قوه قضاییه جمهوری اسلامی امیرحسین مقصودلو، خواننده موسیقی پاپ ایرانی را که با نام امیر تتلو شناخته میشود، به اعدام محکوم کرد.
مهرداد آلادین، تصویربردار و مستندساز که هجدهم دی پس از احضار به دادسرای اوین بازداشت شده بود، با سپردن وثیقه یک میلیارد تومانی به طور موقت آزاد شد.
شلیک «بیضابطه» نیروهای نظامی جمهوری اسلامی به سوی یک خودرو در شهرستان هیرمند استان سیستان و بلوچستان یک کشته بر جا گذاشت.
صدها تن از کنشگران سیاسی، مدنی، و فرهنگی با امضای بیانیهای در اعتراض به صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی تأکید کردند که جوامع با «ریختن خون انسانها» عادلانه نمیشوند.
یک منبع حقوق بشری خبر داد که قوه قضاییه جمهوری اسلامی در احکامی جداگانه دو وکیل دادگستری را در تهران و مشهد به حبس و مجازاتهای تکمیلی محکوم کرد.
پس از انتشار اخباری تایید نشده درباره هویت فردی که با شلیک گلوله منجر به کشته شدن محمد مقیسه و علی رازینی، دو قاضی بدنام جمهوری اسلامی شد، هشتگ «آبدارچی قهرمان» به سرعت در فضای مجازی ترند شد.
روزنامه ایران، ارگان رسمی دولت جمهوری اسلامی در شماره امروز خود جزییات تازهای در مورد اتفاقات داخل کاخ دادگستری تهران در جریان کشته شدن دو قاضی بدنام جمهوری اسلامی منتشر کرد. طبق ادعای این روزنامه ضارب در فاصله ۱۳ ثانیه با شلیک ۶ گلوله حاضران در اتاق را هدف قرار داده است.
خبرنامه امیرکبیر این استاد دانشگاه را اسعد غفوری، عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج معرفی کرده و نوشته که او یکی از مسئولین کمپین «جلوگیری از اعدام پخشان عزیزی» بود.
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از افزایش «خشم عمومی» در جامعه خبر داده و نسبت به گسترش استفاده از «اسلحه و قمه» در جامعه هشدار داده است.
روزنامه همشهری، وابسته به شهرداری تهران در گزارشی از صف ۴۰۰ هزار نفری «وام ازدواج» خبر داده و نوشته است که برخیها از سال ۹۴ تا امروز هنوز نتوانستند وام ازدواج بگیرند.
یک روزنامه چاپ تهران در گزارشی به ۵۰ هزار مرگ و میر ناشی از مصرف دخانیات پرداخته و نوشته است هزینه مستقیم تحمیل شده به حوزه سلامت برای درمان بیماریهای ناشی از مصرف دخانیات، بیش از ۱۳ تریلیون تومان و خسارت ناشی از مرگ زودهنگام مصرفکنندگان دخانیات نزدیک به ۲۳ تریلیون تومان برآورد شده است.
بنابر اعلام مقامات آتشنشانی در شهرهای مشهد و تهران، ۹۰ درصد بیمارستانهای مشهد و ۵۰ درصد ساختمانهای دولتی در تهران فاقد ایمنی بوده و متولیان آنها هیچ توجهی به هشدارها و ایمنسازی ندارند.
جمهوری اسلامی روز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳، تنها دو روز پیش از آغاز دوره دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ، از یک پایگاه دریایی زیرزمینی در مکانی نامشخص در منطقه خلیج فارس رونمایی کرد.
یک منبع حقوق بشری گزارش داد که زینب جلالیان، تنها زن زندانی سیاسی محکوم به حبس ابد در ایران، بدون دسترسی به خدمات پزشکی تخصصی و رعایت اصل تفکیک جرائم، با شرایط جسمی نامناسب دوران محکومیت خود را در زندان یزد سپری میکند.
چهارده سازمان حقوق بشری در بیانیهای، نسبت به «موج گسترده» بازداشتهای اخیر در اهواز ابراز نگرانی کردند. آنها میگویند هدف حکومت جمهوری اسلامی از این بازداشتها، «تضعیف هویت فرهنگی، اجتماعی و سیاسی» عربهای خوزستان و نقض سیستماتیک حقوق اساسی آنها است.
کنفدراسیون کار ایران – خارج از کشور، در گزارش سال ۲۰۲۴ میلادی خود در مورد جنبشهای اعتراضی و نیز گستره بحرانهای اقتصادی و اجتماعی، نقض مداوم حقوق کارگری، و سرکوب سیستماتیک فعالیتهای صنفی در ایران نوشت که در بخشهای مختلف، حدود ۲۴۰۰ تجمع اعتراضی و نزدیک به ۱۷۰ اعتصاب صورت گرفت.
انجمن خانوادههای قربانیان پرواز «پیاس ۷۵۲» با انتقاد از اعتراض جمهوری اسلامی به صلاحیت دیوان بینالمللی دادگستری گفت: «حکومت ایران که پیشتر از این دیوان برای منافع خود استفاده کرده بود، اکنون در برابر حسابرسی جنایاتش صلاحیت آن را زیر سوال میبرد.»
در پی کشته شدن دو قاضی بد نام جمهوری اسلامی، وبسایت «حادثه ۲۴» گزارش داد که محمد مقیسه و علی رازینی، در حالی که در اتاق کار رازینی سرگرم گفتگو بودند، هر یک هدف یک گلوله قرار گرفته و کشته شدهاند و یک محافظ هم از ناحیه شکم مجروح شده است.
