ایرج مسجدی، سفیر جمهوری اسلامی در عراق، در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «دجله» با رد هر گونه نقش ایران در بحران کمآبی عراق، چنین ادعایی را ناشی از تبلیغات منفی رسانهها عنوان کرد.
سرگی ناریشکین، مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه، روز پنجشنبه ٢٨ آوریل اقدام به طرح یک تئوری توطئه درباره نقشههای لهستان در قبال اوکراین کرد.
ویلیام گالستون، در مقاله خود در وال استریت جورنال مینویسد هر چند پایان جنگ اوکراین معلوم نیست، اما این جنگ هماکنون نقطه عطفی در تاریخ معاصر است.
یک روزنامهنگار روسی که حکومت ولادیمیر پوتین رسانههای او را بعد از حمله به اوکراین تعطیل کرد، در مقالهای استدلال میکند که حکومت روسیه، برخلاف آن چه تظاهر میکند، یک قدرت نظامی نیست، بلکه حکومتی متوهم با ارتشی فاسد و ناکارآمد است
یکی از اعضای شورای سردبیری نیویورک تایمز عقیده دارد توئیتر، که به گفته او هرگز جایی برای بیان خردمندانه و پرمعنی نبوده، تحت مالکیت ایلان ماسک به مراتب بدتر خواهد شد.
دو فعال سیاسی جناح راست در مقالهای در وال استریت جورنال، با استقبال از انتقال مالکیت توئیتر به ایلان ماسک، به او توصیه میکنند مانع از اعمال تبعیض علیه عقاید شود و سانسور بر توئیتر را نیز رفع کند.
از متن: جنگ پوتین علیه اوکراین زوایای مکنونی را مینمایاند و اسطورههایی بازمانده از زمان جنگ دوم جهانی را نقش بر آب میکند. اولین اسطوره، صلابت و شکستناپذیری ارتش روس یا همان «ارتش سرخ» سابق است.
لارن وولف، استاد دانشگاه نیویورک، در گزارشی در ماهنامه آتلانتیک، مینویسد دسترسی بلافاصله و تقریبا همزمان به روایتهای دقیق شمار کثیری از قربانیان، تعقیب و محاکمه سربازان روسی متهم به تجاوز جنسی در جنگ اوکراین را امکانپذیر میسازد.
گذشته از دشمنی تاریخی ایران با روسیه، بسیاری حمایت از مسکو را یک خیانت به پیام همیشگی جمهوری اسلامی مبنی بر ایستادگی در مقابل قدرتهای بزرگ جهان، میدانند.
جاستین لمبرت مینویسد شاید در آینده چنین تشخیص داده شود که جهانیسازی، نه عملی انجام شده است و نه به خودی خود قادر است مثل عصای جادوئی، به رونق آینده رهنمون شود.
سازمان اطلاعات خارجی آلمان اخیرا پیامهای محرمانهای را ردگیری کرده است که تائید میکند عاملان کشتار شهر «بوچا» در حومه پایتخت اوکراین، مزدوران روسی بودند که تحت عنوان «گروه واگنر» شناخته میشوند.
یکی از دلایل حبس شهروندان دوتابعیتی، بر اساس این مقاله، استفاده از آنان به عنوان گروگان به منظور کسب امتیازات سیاسی توسط جمهوری اسلامی از دولتهای غربی است.
در این مقاله آمده است، با توجه به صدمات وارده بر اثر تعطیلی ناشی از یک بیماری خفیف شبیه سرماخوردگی به اقتصاد چین و اقتصاد جهانی، این معما که وقتی بیماری تا این حد خفیف است چرا تعطیلی اعمال میشود، معمایی آزاردهنده است.
یک نویسنده کهنهکار واشنگتن پست ضمن دفاع از تصمیم رئیس جمهوری آمریکا برای حفظ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای تروریستی بینالمللی، میگوید که این تصمیم، به نتیجه رساندن مذاکرات برای احیای برجام را با مخاطره روبرو کرده است.
نویسنده این دیدگاه میگوید که آمریکا قادر است کمکهایی را که خود روسیه و چین توان ارائه آنها را ندارند، به کشورهای همسایه روسیه عرضه کند.
تد دویچ، یکی از نمایندگان فلوریدا در مجلس نمایندگان ایالات متحده، و سارا لوینسون موریارتی، فرزند باب لوینسون، در مقالهای مشترک میگویند دولت بایدن باید از محل داراییهای مسدودشده ایران به قربانیان سیاست گروگانگیری جمهوری اسلامی غرامت بپردازد.
نویسنده این دیدگاه میگوید که حذف سپاه از این فهرست به منزله حذف کامل آن از فهرستهای سیاه دیگر نیست و این گروه به دلیل نقض حقوق بشر، فعالیتهایش در زمینه اشاعه هستهای، و نیز اقدامات تروریستی، همچنان در چند فهرست سیاه دیگر ایالات متحده باقی خواهد ماند.
ولادیمیر کارامورزا، سیاستپیشه و تاریخدان روسیهای، در این مقاله مینویسد علیرغم دشواریهای موجود در دولتهای خودکامه، همانند کنترل شدید بر رسانهها و تردید مردم نسبت به ابرازنظرهای راستین خود در نظرسنجیها، تازهترین آمار حاکی از عدم محبوبیت تهاجم نظامی به اوکراین میان عموم مردم روسیه است.
قدرتهای غربی و روسیه تقریبا یک سال است که برای احیای برجام همکاری نزدیک داشتهاند، اما جنگ در اوکراین برای پایان دادن به مذاکرات پیش از آن که همکاری غیرممکن شود، احساس فوریت ایجاد کرده است.
