صدها فعال مدنی و سیاسی در داخل و خارج از ایران در بیانیه مشترکی با حمایت از «همه زندانیان سیاسی و عقیدتی و مطبوعاتی» خواستار آزادی بیقید و شرط همه آنها شدند.
دادگاه تجدیدنظر خوزستان در پی درخواست تجمیع احکام مازیار سیدنژاد، این فعال کارگری را به سه سال و سه ماه و دو روز حبس محکوم کرد که از این میزان حدود دو سال و هشت ماه آن اجرایی است.
با وجود هشدارهای پیشین درباره وقوع «فاجعه انسانی» با واگذاری بخشی از زندان قزلحصار به زندان مرکزی کرج، گزارشهای رسیده به صدای آمریکا حاکی از آغاز روند انتقال زندانیان «با هدف نامشخص» است و احتمال دارد این جابهجایی شامل حال زندانیان سیاسی نیز بشود.
سازمان «ماده ۱۸»، یک سازمان مردمنهاد و غیرانتفاعی مستقر در لندن، اعلام کرد مجموع احکام زندان که در ۲۰۲۴ میلادی علیه مسیحیان در ایران صادر شده، افزایشی شش برابری در مقایسه با سال ۲۰۲۳ میلادی داشته است.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، گفت که حکومت ایران باید درباره فعالیت اتمی خود با دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری جدید ایالات متحده، به تفاهم برسد تا از یک درگیری نظامی دیگر در خاورمیانه جلوگیری کند.
بر اساس گزارشها، با گذشت بیش از یک ماه از بازداشت یک زوج معترض در تهران، آنها همچنان در سلول انفرادی بازداشتگاه یکی از نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی تحت فشار قرار دارند.
منابع نزدیک به محمدرضا فقیهی خبر دادند که این وکیل دادگستری روز سهشنبه دوم بهمن برای اجرای حکم دادگاه ۵ سال حبس به زندان اوین تهران منتقل شد.
تهران در یکی دو روز گذشته، شاهد چند حادثه خشونتآمیز شامل سرقت مسلحانه از طلافروشی، قتل یک مرد ۷۲ ساله و درگیریهای مسلحانه میان جوانان بوده است.
یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، گفت که « داروی سقط باید صرفاً در بیمارستان و با مجوز قانونی توزیع شود و هرگونه تخلف، منجر به لغو مجوز مراکز درمانی یا فروشندگان دارو خواهد شد.»
زندانیان در ۳۴ زندان کشور در بیانیه ای اعلام کردند که اعدامها در دیماه به بیش از ۱۱۰ مورد رسید و از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون ۹۵۰ زندانی اعدام شدهاند.
چچیلیا سالا، خبرنگار ایتالیایی که پس از ۲۱ روز بازداشت در ایران آزاد شد، در اولین مصاحبه تلویزیونی خود پس از آزادی، جزئیاتی از مذاکرات دیپلماتیک میان ایران، ایتالیا و آمریکا که به آزادی او انجامید، فاش کرد.
دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی یک وکیل دادگستری را به حبس و محرومیت از انجام شغل وکالت با انتساب اتهاماتی از جمله «نشر اکاذیب» و «انتشار اسرار محرمانه» محکوم کرد.
او با تأکید بر این که دونالد ترامپ در این دوره فرصت بزرگتری برای حل چالشی که دههها رهبران جهان درگیر آن بودهاند، خطاب به او گفت که کلید رسیدن به «وعده صلح و رفاه در خاور میانه در ایران نهفته است.»
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی تأیید کرد که طی یک سال گذشته در ایران ۵۰ هزار شهروند به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست دادهاند.
اعتراضات معیشتی بازنشستگان شرکت مخابرات روز دوشنبه اول بهمن در چند استان ایران همزمان با تجمع گسترده بازنشستگان فرهنگی در مقابل وزارت آموزش و پرورش در تهران برگزار شد. مأموران حکومتی در تهران به تجمع مسالمتآمیز معلمان بازنشسته با اسپری فلفل حمله کردند.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، اسماعیل بقایی، در نشست خبری دوشنبه ۱ بهمن، اعلام کرد که در صورت فعالسازی « سازوکارماشه» در مذاکرات هستهای، واکنش حکومت ایران «متناسب و متقابل» خواهد بود.
چین با وجود معاهده همکاری ۲۵ ساله، به شهروندان خود هشدار داده است که به ایران سفر نکنند.
بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران، اعلام کرد که هزینه سبد معیشت یک خانواده کارگر ۳.۳ نفره به ۴۰ میلیون تومان رسیده است، در حالی که میانگین حقوق کارگران تنها ۱۵ میلیون تومان است و این مبلغ تنها ۳۰ درصد هزینههای خانوار را پوشش میدهد.
در ادامه مسمومیتهای گازی در شهرهای مختلف، امروز هم گزارش شده که در تالاری در ارومیه ۵۵ نفر و در مسجدی در روستای «نلیوان» اشنویه ۱۰ نفر به دلیل آنچه «مسمومیت با مونوکسید کربن» اعلام شد راهی بیمارستان شدند.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی امیرحسین مقصودلو، خواننده موسیقی پاپ ایرانی را که با نام امیر تتلو شناخته میشود، به اعدام محکوم کرد.
