جامعۀ جهانی بهائی ۲۷ دی ۱۴۰۳ از همه کشورهای عضو سازمان ملل خواست تا نقض حقوق بهائیان ایران را در شورای حقوق بشر سازمان ملل بررسی کنند و جمهوری اسلامی را بهخاطر نقض سیستماتیک و گستردۀ حقوق این اقلیت مورد بازخواست قرار دهند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل قرار است پنجم بهمنماه در ژنو، چهارمین نشست «بررسی ادواری جهانی» را برگزار کند. در این نشست عملکرد حقوق بشری حکومت ایران بررسی و توصیههایی برای بهبود آن ارائه خواهد پرداخت.
سیمین فهندژ، نمایندۀ جامعۀ جهانی بهائی در سازمان ملل متحد، ضمن تأکید بر اهمیت این نشست گفت: «ما از کشورهای عضو سازمان ملل میخواهیم تعهد خود به حقوق بشر را جدی بگیرند و در جریان این فرایند، رفتار جمهوری اسلامی با بهائیان ایران را محکوم کنند. این لحظهای سرنوشتساز برای مقابله با تبعیض دینی، حمایت از حقوق بهائیان و نشان دادن این است که جهان در برابر سرکوب سیستماتیک یک جامعه بهخاطر باورهایشان سکوت نخواهد کرد.»
جامعۀ جهانی بهائی از دولتها خواسته است تا در نشست بررسی ادواری، جمهوری اسلامی ایران را به رعایت رفع تبعیض علیه بهائیان، از جمله در زمینۀ آموزش و اشتغال، رعایت آزادی دین و عقیده، پایان دادن به آزارهای سیستماتیک، متوقف کردن نفرتپراکنی حکومتی، توقف فوری بازداشتها و مصادرۀ اموال و بازگرداندن اموال مصادرهشده به بهائیان ملزم کنند.
این نهاد متعلق به بهائیان همچنین هشدار داده است که حکومت ایران با وجود پذیرش توصیههای گذشته در بررسی سال ۱۳۹۸، نه تنها هیچ گام مؤثری برای رفع تبعیضها برنداشته بلکه نقض حقوق بشر بهائیان را هم شدت بخشیده است.
بهائیان ایران، که بزرگترین اقلیت دینی کشور هستند، در دوره تسلط جمهوری اسلامی بر ایران، از حقوق اولیه مانند تحصیلات عالی، اشتغال و دسترسی به خدمات عمومی محروم شده و مرتباً با مصادرۀ اموال، تخریب گورستانها و بازداشتهای خودسرانه مواجه میشوند.
گزارشگر ویژۀ سازمان ملل آزار و اذیت بهائیان ایران را یکی از شدیدترین نمونههای نقض حقوق بشر در جهان امروز دانسته است.
سازمانهای حقوق بشری از جمله دیدهبان حقوق بشر و بنیاد عبدالرحمن برومند نیز به تازگی در گزارشهایی سرکوب بهائیان را مصداق «جنایت علیه بشریت» و «تبعیض دینی سیستماتیک» دانستهاند.