نرگس محمدی، زندانی سیاسی محبوس در اوین، «پس از نزدیک به ۹ هفته تعلل مسئولان برای رسیدگی درمانی» روز یکشنبه به بیمارستان اعزام شد.
یک فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی پیشین خبر داد که دو برادر زندانی به نامهای شهاب تیموری و مهرداد تیموری، در خطر اجرای حکم «قطع چهار انگشت دست راست» قرار گرفتهاند. بنا بر این گزارش، پنج زندانی دیگر نیز در ارومیه در نوبت اجرای حکم قطع عضو هستند.
دادستانی تهران به دلیل آنچه «پوشش ضد امنیت» جمهوری اسلامی درباره تحولات منطقه نامیده است، علیه یک سایت خبری اعلام جرم کرد و برای چند تن از کاربران شبکههای اجتماعی پرونده قضایی تشکیل داد.
یک منبع آگاه به صدای آمریکا خبر داد که دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی، بهراد آذرگان، شهروند بهائی را به ۱۱ سال زندان و مصادره اموال محکوم کرده است.
در پی حمله مسلحانه به گشتهای نیروی انتظامی در شهرستان تفتان در جنوب شرقی ایران، دستکم ۱۰ تن از مأموران فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی کشته شدند. گروه شبهنظامی «جیشالعدل» در بیانیهای مسئولیت این حمله را پذیرفت.
جمعی از فعالان سیاسی و اجتماعی روز جمعه ۴ آبانماه با انتشار بیانیهای که به دست صدای آمریکا رسیده است نسبت به وضعیت سلامت نرگس محمدی عمیقا ابراز نگرانی کرده و این شرایط را زمینهساز «مرگ خاموش» او دانستند.
بیش از صد فعال مدنی جمعه ۵ آبان ۱۴۰۳ همزمان با شانزدهمین روز اعتصاب غذای وریشه مرادی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، خواهان پایان اعتصاب غذای او شدند.
رسانههای ایران از جانباختن یکی از کارگران مصدوم انفجار معدن طبس و افزایش شمار قربانیان این حادثه به ۵۳ نفر خبر دادهاند.
سازمان حقوق بشر ایران در گزارشهایی جداگانه اعلام کرد که دستکم ۱۰ تن در زندانهای ایران اعدام شدند.
گزارش های رسیده به بخش فارسی صدای آمریکا حاکی از آن است که ریحانه انصارینژاد، فعال کارگری زندانی محبوس در زندان اوین، از ابتدای مهر ماه تاکنون از ملاقات حضوری محروم شده است.
مری لاولر، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور مدافعان حقوق بشر، روز پنجشنبه سوم آبان در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس» از جمهوری اسلامی خواست تا سلامت و امنیت طاهر نقوی، وکیل زندانی، را تضمین کند.
خبرگزاری حکومتی ایلنا روز جمعه چهارم آبان از فعالیت معدن معدنجو در طبس بدون امکانات لازم برای ایمنی محیز کار خبر داد و نوشت: کارگران همچنان بدون امکانات ایمنی مشغول کار هستند.
نرگس موسوی، دختر میرحسین موسوی، از رهبران اعتراضات به نتایج انتخابات سال ۸۸ و زهرا رهنورد، روز پنجشنبه سوم آبان در پست اینستاگرامی خود نوشت: «حصر ظالمانه زهرا رهنورد، مهدی کروبی، میرحسین موسوی ۵۰۰۰ روز شد.»
شبکه حقوق بشر کردستان در گزارشی اعلام کرد که وضعیت سلامتی وریشه مرادی، عضو جامعه زنان آزاد شرق کردستان در پانزدهمین روز اعتصاب غذا، وخیم شده است.
شماری از تشکل های دانشجویی در ایران خبر دادند که کارزار دانشجویی تغییر ریاست دانشگاه بهشتی تهران، در پی شکایت رئیس این مرکز و دستور مقام قضایی جمهوری اسلامی متوقف شد.
ائتلاف «آزادی نرگس» روز پنجشنبه سوم آبان حکم حبس ۶ ماهه دیگر علیه نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر زندانی، را محکوم کرد، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط او و خواستار دسترسی فوری وی به درمان پزشکی ضروری شد که این هفته بار دیگر از آن محروم شده است.
در حالی که قیمت هر یک دلار آمریکا در بازار ایران به حدود ۶۹ هزار تومان رسیده است، اعتراضات معیشتی ادامه دارد و گروهی از بازنشستگان فرهنگی در شیراز تجمع کردند.
یک گروه حقوق بشری از احضار پنج تن از زندانیان سیاسی در پرونده مشهور به «بچههای اکباتان» در ارتباط با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ خبر داد و اعلام کرد که شعبه ۱۳ دادگاه کیفری آنها را برای «دفاع آخر» فرخوانده است.
خواهر دادخواه نیکا شاکرمی میگوید با گذشت هشت روز از بازداشت مادرش نسرین شاکرمی، او همچنان از حق تماس و ملاقات محروم است.
