منابع حقوق بشری گزارش دادند که مقامات قضایی جمهوری اسلامی پنج زندانی را در استانهای فارس، خوزستان، لرستان، و اصفهان اعدام کردند، دو زندانی در تهران به اعدام محکوم شدند، و سه تن برای اجرای احکام اعدام به سلول انفرادی زندان قزلحصار انتقال یافتند.
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران روز دوشنبه ۲۹ بهمن گزارش داد که یک زندانی به نام عزت حسینی دورکی در زندان مرکزی اصفهان (دستگرد) توسط مقامات قضایی جمهوری اسلامی اعدام شده است.
بنا بر این گزارش، آقای حسینی دورکی «بیش از ۱۰ سال را در زندان سپری کرده بود» و اتهام او به جرایم مربوط به مواد مخدر مربوط بود.
بر اساس گزارش روز دوشنبه ۲۹ بهمن سازمان حقوق بشر ایران، قوه قضاییه جمهوری اسلامی سحرگاه یکشنبه ۲۸ بهمن یک زندانی به نام سعید جوکار ۳۴ ساله را به اتهام «قتل عمد» در زندان عدالآباد شیراز اعدام کرد.
بنا بر این گزارش، سعید جوکار ۳۴ ساله و اهل شیراز بود و از حدود پنج سال قبل زندانی شده بود و در بند ۹ زندان عادلآباد نگهداری میشد.
این نهاد حقوق بشری همچنین روز دوشنبه گزارش داد که یک زندانی به نام علی کُرد در زندان رامهرمز در استان خوزستان به دست مقامات قضایی جمهوری اسلامی اعدام شده است.
مطابق این گزارش، علی کرد ۳۱ ساله، اهل باغملک خوزستان و دارای دو فرزند خردسال بود که حدود سه سال قبل با اتهام «قتل عمد» بازداشت شده و از آن زمان در زندان به سر میبرد.
سازمان حقوق بشر ایران همچنین اعلام کرد که یک زندانی به نام میلاد فرهمندیجو ۲۶ ساله با اتهام «قتل عمد» در زندان بهبهان اعدام شده است.
این زندانی از پنج سال پیش یعنی در ۲۱. سالگی بازداشت شد و خانوادهاش «۱۵ میلیارد تومان و چهار باب خانه» برای گذشت به اولیای دم پیشنهاد دادند که آنها قبول نکردند، بنابراین مقامات قضایی جمهوری اسلامی این جوان را روز شنبه ۲۷ بهمن اعدام کردند.
این نهاد حقوق بشری همچنین از اعدام یک زندانی دیگر به نام یونس خیراللهپور با اتهام مربوط به مواد مخدر در زندان الیگودرز در استان لرستان خبر داده است.
بر اساس این گزارش، مقامات قضایی جمهوری اسلامی آقای خیراللهپور را که ۳۱ ساله بود، روز پنجشنبه ۲۵ بهمن اعدام کردند.
اجرای احکام اعدام این زندانیان تاکنون از سوی مقامات جمهوری اسلامی اعلام نشده و در منابع خبری رسمی بازتاب نیافته است.
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران همچنین گزارش داده که سه زندانی در قزلحصار برای اجرای اعدام در ارتباط با جرایم مربوط به مواد مخدر روز دوشنبه ۲۹ بهمن به سلول انفرادی انتقال یافتهاند.
این نهاد حقوق بشری همچنین از تأیید حکم اعدام برای دو تن به اتهام «قتل» در دادگاههای تهران خبر داده است.
بر اساس اعلام کارزار «سهشنبههای نه به اعدام»، از ۲۲ بهمن ۱۴۰۲ تا ۲۲ بهمن سال جاری، بیش از ۱۰۲۱ نفر به دست مقامات قضایی جمهوری اسلامی در ایران اعدام شدهاند.
با وجود این که قوه قضاییه جمهوری اسلامی در بسیاری از موارد به طور رسمی اعدامها را اعلام نمیکند، اما بنا بر مستندات گردآوری شده توسط نهادهای مستقل حقوق بشری، شمار اعدامها در ایران مقام نخست جهانی نقض حق حیات توسط حکومت را نشان میدهد.
محمود امیری مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، نیز پیش از این در گفتوگو با صدای آمریکا تأکید کرده است که جمهوری اسلامی از اعدام به عنوان «ابزار سرکوب و ترساندن» شهروندان و با هدف «ایجاد وحشت» استفاده میکند.