مسیح علینژاد، فعال حقوق بشر، روزنامهنگار مخالف جمهوری اسلامی و مجری برنامه «تبلت» صدای آمریکا، از طرح درخواست افزودن نام سپاه پاسداران به فهرست تروریستی در دیدارش با فرانک اشتاینمایر، رئیسجمهوری آلمان، خبر داد.
انجمن قلم آمریکا روز جمعه ۱۸ آبان با اشاره به توطئه دیگر برای ترور مسیح علینژاد، فعال حقوق زنان و روزنامهنگار، از دولت ایالات متحده خواست تا به تلاشهایش برای جلوگیری از این تهدیدهای فرا مرزی علیه نویسندگان و مخالفان در تبعید ادامه دهد.
مجمع جهانی دانشجویان روز جمعه ۱۸ آبان با انتشار بیانیهای از بازداشت آهو دریایی، دانشجوی دختر دانشگاه آزاد اسلامی تهران، به شدت ابراز نگرانی کرد.
اعتراضات کارگران پالایشگاههای پارس جنوبی که از اوایل مرداد ماه شروع شد، همچنان ادامه دارد.
سازمان «دفاع از جریان آزاد اطلاعات» در گزارشی از ۱۰۰ روز نخست ریاست جمهوری مسعود پزشکیان نوشت که نهتنها تغییری معنادار در شاخصهای آزادی مطبوعات در ایران مشاهده نشد بلکه اختلال سازمانیافته در اطلاعرسانی آزاد ادامه پیدا کرد و الگویهای سرکوب آزادی بیان توسعه یافت.
منابع حقوق بشری روز جمعه ۱۸ آبان اعلام کردند حکم اعدام ۴ زندانی در شهرهای یزد و همدان اجرا شده است.
فدراسیون جهانی آموزش با تاکید بر ضرورت حمایت از دانشجویان و دانشآموزان در ایران، بازداشت محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران، و سایر فعالان صنفی را به شدت محکوم کرد و خواستار آزادی فوری آنها شد.
کمپین حقوق بشر ایران و جامعه جهانی بهائی روز پنجشنبه ۱۷ آبان در بیانیه مشترکی از جمهوری اسلامی برای «سرکوب جامعه بهائی» از طریق بازداشتهای بیشتر بهائیان، به ویژه زنان بهائی، انتقاد کردند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران، در گفتوگو با تلویزیون اینترنتی این سازمان، از وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران، بهویژه نقض آزادی بیان و تجمع و همچنین افزایش شمار اعدامها، ابراز نگرانی کرد.
منابع حقوق بشری روز پنجشنبه گزارش دادند که مقامات قضایی جمهوری اسلامی دستکم ۱۱ زندانی، از جمله یک زن و یک تبعه افغانستان، را در چند شهر ایران اعدام کردند.
هانا نویمن، رئیس بخش امور ایران در پارلمان اروپا، روز پنجشنبه ۱۷ آبان با اشاره به خودکشی و جان باختن آرزو خاوری، دانشآموز ۱۶ ساله افغانستانی، در ایران نوشت که او «پس از تحقیر و تهدید، جان خود را از دست داد.»
اعتصابات و اعتراضات پرستاران بیمارستانهای دولتی و دانشگاههای علوم پزشکی در روز پنجشنبه ۱۷ آبان، که در ایران به عنوان «روز پرستار» شناخته میشود، در چند شهر ادامه یافت.
محمد نجفی، وکیل زندانی، در پی بروز علائم سکته حین ملاقات با خانوادهاش، به بیمارستان منتقل شد. پیش از این با وجود حال نامساعد جسمی این وکیل دادگستری که سالها است در زندان به سر میبرد، مقامات زندان از اعزام او به بیمارستان جلوگیری کرده بودند.
صدای آمریکا به اسنادی دست یافته است که نشان میدهد مقامات قضایی جمهوری اسلامی، خانواده آروین قهرمانی و وکلای مدافع را از اجرای حکم اعدام این جوان یهودی آگاه نکرده بودند.
اعتصابات پرستاران در ایران روز چهارشنبه ۱۶ آبان در استانهای یزد و خوزستان ادامه یافت و تجمع پرستاران در اهواز با دخالت نیروهای حراست به درگیری کشیده شد.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی سه زندانی را با ادعای اتهام «جاسوسی» برای اسرائیل به اعدام محکوم کرده است. دو تن از این محکومان به اعدام، اهل سردشت استان آذربایجان غربی هستند و شخص دیگر، اهل سلیمانیه در اقلیم کردستان عراق است.
مصطفی نعمتی، روزنامهنگار اقتصادی، برای سپری کردن ۴۰ ماه حبس به دلیل نوشتن چند پست اعتراضی در ایکس به زندان رفت.
محل کسب سه شهروند بهائی در قائمشهر استان مازندران به دلیل بستن مغازه در تعطیلی مذهبی بهائیان، به دست مأموران اداره اماکن پلمب شد.