این پژوهشگر ارشد بنیاد کارنگی، قدرتنمایی جمهوری اسلامی در منطقه را به سایه انداختن یک آسمانخراش با پایههای پوسیده به اطرافش تشبیه میکند که اگرچه ممکن است برای مدتی ادامه یابد اما در نهایت محکوم به فروپاشی است.
سناتور لیبرمن به نشستهای پیشروی ایالات متحده با روسیه و ایران در ژنو و وین میپردازد و میگوید پیامی که واشنگتن در این دیدارها و از طریق اقدامات یا عدم انجام اقدامات به مسکو و تهران میفرستد، تاثیرات عظیمی بر امنیت، رفاه، و آزادی آمریکا، اروپا، و خاورمیانه خواهد داشت.
حذف قاسم سلیمانی، سرشناسترین چهره سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که به تعبیر برخی تحلیلگران پس از آیتالله خامنهای دومین مقام جمهوری اسلامی ایران به شمار میآمد، از دیدگاه کارشناسان گوناگون پیامدهای مختلفی داشته است.
واقعيت تاسف بار اين است که عملکرد کنونی اروپا در قبال این وضعیت تبدیل به یک بیماری مزمن سیاسی شده است.
نویسنده درباره امیر علی حاجیزاده که جایگزین حسین طهرانی مقدم شد، مینویسد که اسرائيلیها فرمانده نیروی هوا-فضای سپاه را «سلیمانی جدید» میخوانند و ژنرال مککنزی نیز او را «بیمبالات» توصیف کرده است.
سجاد صفایی، پژوهشگر دوره فوق دکتری در انستیتوی آلمانی ماکس پلانک برای انسانشناسی اجتماعی، در مقالهای برای نشریه فارین پالیسی استدلال میکند رسیدن به یک توافق بر سر برنامه هستهای به نفع جمهوری اسلامی ایران است.
فرد کمپ، مدیرعامل و رئیس اندیشکده شورای آتلانتیک، در مقالهای برای تلویزیون سیانبیسی به بررسی عمدهترین چالشهای پیش روی جو بایدن در سال ٢٠٢٢ میپردازد
نویسنده در ابتدای مقاله به گزارش اطلاعاتی اخیر اسرائیل به ایالات متحده آمریکا و اروپا درباره احتمال آغاز غنیسازی اورانیوم تا سطح ٩٠ درصد توسط ایران اشاره میکند.
الی کوهانیم، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای رصد و مقابله با یهودستیزی و کارشناس ارشد در مرکز سیاستگذاری امنیتی، در مقالهای برای مجله نیوزویک استدلال میکند مشکل حکومت جمهوری اسلامی ایران تنها با اسرائیل نیست بلکه با کل یهودیهای جهان است.
این مقاله با اشاره به وجود «خط قرمزهایی» از سوی اسرائیل درباره برنامه هستهای ایران، این پرسش اصلی را طرح میکند که آیا ایران هرگز وارد رویارویی نظامی با ایالات متحده آمریکا یا اسرائیل میشود؟
نویسنده در ابتدای مقاله با اشاره به بحثهای فراوان پیرامون مذاکرات برای احیای برجام میگوید مساله مهم شدتگیری کشمکشها میان آمریکا و اسرائیل از یک طرف و ایران از طرف دیگر و خطر خطای محاسباتی منجر به جنگ چندان مورد توجه قرار نگرفته است
اهمیت استفاده از تحریمها به عنوان یک جایگزین مناسب برای گزینههای دیپلماسی و جنگ جهت پیشبرد سیاستهای ایالات متحده بدون خطر خونریزی، موضوعی است که این پژوهشگر در ادامه به آن میپردازد.
ویسنده در پایان مقاله خود با ابراز تردید نسبت به کارساز بودن این تغییر نگاه از غرب به شرق جهت حل مشکلات فوری کشور و همچنین مشکلات بزرگ ناشی از تحریمهای غرب علیه ایران میگوید این احتمال نیز وجود دارد که پکن و مسکو منافع خود در خاورمیانه را همسو با منافع تهران ندانند.
نویسندگان این مقاله با اشاره به امید غالب در جامعه اطلاعاتی واشنگتن مبنی بر عدم تمایل حکومت ایران برای دستیابی به سلاح هستهای به دلیل فتوای علی خامنهای علیه ساخت آن، میگویند این امیدواریها «متوهمانه» هستند.
محمد هاشمی، روزنامهنگار مستقر در تهران و تحلیلگر مسائل ایران، در مقالهای برای «فاین پالیسی» به نقش پررنگ فارغالتحصیلان دانشگاه امام صادق تهران در کابینههای چند رئیس جمهوری اخیر ایران، بهویژه ابراهیم رئیسی، میپردازد.
پل پیلار، پژوهشگر مهمان در انستیتوی کوینسی برای دولتمداری مسئولانه، در مقالهای برای فارین پولیسی استدلال میکند خروج نیروهای ایالات متحده از افغانستان سبب کاهش خطر برنامهریزی حملات تروریستی از خاک این کشور علیه آمریکا میشود
استروان استیونسن، هماهنگکننده «کارزار تغییر ایران»، در مقالهای برای هفتهنامه نیوزویک میگوید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، از ترس رویارویی با خشم دهها هزار ایرانی ساکن آمریکا در صورت حضور در نیویورک، به ارسال پیام تصویری برای ۷۶مین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل بسنده کرد
بارگذاری بیشتر