پدر مهسا امینی در پیامی خطاب به نیلوفر حامدی و الهه محمدی، این دو روزنامهنگار را «ایراندختان سرفراز و آزاده» نامید که با «قلم خود، حقیقتی را» که مقامات جمهوری اسلامی «میخواستند کتمان شود، فریاد» زدند و صدای مهسا امینی و خانوادهاش شدند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران روز چهارشنبه از مخالفت مقامات زندان اوین با مرخضی نسرین جوادی، کارگر بازنشسته زندانی و از اعضای این تشکل کارگری، و برخورد تند و غیر انسانی دادیار ناظر بر این زندان با خانواده او خبر داد.
طاهر نقوی، وکیل دادگستری زندانی در اوین، روز چهارشنبه دوم آبان، به دلیل خودداری از پوشیدن لباس زندان و استفاده از دستبند و پابند، توسط مسئولین زندان از اعزام به بیمارستان منع شد.
کمپین حقوق بشر ایران روز چهارشنبه دوم آبان «محاکمه جمعی و صدور احکام بسیار سنگین» برای ۱۰ زن بهائی در اصفهان را «نشان آشکار دیگری از تداوم سرکوبهای سازمانیافته علیه اقلیتهای دینی، بهويژه بهائیان، در نظام جمهوری اسلامی» دانست.
دو شهروند بهائی در بابل توسط دادگاه انقلاب اسلامی مجموعا به ۱۰ سال حبس و محرومیتهای اجتماعی محکوم شدند.
سازمان حقوقبشر ایران ضمن محکوم کردن موج اعدامها در ایران از جامعه جهانی خواست تا با حمایت از «جنبش مبارزه علیه اعدام در ایران»، برای متوقف کردن اعدامها در ایران تلاش کنند.
منابع صدای آمریکا میگویند دادگاه کیفری سقز مصطفی حمدی، فعال مدنی اهل این شهر، را به اتهام «اخلال در نظم عمومی از طریق تجمع غیر قانونی» به ۱۰ ماه زندان و ۷۰ ضربه شلاق محکوم کرده است.
گروهی ١٨ نفره از گزارشگران ویژه و کارشناسان کارگروههای سازمان ملل متحد با انتشار نامهای مشترک در روز سه شنبه اول آبان، از جمهوری اسلامی ایران به دلیل افزایش حملات اخیر علیه زنان بهائی ایران انتقاد کردند.
بیش از ۱۰ سازمان و گروه حقوق بشری در یک بیانیه مشترک خواستار لغو فوری احکام اعدام صادرشده علیه ۴ زندانی سیاسی محکوم به اعدام در زندان سپیدار اهواز، دسترسی آنها به وکیل تعیینی، امکان ملاقات با خانواده و دادرسی منصفانه و علنی پرونده آنها شدند.
آتنا دائمی، فعال حقوق بشر، از انتقال مریم اکبری منفرد، زندانی سیاسی، از زندان سمنان به قرچک ورامین برای گذراندن دو سال حبس اضافی پس از تحمل ۱۵ سال حبس بدون مرخصی خبر داد.
شمار زیادی از بازنشستگان روز سهشنبه یکم آبان در اعتراض به وضعیت معیشتی خود و رسیدگی نشدن به مطالبات صنفیشان در شماری از شهرها از جمله تهران و کرمانشاه تجمع اعتراضی برگزار کردند. همزمان، گزارشها حاکی از سقوط شاخصها در بازار بورس تهران است.
همزمان با برگزاری سی و نهمین هفته از کارزار سهشنبههای نه به اعدام در زندانهای ایران، گروهی از شهروندان با تجمع در مقابل مجلس شورای اسلامی با شعار «اعدام نکنید» به صدور و اجرای مجازات مرگ در ایران اعتراض کردند.
گزارش ها از مناطق نفت و گاز ایران حاکی از برگزاری تجمعهای اعتراضی کارکنان رسمی نفت و کارگران پیمانکاری پالایشگاههای گاز پارس جنوبی در روز سه شنبه اول آبان و همزمان برخوردهای امنیتی با کارکنان رسمی در منطقه ویژه عسلویه است.
«کارزار سهشنبههای نه به اعدام» متشکل از زندانیان اعتصابی بیش از ۲۰ زندان در ایران، در سی و نهمین هفته این کارزار، با انتشار بیانیهای در روز اول آبان خبر داد که جمعی از زندانیان سیاسی زندان شیبان اهواز پیوستن خود به این کارزار را اعلام کرده اند.
شمار امضاکنندگان نامه درخواست برای توقف اجرای حکم ۵ سال زندان الهه محمدی و نیلوفر حامدی دو روزنامهنگار در روز سه شنبه اول آبان، به بیش از ۳۱ هزار امضا رسید.
اتحادیه آزاد کارگران ایران در بیانیه ای «اخراج سازی معلمان و اساتید دانشگاه ها» را محکوم کرد و بر «همبستگی جنبش کارگری و معلمان و دیگر جنبش های اجتماعی» تاکید ورزید.
در حالی که تهدید اسرائیل برای پاسخ به موشکپرانی سپاه پاسداران همچنان بالای سر مقامهای حکومت ایران است، نهادهای حقوق بشری گزارش دادند دستگاه قضایی جمهوری اسلامی حکم زندان پنج زن معترض محبوس در زندان اوین را افزایش داده است.
بارگذاری بیشتر