنبه ۷ آبان به سلول انفرادی منتقل شدهاند.
وزارت خارجه آلمان روز سهشنبه اعلام کرد که به دلیل اعدام جمشید شارمهد شهروند ایرانی-آلمانی این کشور سفیر خود را از ایران فراخوانده است.
هشدار کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» به خطر اعدام چهارزندانی «عقیدتی سیاسی بلوچ» عضو این کارزار
به گفته منابع خبری، پیروز نامی، دبیر کانون صنفی معلمان خوزستان، با اتهاماتی از جمله «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام»، «تشکیل گروه» و «اخلال در نظم عمومی» به دادگاه انقلاب اهواز احضار شد. جلسه دادگاه نامی برای ۱۶ آبان ماه تعیین شده است.
غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد که جمهوری اسلامی خبر اعدامش را روز ۷ آبان اعلام کرد، با انتشار ویدیویی اعتراضی در سکوت، با علامت درفش کاویانی و با بستن موهایش اعلام کرد که منتظر تایید و توضیحات اعدام پدرش توسط مقامات آلمان و آمریکا است.
منوچهر بختیاری، زندانی سیاسی در ایران، با ارسال پیامی صوتی از زندان قزوین گفت از هفت آبان اعتصاب غذا کرده که تا زمان آزادی از زندان ادامه مییابد، و مسئولیت هر آنچه برای او اتفاق بیافتد بر عهده جمهوری اسلامی خواهد بود.
وزیر امور خارجه آلمان در پاسخ به درخواست صدای آمریکا برای اظهارنظر درباره اجرای حکم اعدام جمشید شارمهد از سوی جمهوری اسلامی، گفت «بهقتل رساندن» یک شهروند آلمانی عواقب جدی در پی دارد.
نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، روز دوشنبه هفتم آبان در واکنش به انتشار خبر اعدام جمشید شارمهد توسط جمهوری اسلامی، در پیامی در شبکه ایکس نوشت اگر این خبر صحت داشته باشد، نشان میدهد که حکومت ایران همچنان اقدامات شنیع خود را ادامه میدهد.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه هفتم آبان در واکنش به اعدام جمشید شارمهد، شهروند دوتابعیتی ایرانی-آلمانی، توسط جمهوری اسلامی گفت: «حکومت ایران در واکنش به استفاده شهروندانش از حقوق بنیادین انسانی خود دست به اعدام آنها میزند.»
اعلام خبر اعدام جمشید شارمهد، زندانی دوتابعیتی ایرانی آلمانی و فعال سیاسی پادشاهیخواه توسط مقامات قضایی جمهوری اسلامی، واکنشهای گستردهای را در رسانههای اجتماعی برانگیخت و برخی کاربران آن را «انتقام سخت» حکومت از مردم ایران برای تلافی تحقیر شدنش در عرصه بینالمللی دانستند.
همزمان با تجمع اعتراضی شوراهای صنفی دانشجویان کشور، خبرنامه دانشجویی امیرکبیر گزارش داد که نیروهای حراست صبح دوشنبه از ورود ۲۰۰ دانشجو به دانشگاه به دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری مدنظر جمهوری اسلامی جلوگیری کردند.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی اعلام کرد که جمشید شارمهد، زندانی سیاسی دوتابعیتی، را اعدام کرده است.
همزمان با روز «کوروش بزرگ» و در حالی که راههای منتهی به پاسارگاد و تخت جمشید با تصمیم مقامات جمهوری اسلامی در استان فارس بسته شده است، دو زندانی سیاسی در نامهای که به صدای آمریکا رسیده، با گرامیداشت هفتم آبان تأکید کردند که نام کوروش بزرگ «همچنان بر جان خودکامگان لرزه میاندازد.»
اعتراضات معیشتی در ایران در نخستین دوشنبه آبان با برگزاری تجمعات همزمان بازنشستگان شرکت مخابرات در چند استان از جمله تهران، ایلام، آذربایجان شرقی، خوزستان، گیلان، کرمانشاه، و کردستان جریان داشت.
وکیل نسرین جوادی، فعال کارگری زندانی که از تیرماه ۱۴۰۱ به دلیل شرکت در تجمع صنفی در زندان است، خبر داد که با وجود امکان تخفیف قانونی برای مراقبت از فرزندش که مبتلا به دیابت یک است، مقامات زندان با مرخصی او مخالفت کردهاند.
مقامات زندان چوبیندر قزوین روز یکشنبه ششم آبان حکم شلاق محمد ابوالحسنی، زندانی سیاسی ۳۱ ساله را اجرا کردند. حکم سه ماه حبس و ۱۲ ضربه شلاق بر اساس پروندهسازی با شکایت مدیر این زندان و با اتهام «اخلال در نظم زندان» برای او صادر شده بود.
گزینش ایدئولوژیک برای استخدام در ادارات و نهادهای حکومتی در ایران پیشینهای به اندازه طول عمر جمهوری اسلامی دارد که یک روزنامه در گزارشی میدانی از دانشجو معلمان و داوطلبان استخدامی وزارت آموزش و پرورش به مواردی از آن پرداخته است.
نرگس محمدی، زندانی سیاسی محبوس در اوین، «پس از نزدیک به ۹ هفته تعلل مسئولان برای رسیدگی درمانی» روز یکشنبه به بیمارستان اعزام شد.
یک فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی پیشین خبر داد که دو برادر زندانی به نامهای شهاب تیموری و مهرداد تیموری، در خطر اجرای حکم «قطع چهار انگشت دست راست» قرار گرفتهاند. بنا بر این گزارش، پنج زندانی دیگر نیز در ارومیه در نوبت اجرای حکم قطع عضو هستند.
بارگذاری بیشتر