رامین صفرنیا خشتاونی، وکیل محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران، روز سهشنبه ۱۵ آبان اعلام کرد که موکلش برای اجرای حکم زندان به اداره اجرای احکام در شهرستان شهریار احضار شده است.
اعتراضات معیشتی در ایران روز سهشنبه با اعتصاب پرستاران در شیراز و یزد، تجمع کارگران مجتمع نفت و گاز پارس جنوبی برای چهاردهمین هفته، تجمع بازنشستگان در کرمانشاه، و اعتراض نیروهای شرکتی اداره راهداری در ایلام ادامه یافت.
یک دختر نوجوان در شهر ری پس از برخورد مسئولان مدرسه با او و تهدید به اخراج از دبیرستان، خودکشی کرد. پدر او میگوید از مسئولان و مدیر مدرسه شکایت کرده است.
یک فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی پیشین خبر داد که دو برادر زندانی به نامهای شهاب تیموری و مهرداد تیموری، در خطر اجرای حکم «قطع چهار انگشت دست راست» قرار گرفتهاند. بنا بر این گزارش، پنج زندانی دیگر نیز در ارومیه در نوبت اجرای حکم قطع عضو هستند.
هشدار کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» به احتمال صدور حکم اعدام برای ۸ جوان معترض «پرونده اکباتان»
بازداشت آهو دریایی، مشهور به «دختر علوم تحقیقات» دانشجویی که در اعتراض به سرکوب حکومتی زنان برای اعمال حجاب اجباری لباس از تن درآورد و نیمهبرهنه شد، و گزارشهایی از انتقال او به بیمارستان روانی، واکنشهای داخلی و بینالمللی در رسانهها و شبکههای اجتماعی برانگیخته است.
اعدام آروین قهرمانی، جوان یهودی ایرانی به دست مقامات قضایی جمهوری اسلامی، واکنشهایی را در رسانههای اجتماعی برانگیخته و برخی کاربران این اقدام را «حقارت وصفناپذیر رژیم» و روشی برای تقابل با اسرائیل دانستهاند.
گروهی از بازنشستگان شرکت مخابرات روز دوشنبه ۱۴ آبان اعتراضات معیشتی در ایران را ادامه دادند و در چند استان از جمله آذربایجان شرقی، گیلان، خوزستان، کرمانشاه، و اصفهان تجمع کردند. همزمان، اعتراضات پرستاران نیز از سر گرفته شد.
حکم آروین قهرمانی، جوان یهودی ایرانی، که در سن ۱۸ سالگی به اتهام «قتل عمد» در یک نزاع دستهجمعی خیابانی به اعدام محکوم شده بود صبح دوشنبه ۱۴ آبان، اجرا شد.
پدر دادخواه پویا بختیاری که در هفتمین روز از اعتصاب غذا در زندان چوبیندر قزوین به سر میبرد، با وضع جسمی نامساعد به بهداری زندان برده شده است.
وکیل نرگس محمدی اعلام کرد که در جریان اعزام هفته گذشته این زندانی سیاسی به بیمارستان و انجام آزمایشهای متعدد، در ساق پای راست او «یک ضایعه استخوانی مشکوک به سرطان» تشخیص داده شد که لازم است برای تشخیص نهایی بهسرعت «نمونهبرداری یا جراحی» انجام شود.
وکلای رضا آریا، معترض بازداشتشده در جریان پرونده کشته شدن روحالله عجمیان در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ که به محاربه متهم شده بود، میگویند پرونده این زندانی سیاسی به شعبه ۹ دیوان عالی جمهوری اسلامی فرستاده شده و منتظر اعلام نظر دیوان هستند.
نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل، خواستار آزادی یک دانشجوی دختر معترض دانشگاه علوم و تحقیقات شد که روز شنبه و پس از اعتراض به اعمال حجاب اجباری بازداشت شد.
بنابر اعلام منابع خبری، دادگاه شریفه محمدی روز ۲۴ آبان ماه در شعبه دوم دادگاه انقلاب رشت برگزار خواهد شد.
ماجرای «دخترعلوم و تحقیقات» که روز شنبه ۱۲ آبان به سرخط رسانههای اصلی و نظرات و گزارشهای کاربران فضای مجازی تبدیل شد، ابعاد تازهای به خود گرفته است.
آخرین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۴ متهم پرونده موسوم به «شهرک اکباتان» و از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، روز شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ برگزار شد، ۴ متهم دیگر نیز ۱۳ آبان به دادگاه میروند.
شورای ملی مقاومت ایران در یک بیانیه وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران را متهم کرد که «برای جلوگيری» از اعتراضات اجتماعی و قيام علیه حکومت، «دستگيری هواداران مجاهدين خلق و خانوادههای آنها را تشديد كرده است.»
سازمان «کمپین حقوق بشر در ایران» میگوید دستکم ۳۴ روزنامهنگار و فعال رسانهای از نیمه نخست سال جاری میلادی توسط جمهوری اسلامی بازداشت شدهاند.
بارگذاری بیشتر