در حالی که تهدید اسرائیل برای پاسخ به موشکپرانی سپاه پاسداران همچنان بالای سر مقامهای حکومت ایران است، نهادهای حقوق بشری گزارش دادند دستگاه قضایی جمهوری اسلامی حکم زندان پنج زن معترض محبوس در زندان اوین را افزایش داده است.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی ۱۰ زن بهائی را در اصفهان با اتهاماتی از جمله «فعالیت تبلیغی آموزشی» در مجموع به ۹۰ سال حبس، جریمههای نقدی، و مجازاتهای دیگر محکوم کرد.
در پی انتشار گزارشی در وبسایت رویداد ۲۴ درباره «پروندههای رسوایی جنسی چهرههای مشهور سیاسی» در جمهوری اسلامی ایران، دادگاه مطبوعات مدیرمسئول این نشریه اینترنتی را «مجرم» دانست.
اعتراضات معیشتی در ایران روز دوشنبه ۳۰ مهر با تجمع بازنشستگان مخابرات در اعتراض به «بیعدالتی ستاد اجرایی و تعاون سپاه» به عنوان مالکان این شرکت، در دستکم هشت استان ادامه یافت. همزمان گزارشها حاکی از این است که بهای دلار و سکه در بازار ایران رو به فزونی است.
مدیرعامل «صندوق تامین خسارتهای بدنی» با هشدار از افزایش تصادفات و فقدان بیمه شخص ثالث زنان موتورسوار، و مشکلات مربوط به عدم صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان، خواستار حل این خلاء قانونی شده است.
هفت زندانی سیاسی در زندان شیبان اهواز از روز شنبه ۲۸ مهر در اعتراض به بیش از «یک سال بلاتکلیفی» اعتصاب غذا کردند. پس از این اقدام، مقامات زندان آنها را به سلول انفرادی منتقل کردهاند.
سازمان پزشکی قانونی تأیید کرد که دستکم ۵۵ کارگر تنها در شش ماه نخست سال جاری خورشیدی و فقط در استان مازندران، بر اثر حوادث ناشی از کار جان باختهاند. رعایت نشدن اصول ایمنی در محیطهای کار در ایران بارها کارگران را به کام مرگ کشانده است.
انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران از رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی خواست برای «تعلیق حکم» نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو روزنامهنگار، از اختیارات خود استفاده کند.
یک وکیل دادگستری به نام علی سلیمانی ۵۱ ساله روز شنبه ۲۸ مهر در مقابل شوریای حل اختلاف یکی از شهرهای استان فارس به ضرب هشت گلوله کشته شد. دو وکیل دادگستری «جمهوری اسلامی» را مسئول دانستند.
آیدا شاکرمی، خواهر نیکا و دیگر دختر نسرین شاکرمی، دو روز بعد از اعلام بیخبری از مادرش، روز شنبه ۲۸ مهر در پیامی در رسانههای اجتماعی نوشت: «مادرم در بازداشتگاه موقت وزارت اطلاعات در زندان مرکزی خرمآباد است.»
یک منبع نزدیک به خانواده رضا سلمانزاده، پدر دادخواه مهدی سلمانزاده از کشتهشدگان آبان ٩٨، روز شنبه اعلام کرد این زندانی سیاسی بر اثر اعتصاب غذا به حالت «نیمه کما» رفته است.
وکلای الهه محمدی و نیلوفر حامدی، دو روزنامهنگاری که در پی اطلاعرسانی درباره کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد بازداشت شدند، با یادآوری تبرئه آنها از اتهام «همکاری با دولت متخاصم» تأکید کردند که بابت سایر اتهامات آنها «مشمول بخشنامه عفو ۱۴۰۱» هستند و پروندهشان باید بسته شود.
سازمان عفو بینالملل آلمان در بیانیهای اعلام کرد که با انتقال ۴ زندانی سیاسی به سلول انفرادی در زندان اهواز، احتمال اعدام آنها در روزهای آینده وجود دارد.
حساب کاربری منتسب به توماج صالحی در شبکه اجتماعی «ایکس» روز جمعه ۲۷ مهر «بلاتکلیفی» این خواننده معترض زندانی برای بیش از ۷۰۰ روز نوشت: «توماج صالحی را به گروگان گرفتهاند.»
لاریسا واترز، سناتور استرالیایی و کفیل سیاسی شریفه محمدی، با استقبال از لغو حکم اعدام این فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت از سوی دیوان عالی ایران، تأکید کرد که مبارزه برای آزادی او همچنان ادامه خواهد داشت.
بنا بر گزارش رسیده به صدای آمریکا روز چهارشنبه، ۲۵ مهر ۱۴۰۳، دادگاه رسیدگی به اتهامات برخی از فعالان سیاسی-مدنی ترک آذربایجانی در زندان اوین برگزار شد.
خبرگزاری هرانا به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که وریشه مرادی، زندانی سیاسی در زندان اوین، در حالی در هشتمین روز اعتصاب غذا به سر میبرد که در وضعیت نامساعد جسمی قرار دارد.
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران خبر داد که شکیلا منفرد و سعیده قربانعلی، زندانیان سیاسی محبوس در زندان اوین، از ملاقات حضوری محروم شدهاند.
