اعتراضات معیشتی در ایران روز یکشنبه با اعتصاب و تجمع پرستاران و کادر درمان در بیمارستان میلاد تهران و اعتراضات بازنشستگان در چند استان جریان داشت.
بر اساس گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در شبکههای اجتماعی در روز یکشنبه ۲۸ بهمن، علاوه بر اعتصاب کادر درمان بیمارستان میلاد و برگزاری تجمع اعتراضی توسط پرستاران و کارکنان این بیمارستان در تهران، گروهی از بازنشستگان در اعتراض به وضعیت معیشت در استانهای اصفهان، خوزستان، و کرمانشاه تجمع کردند.
پرستاران و کارکنان بیمارستان میلاد تهران در اعتراض به برآورده نشدن مطالباتشان و گسترش بحران معیشت، شعار دادند: «پرستار نباشه، سیستم از هم میپاشه»، تعرفهمون کجا رفت، ببین جیب کیا رفت»، و «دلار شده ۱۰۰ تومن، مزد مبنا هفت تومن.»
آنها همچنین نیروهای حراست بیمارستان را که معترضان را به اخراج تهدید کردهاند، «حراست پاچهخوار» خواندند.
اعتصاب پرستاران کارکنان بیمارستان میلاد که برای سومین روز ادامه دارد، در اعتراض به کاهش مزد مبنا در فیشهای حقوقی و همچنین مشکلات معیشتی است و معترضان خواهان استعفای مسئولان شدهاند.
همزمان با اعتصاب پرستاران در تهران، گروهی از بازنشستگان صنایع فولاد و معدن نیز در اصفهان تجمع کردند.
بازنشستگان معترض در اهواز، مرکز استان خوزستان نیز با شعار «مدعی عدالت، تا کی دروغ به ملت» نسبت به مقامات جمهوری اسلامی اعتراض کردند.
اعتراضات بازنشستگان در کرمانشاه نیز جریان داشت. این معترضان با شعار «از کرمان تا تهران، قتل فرزندانمان»، به کشته شدن امیرمحمد خالقی، دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران و کشته شدن شماری از دانشآموزان در سانحه واژگون شدن اتوبوس اردوی دانشآموزی واکنش نشان دادند.
بازنشستگان معترض در شوش، دیگر شهر استان خوزستان نیز با شعار «گرانی و تورم، بلای جان مردم» اعتراض خود را به وضعیت معیشت نشان دادند.
همزمان با افزایش چشمگیر تورم و قیمت ارز، حداقل هزینه مورد نیاز برای سبد معیشت خانوار از ۳۰ میلیون تومان عبور کرده است. شرایط اقتصادی در ایران اعتراضات گروههای مختلف صنفی از جمله کارگران، فرهنگیان و بازنشستگان را به دنبال داشته است.
گسترش اعتراضات صنفی گروههای مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مالباختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بیتوجهی مقامات جمهوری اسلامی است.
با شدت گرفتن بحران اقتصادی در ایران، یک عضو مجلس شورای اسلامی پیش از این نسبت به احتمال وقوع قحطی در کشور هشدار داده است.
به دنبال گسترش بحران معیشت برای شهروندان ایران، سیامک جوادی اقتصاددان، در روزهای گذشته به بخش فارسی صدای آمریکا گفته که جمهوری اسلامی در پی «پیشبرد اهداف ایدئولوژیک شیعه» است و ثروت ایران را به جای سرمایهگذاری در کشور صرف «امت شیعی» در منطقه میکند.
به گفته او، مشکلات معیشتی برای مردم ایران «عمدا» اتفاق میافتد و به دلیل سوءمدیریت نیست و «تمام سیاستگذاریها به ضرر منافع ملی است.»
به تأکید سیامک جوادی، «اولویتهای جمهوری اسلامی در تبلیغات اسلامی و حوزه علمیه و دستگاه سرکوب است و نه معیشت ایرانیان.»