یکی از مدیران وزارت آموزش و پرورش از افزایش شیوع استعمال دخانیات و سیگار الکترونیک در دختران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، سمیه السادات ابراهیمی مدیرکل «امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی» وزارت آموزش و پرورش مصرف دخانیات را در رتبه چهارم آسیبهای اجتماعی دانسته و گفته طرح پاد «پیشگیری از دخانیات» در همه مدارس ۳۲ منطقه با هدف کاهش استعمال دخانیات اجرا خواهد شد.
این مقام دولتی در اظهاراتی جنسیتزده، فضای مجازی را عامل کمرنگ شدن «هویت دخترانه» اعلام کرده و گفته «باید به سمت تقویت این هویت دخترانه و لطافت دخترانه پیش برویم.»
ابراهیمی همچنین فضای فرهنگی کشور و والدین را عامل دیگر گرایش دانشآموزان دختر به دخانیات معرفی کرده و مدعی شده که «والدین فرزندانشان را نه میبینند، نه صحبت میکنند و نه گفتگو میکنند، والدین گاهاً حتی آموزش چگونه گفتگو کردن را با نوجوان نمیدانند تا اعتماد آنها را بدست آورند و پناهگاه امن در خانه ایجاد کنند.»
این در حالی است که کارشناسان بر اینباورند که شیوه حکمرانی جمهوری اسلامی و دور کردن نوجوانان و جوانان از تفریحات سالم و ایجاد محدودیتهای مختلف اجتماعی، فرهنگی و حتی ورزشی مهمترین عامل افزایش مصرف دخانیات در بین این گروه است. در همین رابطه محمدرضا سهرابی، معاون بهداشت دانشگاه بهشتی نیز ۲۲ دی ماه گفته بود که «سن شروع استعمال دخانیات در ایران به ۹ سال رسیده و هرچه سن استعمال پایینتر بیاید ترک آن سختتر است.»
رییس انجمن متخصصان داخلی ایران نیز ۱۵ آذر ماه گفته بود که مصرف سیگار در کشور به کودکان ده ساله رسیده که این امر خطر حرکت این کودکان به سمت مواد مخدر در سالهای آتی را در پی دارد.
حمیدرضا شاهسون، دبیر جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران نیز اردیبهشت سال جاری گفته بود تولید سیگار در کشور نسبت به سالهای قبل سه برابر شده و سن مصرف دخانیات در ایران به دبستانها رسیده است. او همچنین از رشد ۱۳۳ درصدی استعمال سیگار در میان زنان خبر داده بود.
این در حالی است که مصرف سیگار در اغلب کشورهای جهان نسبت به دهههای پیشین به شدت کاهش یافته و اکنون جمعیت سیگاریهای آمریکا، به کمترین میزان تاریخ، یعنی دوازده درصد کل جمعیت رسیده است در حالی که این رقم در دهه شصت میلادی ۶۷ درصد کل آمریکاییها را شامل میشد.