کمپین آزادی برای پخشان عزیزی روز سهشنبه ۳۰ بهمن خبر داد که این فعال حقوق بشری محکوم به اعدام در ایران، شهروند افتخاری فلورانس ایتالیا شده است.
بر اساس این گزارش، شورای شهر فلورانس به اتفاق آرا پیشنهاد اعطای شهروندی افتخاری به پخشان عزیزی را تصویب کرد.
کمپین آزادی برای پخشان عزیزی اشاره کرد: «این تصمیم تأییدی بر تلاشهای خستگیناپذیر او در دفاع از حقوق زنان و کودکان آواره در خاورمیانه و محکومیتی قاطع علیه حکم ناعادلانه اعدام او در ایران است.»
به نوشته این کمپین، «پخشان که سالها در مسیر صلح و حقوق بشر مبارزه کرده، امروز به نمادی از پایداری و شجاعت تبدیل شده است.»
کمپین آزادی برای پخشان عزیزی نوشت: «شهر فلورانس با این اقدام همبستگی خود را با او و همه مدافعان حقوق بشر در سراسر جهان اعلام میکند.»
صدور حکم اعدام خانم عزیزی و همچنین رد اعاده دادرسی او اعتراضهای گسترده در جهان را به دنبال داشته است.
در آخرین مورد «اینترناسیونال سوسیالیست جوانان» هفته گذشته در بیانیهای از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواست که «فوراً اعدام پخشان عزیزی را که نزدیک به یک دهه از زندگی خود را وقف حمایت از زنان و کودکان آواره جنگ علیه داعش در کردستان سوریه» کرده بود، متوقف کنند.
پخشان عزیزی روز دوم مرداد سال جاری در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست ایمان افشاری، با اتهام «بغی، از طریق عضویت در جمعیتهای معارض کشور»، به اعدام و ۴ سال زندان محکوم شد.
او روز ۱۳ مرداد سال گذشته همراه با پدر، خواهر، و همسر خواهرش در تهران بازداشت شده بود.
خانم عزیزی پس از حدود چهار ماه از سلول انفرادی در بازداشتگاه وزارت اطلاعات (بند ۲۰۹ زندان اوین)، به بند زنان این زندان منتقل شد.
به نوشته وبسایت سازمان حقوق بشر ایران، مقامهای امنیتی او را به عضویت در گروههایی که علیه جمهوری اسلامی فعالیت مسلحانه دارند، متهم کرده بودند اما به گفته وکیل پخشان عزیزی، فعالیت این امدادگر «در شمال سوریه در اردوگاه آوارگان شنگال و سایر اردوگاههای آوارگان جنگ داعش فعالیت مسالمتآمیزی بود که اساسا سویه سیاسی نداشت و حول محور امدادرسانی به تهاجمات داعش بوده است.»
خانم عزیزی در سال ۱۳۸۸ نیز به دلیل فعالیتهای سیاسی بازداشت و پس از چهار ماه با قید وثیقه آزاد شده بود.
آمریکا پیشتر خواستار لغو حکم اعدام پخشان عزیزی، فعال کرد و مددکار اجتماعی، شده بود.
همچنین مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران، روز ۱۹ بهمن با ابراز نگرانی از رد اعاده دادرسی پخشان عزیزی، فعال مدنی زندانی، از مقامات حکومت ایران خواست فورا اعدام او را متوقف کنند.
گروهی از کارشناسان سازمان ملل متحد نیز در روز ۲۵ دی سال جاری نگرانی عمیق خود را از تایید حکم اعدام پخشان عزیزی از سوی دیوان عالی کشور جمهوری اسلامی ایران ابراز داشتند.
در ایران هم شهرهای کردنشین ایران روز دوم بهمن سال جاری شاهد اعتصاب گسترده کسبه و بازار در اعتراض به صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی و وریشه مرادی، فعال دیگر مدنی، بود. فراخوان این اعتصاب از سوی احزاب کردی صادر شده بود.