گزارشها حاکی از اعتصاب و تجمع کارگران در اعتراض به وضعیت معیشتی و شرایط کاری در چندین شهر ایران در روز سهشنبه ۳۰ بهمن است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، نیروهای پیمانکاری و شرکتی «پالایش فجر جم» در اعتراض به «وضعیت شغلی» و «احساس عدم امنیت نسبت به آینده» اعتصاب و تجمع کردند.
این کارگران خواستار «حذف پیمانکار، تبدیل وضعیت نیروهای انسانی، افزایش مزایا و همچنین حقوق عادلانه» شدند و اعلام کردند: عقد قرارداد مستقیم با شرکت پالایش فجر جم، حق قانونی ما است.
در هفتههای اخیر، کارگران پیمانکاری پالایش فجر جم چندین بار اعتصاب و تجمع کردهاند.
همچنین به گزارش کانال تلگرامی اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارکنان هولدینگ پتروشیمی بندرامام در ماهشهر در اعتراض به وضعیت معیشتی خود اعتصاب و تجمع کردند.
بر اساس این گزارش، کارگران شرکت «پترو نیرو صبا»، مجری ساخت پروژه هایکو پتروشیمی کارون، در اعتراض به پرداخت نشدن ۳ ماه دستمزد خود اعتصاب و تجمع کردند.
این تشکل کارگری خبر داد که کارگران کارخانه نساجی بروجرد از روز شنبه ۲۷ بهمن تا به امروز برای وصول مطالبات معوقه در اعتصاب به سر میبرند.
همچنین کارگران پتروشیمی «نگین مکران» چابهار به دلیل پرداخت نشدن ۴ ماه دستمزد خود از سوی پیمانکاران اعتصاب کردند.
آنها پیشتر نیز در مرداد سال جاری و قبل از آن به دلیل پرداخت نشدن معوقات مزدی خود اعتصاب کردهاند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران اشاره کرد که در روز نخست دی ماه سال گذشته، یکی از کارگران این شرکت به نام هویت مرادی به دلیل پرداخت نشدن دستمزدش، با بالا رفتن از ساختمان نیمه تمام محوطه، اقدام به خودکشی کرده بود.
در همین حال، به گزارش کانال رسمی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راهآهن، جمعی از کارگران شرکت «گسترش آهن راه» منطقه آذربایجان در انتقاد به پرداخت نشدن پرداخت بیمه و مطالباتشان تجمع کردند و خواستار پرداخت بن کارت و احیای حقوق و پرداخت مطالباتشان شدند.
این کانال تلگرامی اشاره کرد: نارضایتی از شرایط بد اقتصادی علیرغم وعدههای دولتمردان روز به روز افزایش مییابد.
از سویی، به گزارش خبرگزاری ایلنا، شماری از کارگران «کارخانجات مخابراتی ایران» (آیتیامسی) در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت ۵ ماه دستمزد معوقه خود اعتصاب و تجمع کردند.
ایلنا به نقل از یک منبع کارگری در استان فارس نوشت: چندین سال است کارگران این کارخانه از مسئولان شرکت پیگیر پرداخت به موقع حقوق و مزایای خودهستند و مسئولان با در واکنش به اعتراضهای آنان فقط وعده میدهند.
به گفته وی، دستمزد و مزایای کارگران این کارخانه در مقایسه با دیگر کارگران شرکتهای تولیدی منطقه با کار مشابهی، متفاوت است اما مدیران شرکت و هیات مدیره توجهی به مطالبات آنها ندارند.
این منبع کارگری افزود: کارگران قراردادی و شرکتی شاغل در کارخانجات مخابراتی ایران به دلیل اجرا نشدن طرح طبقهبندی مشاغل و پرداخت نشدن مزایای شغلی کمترین حقوق را به نسبت سایر کارگران دریافت میکنند.
از سوی دیگر، به نوشته ایلنا، یک منبع کارگری در بندر ماهشهر از بازگشت به کار ۳۰۰ تا ۴۰۰ کارگر «شرکت پایانهها و مخازن پتروشیمی» در پی موافقت کارفرما با خواستههای کارگران خبر داد.
بر اساس این گزارش، در پی توافق روز دوشنبه ۲۹ بهمن بین مسئولان شرکت و کارگران، قرار شد حداکثر تا روز یکشنبه هفته آینده جلسهای از سوی مدیرعامل با اعضای هیات مدیره شرکت برگزار شود.
اعتصاب کارگران روز یکشنبه ۲۸ بهمن آغاز شده بود.
در سالیان اخیر، اعتراضهای کارگران، بازنشستگان، معلمان، پرستاران و دیگر مزدبگیران همزمان با تشدید مشکلات اقتصادی و افزایش هزینه زندگی، رو به گسترش بوده و برخوردهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی ایران با این اعتراضها نتیجهای در بر نداشته است.