پس از محمد خاکپور ملیپوش سابق فوتبال ایران، این بار محمد دادکان، رئیس پیشین فدراسیون فوتبال، بدون نام بردن از محمدرضا شاه پهلوی، از سازنده استادیوم آزادی به نیکی یاد کرد و با انتقاد از مقامات جمهوری اسلامی و فشارهای وارده از سوی حکومت به مردم، تأکید کرد: «به پیغمبر، دشمن همین جا است.»
احمدرضا جلالی، زندانی دو تابعیتی ایرانی - سوئدی محکوم به اعدام در ایران، در پیامی از زندان اوین با اشاره به حبس حدودا ۹ سالهاش، خواستار تشدید تلاشهای مقامات سوئدی برای آزادی خود شد.
برادر فاطمه سپهری درباره وضعیت هشدارآمیز سلامت این زندانی سیاسی در زندان وکیلآباد مشهد گفت که پزشکان متخصص علت اصلی دردهای او را را «فشارهای روانی و استرس ناشی از محیط زندان» دانستهاند.
نسرین ستوده، حقوقدان و وکیل دادگستری، و صدیقه وسمقی، دینپژوه، در بیانیه مشترکی که روز سهشنبه ۲۵ دی منتشر کردهاند، ضمن درخواست رفع تبعیضها و موانع علیه زنان ورزشکار ایران، حجاب اجباری را «محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران» دانستهاند.
گروهی از کارشناسان سازمان ملل متحد در بیانیهای در روز سهشنبه ۲۵ دی نگرانی عمیق خود را از تایید حکم اعدام پخشان عزیزی، فعال کرد و مددکار اجتماعی، از سوی دیوان عالی کشور جمهوری اسلامی ایران ابراز داشتند.
کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در بیانیه پنجاه و یکمین هفته این کارزار، روز سهشنبه ۲۵ دیماه اعلام کرد که در طول یک هفته گذشته ، حداقل ۱۷ نفر و از آغاز دیماه بیش از ۱۰۲ نفر اعدام شدهاند.
جمعی از زنان محبوس در زندان اوین که پس از یک دوره محرومیت از ملاقات، خبر رفع این محرومیت را دریافت کرده بودند، دوباره از یکشنبه ۲۳ دیماه به دلایل نامشخص از ملاقات با خانوادههای خود منع شدند.
این شش زندانی در نامه خود، با اشاره به انتشار تصاویر زندانهای «مخوف دیکتاتوری خونخوار و جنایتکار ملعون، بشار اسد» اسد را «جنایتکار منفور و شاگرد سفاک خامنهای دیکتاتور» خوانده و هشدار دادند که با رفتن جنایتکارانی مثل اسد و خامنهای، پرده از جنایتهای بسیاری برداشته خواهد شد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با اعلام این خبر که مسعود فرهیخته، فعال صنفی معلمان، از سوی شعبه دوم دادگاه انقلاب اسلامی کرج به ۶ سال زندان و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده است، تاکید کرد صدور اینگونه احکام علیه معلمان «نشانهای آشکار از استیصال حاکمیت» است.
چند تشکل کارگری و بازنشستگان در ایران روز دوشنبه ۲۴ دی با انتشار یک بیانیه مشترک اعلام کردند که جمهوری اسلامی به دلیل سیاستهای نادرست و ضد کارگری خود در همۀ زمینهها، پایگاه خود را در میان کارگران و مزدبگیران از دست داده است.
صفحه منتسب به خالد پیرزاده در اینستاگرام خبر داد که این زندانی سیاسی بر اثر «فشارهای وارد شده» در زندان از جمله «ندادن داروهای ضروری برای درمان» اقدام به خودکشی از طریق «بریدن رگ گردن» کرده است.