در پی تایید حکم اخراج اسماعیل عبدی و همچنین حکم محکومیت محمد حبیبی در دادگاه تجدیدنظر، انجمنهای صنفی فرهنگیان در شهرهای مختلف ایران با صدور بیانیههای جداگانه از برخوردهای امنیتی و قضایی با این دو معلم انتقاد کردند.
شبکه حقوق بشر کردستان از پرونده سازی دستگاههای امنیتی برای احمدرضا حائری، زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار کرج خبر داد و نوشت که این زندانی سیاسی با فشار نهادهای امنیتی با پروندهسازی جدید در زندان مواجه شده است.
در پی انتشار گزارشهایی درباره شلیک نیروهای مرزبانی جمهوری اسلامی به اتباع افغانستان که قصد ورود غیرقانونی به ایران داشتند، گزارشگران ویژه حقوق بشر سازمان ملل و همچنین سازمان عفو بینالملل خواهان تحقیقات شفاف و بیطرفانه در این زمینه شدند.
نمایندگان دو سازمان حقوق بشری هەنگاو و هاوار در برلین با شماری از نمایندگان پارلمان آلمان دیدار کردند و از جمله از انها خواستند تا جمهوری اسلامی را در مجامع بینالمللی به دلیل نقض گسترده حقوق بشر پاسخگو کنند.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت مسعود پزشکیان، روز چهارشنبه ۲۵ مهر درباره مطالبات بازنشستگان در ایران به رغم اعتراف به این موضوع که «خیلی از اعتراضهای بازنشستگان حق هست و باید به آن توجه کرد» گفت: «ظرف بودجه ما محدود است و ما باید در پرداختها اولویت بندی کنیم.»
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران روز چهارشنبه ۲۵ مهر در بیانیه ای ادامه روند سرکوب فعالان صنفی با آغاز سال تحصیلی را محکوم کرد.
واکنش ها به خبر احتمال اعدام ۴ زندانی سیاسی در اهواز از سوی فعالان مدنی و نیز فعالان و تشکل های حقوق بشری ادامه دارد.
منابع حقوق بشری گزارش دادند که طی روزهای گذشته دستکم هفت زندانی در شهرهای مختلف ایران به دست مقامات قضایی جمهوری اسلامی اعدام شدند. قوه قضاییه یکی از این شهروندان را به دلیل نبودن مدارک و شواهد کافی برای محکومیت، در پی برگزاری مراسم «قسامه» اعدام کرده است.
گروهی از افراد داری معلولیت با تجمع در شهرهای مختلف ایران نسبت به وضعیت معیشتی خود اعتراض کردند و خواهان پیشبینی بودجه برای اجرای کامل ماده ۲۷ قانون معلولان در لایحه بودجه ۱۴۰۴ شدند.
یک سازمان حقوق بشری هشدار داد که محمدرضا عزیزی، کودک-مجرم زندانی در زندان مرکزی شیراز که به اتهام «قتل عمد» بازداشت و به قصاص محکوم شده، با خطر اعدام قریبالوقوع مواجه است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران روز سه شنبه ۲۴ مهر در بیانیه ای هشدار داد که هیئتهای تخلفات اداری آموزش و پرورش در استانهای مختلف به سرکوب معلمان ادامه میدهند.
سازمان حقوق بشر ایران روز چهارشنبه ۲۵ مهر نسبت به خطر اعدام ۴ زندانی سیاسی؛ علی مجدم، معین خنفری، محمدرضا مقدم و عدنان غبیشاوی در اهواز ابراز نگرانی کرد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه ای با ابراز نگرانی از شرایط جسمانی زرتشت احمدی راغب، فعال مدنی زندانی، خواستار رسیدگی پزشکی سریع و آزادی او شد.
گزارشها از ایران حاکی از آن است که مهسا جلال بدیعی، فعال مدنی در شهر رشت، برای اجرای حکم حبس، بازداشت و به زندان لاکان منتقل شد.
کمپین آزادی پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی محکوم به اعدام، در بیانیه ای در روز سه شنبه ۲۴ مهر با اشاره به این که «۱۰۰ روز از ممنوع الملاقات بودن» او گذشت، نوشت: «پخشان عزیزی از حق دادرسی عادلانه برخوردار نبوده و در این مدت از حق ملاقات با خانواده و وکلایش محروم بوده است.»
خانه آزادی در گزارشی تازه، جمهوری اسلامی ایران را «سومین حکومت سرکوبکننده آزادی اینترنت در جهان» معرفی کرد.
منابع خبری گزارش دادند که رضا ولیزاده، روزنامهنگار دوتابعیتی ایرانی آمریکایی که اسفند ۱۴۰۲ به ایران بازگشته بود، از سه هفته قبل در تهران بازداشت شده و با اتهام «همکاری با رسانههای فارسی زبان خارج از کشور» مواجه شده است.
کارکنان صنایع نفت و گاز ایران بیست و چهارم مهر در یازدهمین هفته از «سهشنبههای اعتراضی» در شماری از پالایشگاههای ارکان ثالث اعتصاب کردند و با تجمعات گسترده، خواهان مطالبات خود شدند.
بارگذاری بیشتر