شبکه سراسری انقلاب زن - زندگی - آزادی» شامل تشکلها و گروههای دانشجویی، زنان، جوانان و دانشآموزان، در بیانیهای نوشت: جمهوری اسلامی رسما در اداره کشور در همه سطوح، اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و سیاسی، «درهم شکسته» شده و به «پرتگاه سرنگونی» نزدیک شده است.
خانواده مهدی جهانگیری، کارگر شهرک صنعتی گلگون تهران و فعال کارگری، که هفته گذشته به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد، اطلاعی از وضعیت او ندارند.
معاون نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران، در واکنش به بازداشت رضا خندان، فعال مدنی و همسر نسرین ستوده، این اقدام جمهوری اسلامی را به شدت محکوم و بر لزوم آزادی فوری او تاکید کرد.
رضا شفاخواه، از وکلای متهمان پرونده معروف به «بچههای اکباتان»، در گفتوگو با صدای آمریکا تاکید کرد که در هیچیک از این موارد این پرونده «تحقیقات بایسته و شایستهای در زمینه قتل» انجام نشده است.
دادههای «مرکز اطلاعرسانی در مورد اعدام» نشان میدهد به رغم روند جهانی کاهش و لغو این مجازات، تعداد کل اعدامهای ثبتشده در سراسر جهان در سالجاری میلادی برای سومین سال متوالی افزایش یافته است.
رضا ولیزاده، روزنامهنگار ایرانی-آمریکایی و خبرنگار پیشین رادیو فردا، همچنان در بند قرنطینه زندان اوین نگهداری میشود و خانواده او همچنان از ملاقات حضوری با او محروم هستند.
بنیاد عبدالرحمن برومند، جمهوری اسلامی را متهم کرد که صدها قتل فراقضایی انجام داده است. در این ارتباط نیز فرانسیس فوکویاما، تحلیلگر مشهور سیاسی، گفت: «گستره نگرانکننده جنایات فرامرزی ایران پایههای دموکراسی لیبرال و حقوق بشر را در سراسر جهان به چالش میکشد.
جمعی از فعالان دانشجویی در دانشگاههای مختلف ایران در بیانیهای با حمایت از زنان و حرکت اعتراضی آنها برای رسیدن به حقوق قانونی و آزادیهای فردی، از آهو دریایی، دختر علوموتحقیقات، دفاع و تشکیل پرونده بیماری روانی برای او را محکوم کردند.
کمپین حقوق بشر ایران در گزارشی از افزایش آمار اعدام زنان در ایران نوشت که از ابتدای سال ۲۰۲۴ میلادی، ۱۱ دی سال گذشته، دستکم ۸۷۳ تن در ایران اعدام شدهاند که از این میان، ۲۹ تن از اعدام شدگان زن بودهاند.
گزارشها از ایران حاکی از بیخبری کامل خانواده یاشار تبریزی، فعال مدنی، است که یک ماه پیش به دست نیروهای سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در استان آذربایجان شرقی بازداشت شد.
سازمان عفو بینالملل روز پنجشنبه ۲۹ آذر با انتشار یک «فراخوان اقدام فوری» از مردم و فعالان خواست با ارسال نامه به دستگاه قضایی جمهوری اسلامی، از اجرای ۱۰ حکم دیگر اعدام مرتبط با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ جلوگیری کنند.
خانوادههای دادخواه کیان پیرفلک و یلدا آقافضلی، دو تن از کشتهشدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در آستانه شب چله، بلندترین شب سال، با ابراز امیدواری نسبت به برآمدن خورشید و سر آمدن «یلدای وطن» یاد آنها را گرامی داشتند.
در حالی که وزارت علوم جمهوری اسلامی اعلام کرده است به دلیل «شرایط جوی» دانشگاهها تا پایان سال مجاز به برگزاری کلاسهای مجازی هستند، برخی ناظران این اقدام را «حکومت نظامی نرم» قلمداد کردهاند و بعضی نیز آن را «اعتصابات سراسری غیررسمی» دانستهاند.
مقامات قضایی جمهوری اسلامی دو زندانی را که در پروندههای جداگانه به قتل متهم بودند، در زندان مهاباد اعدام کردند.
نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل که در مرخصی موقت درمانی از زندان اوین به سر میبرد، روز چهارشنبه ۲۸ آذر در گفت وگو با شبکه خبری «سیانان» اعلام کرد «مخالف سیاستهای جمهوری اسلامی» است.
اصغر سپهری، برادر دادخواه فاطمه سپهری، روز چهارشنبه ۲۸ آذر به صدای آمریکا گفت که مقامات زندان وکیلآباد «در تمام بندها را قفل کردهاند» و گفتهاند که «دستور قاضی است»، در حالی که «هیچ دلیلی برای این اقدام وجود ندارد.»
بر اساس یک گزارش اختصاصی از زندان قزلحصار که در اختیار صدای آمریکا قرار گرفته، مقامات قضایی در این زندان علاوه بر نقض گسترده حق درمان زندانیان به بهانه «نبود بودجه»، در مواردی از آنها رضایتنامه کتبی مبنی بر «انصراف از درمان» میگیرند.
یک نهاد حقوق بشری گزارش داد که مقامات قضایی جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ۲۸ آذر دستکم شش زندانی را در زندان قزلحصار استان البرز اعدام کردند.