گرانی بیسابقه و افزایش پنج برابری قیمت دارو در ایران، همزمان با صرف ۱۰ هزار میلیارد تومان بودجه دارو برای مصارف دیگر توسط مقامات جمهوری اسلامی واکنش کاربران رسانههای اجتماعی را به دنبال داشته است. برخی ناظران وضعیت داروخانهها را «آشفته بازار» توصیف کردهاند.
وزارت امور خارجه آمریکا «استفاده روزافزون رژیم ایران از اعدام جهت سرکوب مردمش» را محکوم کرد.
الیاس حضرتی، مدیر مسئول سابق پایگاه خبری «اعتماد آنلاین»، توسط دادگاه مطبوعات جمهوری اسلامی به دلیل استفاده از واژه «بوقچی» در یکی از مطالب این رسانه در ارتباط با اتهام «توهین و نشر اکاذیب» مجرم شناخته شد.
منابع حقوق بشری گزارش دادند که نیروهای نظامی جمهوری اسلامی با «تیراندازی بیضابطه» به سوی ماشین شخصی در خاش استان سیستان و بلوچستان موجب کشته شدن یک شهروند شدند.
اعتراضات معیشتی بازنشستگان شرکت مخابرات همچون هفتههای پیشین در روز دوشنبه در شماری از استانهای ایران جریان داشت.
انتقادها از اقدام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد معرفی کارگران معترض به کارفرمایان ادامه دارد. در آخرین مورد، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه این اقدام را «ضد کارگری» و موجب «تضعیف بیشتر موقعیت کارگران» جویای کار در قبال کارفرمایان ارزیابی کرده است.
یک نهاد حقوق بشری از جان باختن فرزانه بیجنیپور، زندانی محبوس در زندان زنان قرچک بر اثر «خودداری پزشک زندان از رسیدگی درمانی کافی» خبر داد.
خالد پیرزاده، زندانی سیاسی که با وجود بیماریهای متعدد و مشکلات جسمی در زندان اوین تهران به سر میبرد، در پیامی با هشدار درباره دسترسی نداشتن به داروها و عود کردن بیماریهایش، گفت که در صورت وقوع «هر اتفاقی» برای او، رئیس سازمان زندانها مسئول است.
در حالی که قوه قضاییه جمهوری اسلامی مدت کوتاهی پس از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ اعدام شماری از معترضان را آغاز کرد، مقامات قضایی روز یکشنبه ۲۳ دی در پرونده «جمعه خونین» زاهدان که دهها معترض با شلیک مأموران حکومتی کشته شدند، ماموران خاطی را از «قصاص» تبرئه کردند..
دادستان عمومی و انقلاب زاهدان در واکنش به اعتراض گسترده جامعه سنی مذهب به پخش یک کلیپ مداحی با محتوای تفرقه افکنانه، از دستگیری این فرد در قم خبر داد.
در سومین سالگرد جان باختن بکتاش آبتین، شاعر و فیلمساز زندانی در ایران، بنیاد بینالمللی حمایت از مدافعان حقوق بشر و انجمن قلم امریکا در بیانیه مشترکی حکومت جمهوری اسلامی ایران را به دلیل تأخیر در ارائه مراقبتهای مناسب و مرخصی پزشکی، مسئول مرگ او دانستند.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران روز شنبه ۲۲ دی با انتشار اسامی ۶ روزنامهنگار که در حال حاضر در ایران زندانی هستند، تاکید کرد که روزنامهنگاری جرم نیست و از جمهوری اسلامی خواست همه خبرنگاران و فعالان رسانهای زندانی را آزاد کند.
سپیده قلیان، فعال مدنی زندانی، در نامهای به تایید حکم اعدام پخشان عزیزی، فعال مدنی زندانی، در دیوان عالی کشور اعتراض کرد و با اشاره به اعدام روزافزون زندانیان در ایران گفت: «جمهوری اسلامی داس خونین را به جان فرزندان این خاک انداخته است.»
نزدیک به ۷۰ تشکل حقوق بشر و زنان از جامعه بینالمللی خواستند تا حکومت ایران را برای لغو حکم اعدام پخشان عزیزی، فعال مدنی زندانی، تحت فشار قرار دهند.
