مأموران اطلاعاتی حکومت جمهوری اسلامی در ایران ضمن تفتیش خانههای ۱۴ شهروند بهایی در استانهای البرز و قزوین، دو تن از آنان را بازداشت کردند.
بر اساس اطلاعات رسیده به صدای آمریکا در روز چهارشنبه اول اسفند، ساعت هفت و نیم صبح روز سهشنبه ۳۰ بهمن، مأموران اطلاعاتی به خانه عرفان اشراقی، شهروند بهائی ساکن کرج «یورش برده» و آقای اشراقی را بازداشت کردند و به مکان نامعلومی بردند.
مطابق گزارش منبع مطلع صدای آمریکا، مأموران اطلاعات لپتاپهای عرفان اشراقی، همسر و دخترانش و همچنین موبایلهایشان را بردند.
بنا بر این گزارش، مأموران مدت یک ساعت در خانه آقای اشراقی بودند و علاوه بر لوازم الکترونیکی اعضای خانواده، وسایل دیگری از جمله «تعدادی از کتابها و عکسهای مذهبی» را نیز با خود بردند.
به گفته منبع مطلع، این شهروند بهائی هنوز تماسی با نزدیکانش نگرفته و روشن نیست در کدام بازداشتگاه و تحت بازداشت کدام نهاد است.
این در حالی است که عرفان اشراقی دچار بیماری سنگ کلیه است و قرار بود همان روز بازداشت، یعنی سهشنبه ۳۰ بهمن «برای عمل سنگشکنی به بیمارستان مراجعه کند» و یورش نیروهای اطلاعاتی در حالی رخ داده که او «به پارکینگ رفته تا به سمت بیمارستان حرکت کند، اما مأموران مانع شدند و همراه او به داخل خانه رفتند.»
علاوه بر این، وبسایت هرانا، ارگان رسانهای مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران روز چهارشنبه گزارش داد که مأموران حکومتی در روزهای دوشنبه و سهشنبه ۲۹ و ۳۰ بهمن خانههای شماری از شهروندان بهائی از جمله «پیمان رضا، پژمان رضا، مهرانه مطلق آرانی (رضا)، نازیلا رییسی، نوا انصاری، نسیم انصاری، هما شعبان پور، شمیسا شهبازیان، فرهود یزدانی، آلیس تیموری، فریبا میثاقی، سوگند رنگرز، شوقی طبیانی و عرفان اشراقی» را در استانهای البرز و قزوین تفتیش کردند و لوازم الکترونیکی و وسایل شخصی آنها مرتبط با آیین بهائی را توقیف کردند.
این نهاد حقوق بشری همچنین گزارش داده که علاوه بر عرفان اشراقی، فریبا میثاقی نیز در قزوین بازداشت شده است.
بنا بر این گزارش، منابع مطلع گفتهاند که خانه پیمان و پژمان رضا و مادرشان در یک ساختمان سه طبقه است و مأموران «به صورت جداگانه هر سه واحد را مورد تفتیش قرار دادهاند.»
همچنین یک منبع مطلع دیگر به هرانا گفته که «ساعت ۷:۴۵ صبح دوشنبه» مأموران اطلاعاتی «به طور همزمان وارد منازل» نوا و نسیم انصاری شدهاند و «بدون هیچگونه توضیحی شروع به تفتیش» کردهاند.
شهروندان بهائی بعد از انقلاب ۱۳۵۷ با محرومیتهای گستردهای از جمله اخراج از مشاغل دولتی، مصادره اموال، پلمب محل کسب، محرومیت از تحصیل، و تخریب آرامستانها مواجه بودهاند.
بر پایه گزارش سالانه کمیسیون «آزادی مذهبی بینالمللی» در سال گذشته میلادی، سرکوب، خشونت، تبعیض و انگزنی اجتماعی حکومت علیه شهروندان بهائی تشدید شده است.
کمیسیون آمریکا در امور آزادیهای مذهبی بینالمللی هم از تشدید فشار بر اقلیتهای مذهبی در ایران و کارزار جمهوری اسلامی در بازداشت بهائیان ابراز نگرانی کرده است.
جامعه جهانی بهائی روز ۲۱ آبان در گزارشی با عنوان «بیگانگان: خشونت چندوجهی علیه بهائیان در جمهوری اسلامی ایران» اعلام کرد که روحانیون شیعۀ ایران از زمان شکلگیری دیانت بهائی تاکنون، در تلاش برای «توجیه تبعیض و ستم خود» بهائیان را «نجس» خوانده و از همین رو بهائیان ایران در طول تاریخ با سرکوب مواجه بودهاند.