به دنبال کشته شدن محمد مقیسه و علی رازینی، دو قاضی شناخته شده جمهوری اسلامی، برخی از فعالان سیاسی٬ روزنامهنگاران، وکلا و کنشگران صنفی در شبکههای اجتماعی آن دو را «مجسمههای قساوت» نامیدند و بر قضاوتهای «مغرضانه» آنها در صدور احکام اعدام و زندانهای طویل المدت بویژه برای متهمان سیاسی تاکید کردند.
رسانههای ایران از کشته شدن محمد مقیسه و علی رازینی دو تن از قضات شناخته شده جمهوری اسلامی که در دوران قضاوت خود بارها اقدام به صدور حکم اعدام برای مخالفان حکومت کرده بودند، خبر دادند. خبرگزاری فارس وابسته به نهادهای امنیتی ادعا کرد که «ضارب آبدارچی دیوانعالی کشور بوده.»
رسانههای ایران از تیراندازی به چند قاضی در مقابل کاخ دادگستری تهران و کشته شدن دو قاضی خبر دادند. خبرگزاری فارس اعلام کرده ۳ تن از قضات دیوان عالی کشور مورد سوء قصد قرار گرفتند. خبرگزاری ایلنا دو قاضی کشته شده را علی رازینی و محمد مقیسه اعلام کرد.
توسعهنیافتگی و فقر دو مشخصه بزرگ استان سیستان و بلوچستان است که اظهارات مدیرکل نوسازی مدارس سیستان و بلوچستان مبنی بر نداشتن سیستم گرمایشی و سرمایشی در ۱۵۰۰ کلاس درس در این استان، مهر تاییدی بر نظریه منتقدان جمهوری اسلامی مبنی بر «عمدی بودن» بیتوجهی به این استان و تلاش در بین نسلی کردن فقر است.
یکی از مدیران وزارت آموزش و پرورش از افزایش شیوع استعمال دخانیات و سیگار الکترونیک در دختران خبر داد.
رئیس اورژانس تهران از مسمومیت ۱۵ نفر با «گاز نامشخص» در یک تالار در افسریه و خبرنامه امیرکبیر از مسمومیت بیش از ۱۰۰ دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر دادند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با صدور بیانیهای احکام صادره برای معلمان در چند استان کشور از جمله کردستان، فارس، خوزستان و البرز را محکوم و خطاب به جمهوری اسلامی نوشت: «قرار نیست ناکامی شکستهای ناشی از نادانیتان بر گردههای فرزندان این سرزمین سنگینی کند.»
در پی خروج سرمایهگذاران خارجی از ایران، فاطمه مقصودی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفته نوسانات نرخ ارز و کاهش قدرت خرید مردم فعالیت اقتصادی در ایران را فاقد توجیه اقتصادی کرده و خارجیها ایران را ترک کردند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور جمهوری اسلامی از ابلاغ سیاستهای «توسعه اقتصاد دریا محور» در ۱۰ بند خبر داد تا دولت رسما در راستای اجرای دستورات خامنهای، اقتصاد ایران را وارد دوران جدیدی از «شعارزدگی» کند.
یک کارمند سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به نام «آصف رحمان»، که به افشای اسناد فوقمحرمانه درباره برنامههای نظامی اسرائیل برای حمله به ایران متهم شده بود، روز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ در دادگاه به اتهامات خود اعتراف کرد.
بحث درباره توافق جدید در حالی مطرح میشود که روسیه توافق قبلی «همکاری همهجانبه» خود با جمهوری اسلامی را که سپتامبر سال ۲۰۲۲ مطرح شده بود، تابستان امسال و به دلیل آنچه مسکو «مشکلات داخلی» در ایران نامید تعلیق کرد.
سازمان دیدهبان حقوق بشر با استناد به شواهد و گزارشها، مواردی از سرکوب زنان و دختران، افزایش اعدامها، عدم روند منصفانه دادرسی و آزار و اذیت فعالان، دانشجویان، روزنامهنگاران، خانوادههای دادخواه و همچنین تبعیض علیه اقلیتهای جنسی و جنسیتی توسط جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۴ میلادی را ثبت کرده است.
در این دیدار، پوتین نیز ضمن آرزوی بهترینها برای خامنهای، به پزشکیان یادآور شد که مسائل دوجانبه ایران و روسیه «تحت ملاحظات و کنترل» رهبر جمهوری اسلامی است.
افزایش قیمت مسکن در ایران و عدم تناسب بین درآمدها و هزینههای مسکن برای بخش قابل توجهی از جامعه باعث شده است تا به نوشته شبکه شرق، خرید خانه برای بسیاری از مردم به یک آرزوی دور تبدیل شود.
زندانیان زن در بند زنان زندان لاکان رشت در پیامی، همبستگی خود با سایر زندانیان در زندانهای اوین، قزلحصار کرج و تهران بزرگ را اعلام و صدور احکام اعدام از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران را محکوم کردند.
مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی ایران، روز جمعه ۲۸ دی پس از سفر به تاجیکستان وارد مسکو شد تا بر اساس اعلام رسانههای حکومتی ایران، در دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، «توافقنامه همکاری بلند مدت» بین دو کشور را امضا کند.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو همزمان با ادامه روند افزایش هزینه خدمات درمانی و دارو در ایران، اعلام کرد که در سناریوهای مختلف برای قیمت دارو در سال آینده، قیمت انواع دارو تا ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه روز پنجشنبه ۲۷ دی بار دیگر تأیید حکم اعدام پخشان عزیزی، فعال مدنی زندانی، توسط دیوان عالی کشور و همچنین صدور احکام اعدام برای شماری از زندانیان سیاسی را محکوم کرد.
بارگذاری بیشتر