یک کارمند سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به نام «آصف رحمان»، که به افشای اسناد فوقمحرمانه درباره برنامههای نظامی اسرائیل برای حمله به ایران متهم شده بود، روز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ در دادگاه به اتهامات خود اعتراف کرد.
آصف رحمان، ۳۴ ساله، که از سال ۲۰۱۶ در سازمان سیا مشغول به کار بود و به اطلاعات فوق محرمانه دسترسی داشت، پاییز امسال توسط افبیآی در کامبوج دستگیر شد. او به دلیل نگهداری و انتقال عمدی اطلاعات مرتبط با دفاع ملی ممکن است به ۲۰ سال حبس محکوم شود.
بر اساس اسناد دادگاه، آصف رحمان ۱۷ اکتبر امسال دو سند فوق محرمانه را که درباره «یک متحد خارجی ایالات متحده و اقدامات نظامی برنامهریزیشده آن علیه یک دشمن خارجی» بود را منتشر کرده است.
به گفته دادگاه این کارمند در زمان خدمتش در سازمان سیا، از اسناد محرمانه عکس گرفته و با استفاده از نرمافزارهایی سندها را بهگونهای ویرایش کرده که منبع و ردپای خود را پنهان کند. سپس، این اسناد را برای چندین نفر ارسال و نسخههای چاپ شده را معدوم کرد.
رحمان همچنین چندین دستگاه الکترونیکی، از جمله تلفن همراه شخصی و مودم اینترنتی که از آنها برای انتقال اطلاعات محرمانه استفاده کرده بود را تخریب کرد و بقایای آنها را در سطلهای زباله عمومی دور انداخت.
این اسناد که در پیامرسان تلگرام منتشر شد، شامل اطلاعاتی درباره آمادهسازیهای اسرائیل برای حمله احتمالی به ایران بود اما هیچ هدف مشخصی در آن ذکر نشده بود.
به گزارش واشنگتنپست، این سندها که توسط آژانس ملی اطلاعات ژئواسپاتیال ایالات متحده تهیه شده بودند، شامل جزئیاتی از تمرینهای هوایی و جابهجایی مهمات در یک پایگاه هوایی اسرائیل بود. افشای این اطلاعات باعث شد که مقامات اسرائیلی حمله تلافیجویانه خود به مواضع جمهوری اسلامی ایران را به تأخیر بیندازند.
حکومت ایران در اول اکتبر ۲۰۲۴، در واکنش به کشته شدن چندین مقام ارشد گروههای حماس و حزبالله موجی از حملات موشکی بالستیک را به سوی اسرائیل انجام داد. اسرائیل نیز در اواخر همان ماه با حملاتی به اهداف نظامی در ایران پاسخ داد.
«متیو اولسن»، دستیار دادستان کل آمریکا، در بیانیهای گفت: «آقای رحمان اعتماد مردم آمریکا را با اشتراکگذاری غیرقانونی اطلاعات دفاعی محرمانهای که برای حفاظت از آنها سوگند خورده بود، نقض کرد.»
قرار است حکم نهایی او در تاریخ ۱۵ مه صادر شود.