معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از افزایش «خشم عمومی» در جامعه خبر داده و نسبت به گسترش استفاده از «اسلحه و قمه» در جامعه هشدار داده است.
سید حسن موسوی چلک، در گفتوگو با خبرگزاری حکومتی ایلنا گفته «خشونت در جامعه بیشتر شده است.»
معاون سازمان بهزیستی همچنین در پاسخ به این پرسش که پلیس در عملیات خود از کشف سلاحهای جنگی و شبه جنگی در گروههای خلافکار در تهران ابراز نگرانی کرده است، چرا شاهد این حد از خشونت در جامعه هستیم؟ گفته است: «وقتی استفاده از این نوع سلاحها در جامعه گسترش پیدا میکند؛ ناامنی، تعرض و بیاحترامی به قانون نیز بیشتر میشود و مردم و جامعه هزینههای بیشتری را متحمل میشوند.»
به گفته این مقام مسئول، هیچ چیزی سختتر و نگران کنندهتر از این نیست که مردم احساس امنیت نکنند.
در همین رابطه روزنامه جوان، وابسته به سپاه در مرداد ماه سال جاری در گزارشی نوشته بود: «این روزها هر فردی که از خانه بیرون میرود با تهدیدهایی مواجه میشود که تا چند دهه قبل یا محلی از اعراب نداشت.»
این روزنامه نزدیک به نهادهای امنیتی در گزارش خود تاکید کرده بود: «تا چند سال قبل مجرمان از سلاح گرم و سرد تنها به عنوان ابزاری برای تهدید استفاده میکردند، اما این روزها به راحتی قربانیان خود را با ضربات چاقو یا شلیک گلوله هدف قرار میدهند.»
کارشناسان بر این باورند یکی از مهمترین عوامل در رواج خشونت و جرم و جنایت با استفاده از سلاح گرم، گسترش و نهادینه شدن فقر در جامعه است. برهمین اساس استانهای محروم از میزان بزهکاری و خشونت بیشتری رنج میبرند. موضوعی که وبسایت خبری حالوش پیشتر به آن پرداخته و نوشته بود: «در ماههای اخیر میزان جرم و جنایت در بلوچستان به شدت افزایش پیدا کرده است که باعث احساس ناامنی در بین شهروندان و نگرانی عمیق مردم شده است.»
روزنامه اعتماد نیز پیشتر در گزارشی به این موضوع پرداخته و نوشته بود که وقتی شرایط مادی و معنوی مردم تامین نباشد یا میزان تامین با میزان نیاز مطابقت نداشته باشد، نتیجه این میشود که مردم برای رفع نیازهای ضروری و مشروع زندگی با ابزار نامشروع دنبال آن خواهند رفت.
اعتماد تاکید کرده بود که از لحاظ آماری ایران جزو کشورهایی است که جرم و جنایت در آن افزایش دارد و روز یا هفتهای نیست که با اخبار سرقت یا اختلاس روبهرو نباشیم.
روند رو به رشد جرائم خشن در ایران به گونهای است که رئیس پلیس آگاهی فراجا ۱۹ آبان ماه سال جاری گفته بود که «ما از قوه مقننه و قوه قضائیه درخواست میکنیم که میزان مجازات جرم را افزایش دهد.»
محمد قنبری که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد گفته بود که «ما از قانون گذار و قوه قضائیه میخواهیم همخوانی بین جرم و مجازات ایجاد شود. در حال حاضر برخی از این قوانین بازدارنده نیستند.»