مهرداد آلادین، تصویربردار و مستندساز که هجدهم دی پس از احضار به دادسرای اوین بازداشت شده بود، با سپردن وثیقه یک میلیارد تومانی به طور موقت آزاد شد.
شلیک «بیضابطه» نیروهای نظامی جمهوری اسلامی به سوی یک خودرو در شهرستان هیرمند استان سیستان و بلوچستان یک کشته بر جا گذاشت.
صدها تن از کنشگران سیاسی، مدنی، و فرهنگی با امضای بیانیهای در اعتراض به صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی تأکید کردند که جوامع با «ریختن خون انسانها» عادلانه نمیشوند.
یک منبع حقوق بشری خبر داد که قوه قضاییه جمهوری اسلامی در احکامی جداگانه دو وکیل دادگستری را در تهران و مشهد به حبس و مجازاتهای تکمیلی محکوم کرد.
پس از انتشار اخباری تایید نشده درباره هویت فردی که با شلیک گلوله منجر به کشته شدن محمد مقیسه و علی رازینی، دو قاضی بدنام جمهوری اسلامی شد، هشتگ «آبدارچی قهرمان» به سرعت در فضای مجازی ترند شد.
روزنامه ایران، ارگان رسمی دولت جمهوری اسلامی در شماره امروز خود جزییات تازهای در مورد اتفاقات داخل کاخ دادگستری تهران در جریان کشته شدن دو قاضی بدنام جمهوری اسلامی منتشر کرد. طبق ادعای این روزنامه ضارب در فاصله ۱۳ ثانیه با شلیک ۶ گلوله حاضران در اتاق را هدف قرار داده است.
خبرنامه امیرکبیر این استاد دانشگاه را اسعد غفوری، عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج معرفی کرده و نوشته که او یکی از مسئولین کمپین «جلوگیری از اعدام پخشان عزیزی» بود.
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از افزایش «خشم عمومی» در جامعه خبر داده و نسبت به گسترش استفاده از «اسلحه و قمه» در جامعه هشدار داده است.
روزنامه همشهری، وابسته به شهرداری تهران در گزارشی از صف ۴۰۰ هزار نفری «وام ازدواج» خبر داده و نوشته است که برخیها از سال ۹۴ تا امروز هنوز نتوانستند وام ازدواج بگیرند.
یک روزنامه چاپ تهران در گزارشی به ۵۰ هزار مرگ و میر ناشی از مصرف دخانیات پرداخته و نوشته است هزینه مستقیم تحمیل شده به حوزه سلامت برای درمان بیماریهای ناشی از مصرف دخانیات، بیش از ۱۳ تریلیون تومان و خسارت ناشی از مرگ زودهنگام مصرفکنندگان دخانیات نزدیک به ۲۳ تریلیون تومان برآورد شده است.
بنابر اعلام مقامات آتشنشانی در شهرهای مشهد و تهران، ۹۰ درصد بیمارستانهای مشهد و ۵۰ درصد ساختمانهای دولتی در تهران فاقد ایمنی بوده و متولیان آنها هیچ توجهی به هشدارها و ایمنسازی ندارند.
جمهوری اسلامی روز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳، تنها دو روز پیش از آغاز دوره دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ، از یک پایگاه دریایی زیرزمینی در مکانی نامشخص در منطقه خلیج فارس رونمایی کرد.
یک منبع حقوق بشری گزارش داد که زینب جلالیان، تنها زن زندانی سیاسی محکوم به حبس ابد در ایران، بدون دسترسی به خدمات پزشکی تخصصی و رعایت اصل تفکیک جرائم، با شرایط جسمی نامناسب دوران محکومیت خود را در زندان یزد سپری میکند.
چهارده سازمان حقوق بشری در بیانیهای، نسبت به «موج گسترده» بازداشتهای اخیر در اهواز ابراز نگرانی کردند. آنها میگویند هدف حکومت جمهوری اسلامی از این بازداشتها، «تضعیف هویت فرهنگی، اجتماعی و سیاسی» عربهای خوزستان و نقض سیستماتیک حقوق اساسی آنها است.
کنفدراسیون کار ایران – خارج از کشور، در گزارش سال ۲۰۲۴ میلادی خود در مورد جنبشهای اعتراضی و نیز گستره بحرانهای اقتصادی و اجتماعی، نقض مداوم حقوق کارگری، و سرکوب سیستماتیک فعالیتهای صنفی در ایران نوشت که در بخشهای مختلف، حدود ۲۴۰۰ تجمع اعتراضی و نزدیک به ۱۷۰ اعتصاب صورت گرفت.
انجمن خانوادههای قربانیان پرواز «پیاس ۷۵۲» با انتقاد از اعتراض جمهوری اسلامی به صلاحیت دیوان بینالمللی دادگستری گفت: «حکومت ایران که پیشتر از این دیوان برای منافع خود استفاده کرده بود، اکنون در برابر حسابرسی جنایاتش صلاحیت آن را زیر سوال میبرد.»
بارگذاری بیشتر