چندین سازمان حقوقی بینالمللی روز چهارشنبه ٢٨ آذر با ارسال نامهای به مقامهای سازمان ملل و اتحادیه اروپا ضمن اشاره به «آزار و اذیت مداوم و طولانیمدت» رضا خندان، فعال حقوق بشر، و همسرش نسرین ستوده، وکیل برجسته حقوق بشر، خواستار «اقدام فوری و عینی» آنها در این زمینه شدند.
منابع حقوق بشری گزارش دادند که در دو رویداد جداگانه دو شهروند در استانهای خوزستان و البرز بر اثر «شلیک بیضابطه» مأموران جمهوری اسلامی به سوی خودروی آنها کشته شدند.
یک اتحادیه کارگری جهانی به نام «اتحادیه جهانی اینداستریال» در بیانیهای با حمایت از مطالبات کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز، خواستار بازگشت به کار کارگران اخراجی این شرکت شد.
کارگران پیمانکاری و پروژهای و رانندگان شرکت پالایش گاز «فجر جم» در شرق استان بوشهر روز سهشنبه ۲۷ آذر با برگزاری تجمعی، خواستار تحقق مطالبات صنفی خود شدند. همچنین کارگران «بیکار شده» پروژه کارخانه «تغلیظ مس درآلو» در استان کرمان به تجمع خود ادامه دادند.
سه وکیل دادگستری با شکایت از ۱۶ عضو شورای عالی فضای مجازی خواستار پیگیری قانونی آنها به دلیل «ممانعت از حق دسترسی به اینترنت آزاد» شدند. این شکایت در شیراز ثبت شده است و برای پیگیری به دادستانی تهران ارسال خواهد شد.
اعضای زندانی کارزار، از احتمال تایید حکم اعدام دو زندان سیاسی به نامهای محمد امین مهدوی شایسته و سامان محمدی خیاره اظهار نگرانی کردهاند.
وزارت امور خارجه ایالات متحده روز دوشنبه ۲۶ آذرماه، با ارسال بیانیهای به صدای آمریکا، بازداشت و صدور حکم ۱۰ سال زندان برای رضا ولیزاده خبرنگار پیشین رادیو فردا را محکوم کرد و خواستار آزادی فوری او شد.
برخی منابع خبری گزارش دادند که تشدید سرما در منطقه قرچک ورامین و قطع آب زندان زنان، مشکلات جدیدی را برای زندانیان محبوس در زندان قرچک و کودکانی که به همراه مادران خود در این زندان به سر میبرند، ایجاد کرده است.
منابع حقوق بشری گزارش دادند که مقامات قضایی جمهوری اسلامی چهار زندانی را در ارتباط با اتهام مربوط به مواد مخدر در زندانهای گرگان، نیشابور، و اردکان اعدام کردند.
با وجود گذشت چهار روز از گزارشها درباره بازداشت گروهی از شهروندان توسط سازمان اطلاعات سپاه، مقامات جمهوری اسلامی هنوز جزئیات بیشتری درباره هویت بازداشتشدگان منتشر نکردهاند.
اعتراضات معیشتی در ایران همزمان با قطع برق و تعطیلی اجباری گسترده ادامه دارد و علاوه بر تجمع بازنشستگان مخابرات در شیراز و بروجرد، و صاحبان صنایع در شهرک صنعتی نسیمشهر، جوشکاران پالایشگاه در تهران نیز اعتصاب کردند.
بر اساس گزارش یک منبع خبری، یک مرد جوان به نام صهیب احمدی در جوانرود استان کرمانشاه در غرب ایران، با شلیک مأموران نیروی انتظامی جان خود را از دست داد.
منابع حقوق بشری با ابراز نگرانی نسبت به احتمال اعدام محمدامین مهدوی شایسته و سامان محمدی، گزارش دادهاند که این دو زندانی سیاسی با انتقال به سلول انفرادی زندان قزلحصار استان البرز با خطر «اجرای قریبالوقوع اعدام» مواجه هستند.
احکام اعدام ۱۱ زندانی، از جمله ۹ زندانی بلوچ، یک زندانی کرد و یک زن، در زندانهای مرکزی یزد و زاهدان به اجرا درآمد
با وجود اینکه رسانههای حکومتی به نقل از مقامات پلیس مازندران در ساعات پایانی روز گذشته خبر از «آزادی» پرستو احمدی داده بودند، اما وکیل این خواننده میگوید او «ساعت ۳ بامداد» آزاد شده است.
دیدهبان حقوق بشر از محرومیت درمانی فعالان محبوس در زندانهای جمهوری اسلامی از جمله پنج متهم سیاسی به اسامی راحله راحمیپور، زینب جلالیان، وریشه مرادی، مطلب احمدیان و مهوش ثابت انتقاد کرد.
کانون نویسندگان ایران، بیش از ۲۴۰ تن از فعالان اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و ۱۵۷ تن از فعالان دانشجویی در بیانیههایی جداگانه، قانون تحمیل حجاب اجباری جمهوری اسلامی، موسوم به قانون «عفاف و حجاب» را محکوم کردند و خواستار لغو فوری آن شدند.
بارگذاری بیشتر