لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۵۹

اسماعیل عبدی: جمهوری اسلامی آموزش را گروگان گرفته است


تصویری از اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان، پس از ورود به آلمان. (راست)
تصویری از اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان، پس از ورود به آلمان. (راست)

اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان که به دلیل فشارهای قضایی و حکومتی ایران را ترک کرده و به آلمان رفته است، اعتراضات معلمان را «از قدرتمندترین جنبش‌های اعتراضی در دو سه دهه اخیر ایران» برشمرد.

به گزارش صدای آمریکا، آقای عبدی روز یک‌شنبه هفتم بهمن با تأکید بر این که «نهاد آموزش در جوامع بین‌المللی نهادی مستقل است»، اضافه کرد: «اما جمهوری اسلامی آموزش را گروگان گرفته و آن را به سیاست و اقتصاد پیوند زده است.»

دبیر پیشین کانون صنفی معلمان تهران با بیان این که به دلیل «کالایی شدن» آموزش، «بیش از ۹۰ درصد دانش‌آموزان ایرانی نمی‌توانند از آموزش استاندارد بهره‌مند بشوند»، افزود: «به دلیل این که آموزش به کالایی لوکس و گران تبدیل شده، به‌راحتی در دسترس نیست.»

این فعال حقوق معلمان همچنین «کنکور را ضربه مهلک به آموزش» دانست که «موجب تشکیل مافیاهای بزرگ شده است.»

به گفته اسماعیل عبدی، در نتیجه اجرای سیاست‌های جمهوری اسلامی «آخوندها به مدارس مراجعه می‌کنند و مستمر در مدارس حضور دارند و بر روند آموزش و کارکرد معلمان نظارت می‌کنند که این استقلال آموزش را به خطر می‌اندازد.»

او همچنین گفت «ما با به هم پیوستن معلمان کاری کردیم» که تصویر ساخته شده توسط جمهوری اسلامی از معلمان که «در خدمت حاکمیت هستند و پای صندوق‌های رأی می‌روند و کارکرد ایدئولوژیک دارند»، تغییر کرد و «معلمان تبدیل شدند به مطالبه‌گرانی که حاکمان را به چالش می‌کشند و در کنار دادخواهان قرار می‌گیرند.»

به گفته آقای عبدی، کانون‌های صنفی معلمان «در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ بیش از ۱۰۰ تجمع اعتراضی برگزار » کرده است. به تأکید او، این تجمع‌های اعتراضی «آموزشی بود برای دانش‌آموزان که می‌دیدند معلمانشان به مطالبه‌گر تبدیل شده‌اند» و در پی آن «دانش‌آموزان نیز به اعتراضات پیوستند و دیدیم که در ۱۴۰۱ حاکمیت از همین دهه هشتادی‌ها و نودی‌ها ضربه مهلکی خورد.»

اسماعیل عبدی از فعالان شناخته شده حقوق فرهنگیان و دبیر پیشین کانون صنفی معلمان تهران بود که روز یک‌شنبه هفتم بهمن با استقبال گروهی از ایرانیان وارد آلمان شد.

آقای عبدی نخستین بار در سال ۱۳۸۵ در تجمع معلمان در تهران بازداشت شد. دبیر پیشین کانون معلمان تهران در سال ۱۳۹۴ زندانی شد و سال‌ها در زندان به سر برد.

اسماعیل عبدی که به دلیل فعالیت صنفی سال‌ها توسط مقامات قضایی جمهوری اسلامی زندانی شده بود، با ۲۴ سال سابقه کار ، از شغل خود اخراج و مجبور به بازخرید شد.

در نیمه آذر، اسماعیل عبدی با شکایت سپاه پاسداران ممنوع‌الخروج شد. در پی این اقدام، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، در بیانیه‌ای با اشاره به سال‌ها زندانی بودن آقای عبدی، و آزادی او با سپردن وثیقه دو میلیارد تومانی، نوشت که این فعال صنفی معلمان «اکنون با پرونده‌سازی جدید سپاه، بار دیگر در معرض محدودیت و فشار» قرار گرفته است.

XS
SM
MD
LG