اعتراضات معیشتی بازنشستگان شرکت مخابرات همچون هفتههای پیشین در روز دوشنبه در شماری از استانهای ایران جریان داشت.
بنا بر گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانههای اجتماعی در روز دوشنبه ۲۴ دی، بازنشستگان شرکت مخابرات ایران در این روز دستکم در پنج استان تهران، آذربایجان غربی، ایلام، کردستان، و کرمانشاه تجمع کردند و خواهان رسیدگی به مطالبات صنفی و معیشتی خود شدند.
بازنشستگان معترض در تهران با شعار «مدیر بیلیاقت، ننگت باد ننگت باد» تجمع کردند.
در ارومیه، مرکز استان آذربایجان غربی، بازنشستگان معترض شعار دادند: «بازنشسته بیدار است، از ستم بیزار است.»
معترضان بازنشسته در ایلام نیز شعار دادند: «شرکت پردرآمد، چه بر سر تو آمد؟»
این اعتراض صنفی در سنندج، مرکز استان کردستان نیز برگزار شد.
معترضان بازنشسته در کرمانشاه نیز شعار دادند: «مخابرات رها شده، در حق ما جفا شده.»
اعتراضات هفتگی بازنشستگان مخابرات ماهها است که به طور مستمر در روزهای دوشنبه در جریان است. بهروز نشدن کمک هزینههای رفاهی در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، بیتوجهی مدیریت به آییننامه ۸۹، مشکلات بیمه تکمیلی، و پرداخت نشدن مطالبات سالهای گذشته به نرخ روز، از جمله دلایل اعتراضات این بازنشستگان است.
آییننامه اجرایی ماده ۲۴ قانون خدمات کشوری مصوبه سال ۱۳۸۹ در خصوص وظایف قابل واگذاری و نحوه خرید خدمات از بخش خصوصی است که به موجب آن «تا برطرف شدن موانع واگذاری»، ارائه خدمات به نیروی کار کماکان به عهده دستگاه اجرایی، یعنی دولت، است. اما با گذشت ۱۴ سال از تصویب این آییننامه، و با توجه به اعتراضات مکرر و مداوم این بازنشستگان، به نظر میرسد نه «موانع واگذاری» برطرف شده و نه دستگاه اجرایی به وظایف خود در قبال معترضان عمل کرده است.
گسترش اعتراضات صنفی گروههای مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مالباختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بیتوجهی مقامات جمهوری اسلامی است.
تداوم اعتراضات معیشتی در ایران در روزهای جاری با تشدید مناقشات میان اسرائیل و جمهوری اسلامی همزمان شده و التهاب در بازارهای مالی در ایران نیز همچنان ادامه دارد.
در ادامه سقوط ارزش ریال ایران و تلاطم در بازار ارزهای خارجی در هفتههای گذشته، سلمان ذاکر عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی نسبت به بروز «قحطی» در ایران هشدار داده و گفته است در صورت «ادامه ناترازیها در این سطح، احتمال بروز قحطی» وجود دارد.
در این حال، شاهزاده رضا پهلوی از ایرانیان خواسته که «فراتر از خواستههای صنفی، پشتیبان و حامی اعتراضات یکدیگر باشند»، چرا که به تأکید او «با همبستگی و اتحاد همه اقشار ملت ایران است که میتوان به هدف بزرگتر که آزادی و نجات ایران است، دست یافت.»
پیشتر جمشید اسدی، اقتصاددان، به صدای آمریکا گفته بود که روند سقوط ریال در مقابل دلار از کنترل مقامات جمهوری اسلامی خارج شده و «اقتصاد ایران به مدیریت نظام ولایی از پاسداشت ارزشهای سرمایهای و مالی کشور ناتوان است. این سقوط صورت گرفته و هیچ چتر نجاتی وجود ندارد.»