حدود ۷۰ تن از زندانیان سیاسی مرد و زن از اوین تا لاکان و از قزلحصار تا زندان تهران بزرگ در بیانیهای مشترک، مخالفت خود را با صدور و اجرای احکام اعدامها اعلام کردند و خواستار حمایت مردم ایران برای توقف روند اعدام شدند.
این زندانی سیاسی که در حال گذراندن رأی «۱۴ سال و شش ماه حبس» خود است در نامهای که به دست صدای آمریکا رسیده است با اشاره به افزایش صدور یا اجرای احکام اعدام توسط جمهوری اسلامی مینویسد که چنین احکامی، «از دل خشم و کینه حکومت برمیخیزد که در برابر خواست مردم برای آزادی، خود را ناتوان میبیند.»
اتحادیه آزاد کارگران ایران روز جمعه ۲۱ دی یک نامه وزارت کار به ادارات کار در استانهای مختلف از جمله آذربایجان شرقی، اردبیل و خراسان جنوبی را منتشر کرد که بر مینای آن، این ادارات سابقه اعتراض و شکایت کارگران از کارفرمایان خود را به دیگر کارفرمایان متقاضی نیروی کار اعلام کنند.
پنج تن از زندانیان سیاسی در زندان قزلحصار کرج در واکنش به تایید حکم اعدام پخشان عزیزی، بهروز احسانی و مهدی حسنی، ۳سه زندانی سیاسی در دیوان عالی کشور، اعلام کردند که «حربه اعدام دیگر دردی از ولایت فقیه فرتوت درمان نمیکند.
انجمن قلم (پن) بریتانیا روز پنجشنبه ۲۰ دی خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط مهوش ثابت، شاعر و معلم بهائی و بسیاری دیگر از ایرانیانی شد که با نقض حق آزادی بیان و اعتراض مسالمتآمیز از سوی جمهوری اسلامی ایران زندانی هستند.
شماری از رسانه های حکومتی در ایران با استناد به گزارش روز پنجشنبه ۲۰ دی سایت «خبر فوری» در مورد اعلام خودکشی و جان باختن یک شهروند سوئیس در زندان سمنان نوشتند که او هنگام «جمعآوری اطلاعات» در استان سمنان بازداشت شده بود.
سازمان عفو بینالملل روز پنجشبه ۲۰ دی تایید حکم اعدام پخشان عزیزی، فعال مدنی زندانی، در دیوان عالی کشور جمهوری اسلامی را محکوم کرد، آن را «ناعادلانه» خواند و تاکید کرد که فعالیتهای خانم عزیزی «بشردوستانه، حقوق بشری و مسالمتآمیز» بوده است.
یک شهروند سوئیسی که با اتهام «جاسوسی» زندانی جمهوری اسلامی در ایران بود، صبح امروز در زندان سمنان به طرز مشکوک جان باخت.
در آستانه سفر مسعود پزشکیان به استان خوزستان، منابع خبری از بازداشت و احضار شماری از فعالان مدنی در این استان خبر دادند. گزارشهای مختلف، شمار بازداشتشدگان به دست نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی را از ۱۹ تا ۳۰ تن اعلام کردهاند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه روز پنجشنبه ۲۰ دی خواستار آزادی بدون قید و شرط تمامی فعالان کارگری، معلمان، دانشجویی و مدنی زندانی در ایران شد.
منابع حقوق بشری گزارش دادند که مقامات قضایی جمهوری اسلامی دستکم ۱۱ زندانی را در استانهای البرز، مازندران، قم، و کرمانشاه اعدام کردند. در این زمینه زرتشت احمدی راغب، زندانی سیاسی، در پیامی که به صدای آمریکا رسیده، گفت حکومت با اعدامها تلاش دارد مردم را به «سکوت و خفقان» وادارد.
بارگذاری بیشتر