کانون زنان ایرانی اعلام کرد که روشنک مولایی، زن معترض به آزار جنسی یک نیروی حکومتی، پس از «شلاق خوردن» توسط مقامات قضایی جمهوری اسلامی از زندان قرچک ورامین آزاد شد.
اعتراضات معیشتی در ایران روز یکشنبه با تجمع بازنشستگان در تهران و خوزستان ادامه یافت و همزمان افراد دچار معلولیت نیز در مقابل مجلس شورای اسلامی اعتراض کردند.
اعضای مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان قانون اساسی روز شنبه ۱۰ آذر لایحه تحمیل حجاب اجباری را به قانون موسوم به «عفاف و حجاب» در ۷۴ ماده و ۵ فصل تصویب و اعلام کردند این قانون از ۲۳ آذر به مدت ۳ سال «بهصورت آزمایشی» اجرا میشود.
انتشار محتوای قانون «حجاب و عفاف» و مجازاتهای تعیینشده برای مخالفان حجاب اجباری با موجی از واکنشهای کاربران فضای مجازی مواجه شده است.
خانواده دادخواه نیکا شاکرمی اعلام کردند نسرین شاکرمی، مادر نیکا، با قرار وثیقه پنج میلیارد تومانی بطور موقت از زندان خرمآباد آزاد شده است.
یک منبع آگاه در ایران روز شنبه ۱۰ آذر به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی برای ۶ زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین احکام اعدام صادر کرده و دو زندانی سیاسی دیگر هم به زندان و تبعید محکوم شدهاند.
آرشام رضایی، فعال مدنی و سیاسی زندانی در قزلحصار، در نامهای که نسخهای از آن به صدای آمریکا رسیده از پیوستن خود به چهل و پنجمین هفته از کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» خبر داده است.
وزارت امور خارجه آمریکا در روز جهانی «مدافعان حقوق انسانی زنان» از تلاشهای خستگیناپذیر زنان و دخترانی که از حقوق بشر و آزادیهای بنیادین در سراسر جهان دفاع میکنند، قدردانی کرد.
احکام زندان محبوبه رمضانی، مادر پژمان قلیپور و رحیمه یوسفزاده، مادر نوید بهبودی، از جانباختگان اعتراضات آبان ۹۸، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید شد.
وکیل عباس واحدیان شاهرودی، زندانی محبوس در زندان وکیل آباد مشهد گفت درخواست آزادی این نویسنده و فعال مدنی، با وجود بیماریهای متعدد و تایید پزشکی قانونی مبنی بر عدم توانایی در تحمل حبس، رد شده است.
متهمان حاضر در نخستین جلسه رسیدگی به پرونده تلاش برای ترور سیامک طهماسبی، منتقد جمهوری اسلامی، در هلند از ارائه هرگونه توضیح خودداری و در برابر قاضی سکوت کردند.
پارلمان اروپا پیشنهاد طرح قطعنامهای درباره سرکوب فزاینده و سیستماتیک زنان در ایران را در دستور کار خود قرار داد.
یک سازمان مدافع آزادی دینی و حمایت از مسیحیان تحت آزار در ایران روز سهشنبه ششم آذر از بازداشت جواد امینی، نوکیش مسیحی، به دست نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خبر داد.
شماری از سازمانهای حقوق بشر ایرانی و بینالمللی در بیانیهای مشترک که روز چهارشنبه هفتم آذر منتشر شد، ضمن محکومیت صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی و وریشه مرادی، دو زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، خواستار لغو فوری احکام اعدام تمامی زندانیان سیاسی در ایران شدند.
مالباختگان دو شرکت سرمایهگذاری و فروش خودرو به نامهای «ریحان تاک طراوت نوین» و «عظیم خودرو» روز چهارشنبه ۷ آذر در شهرهای تهران و قزوین دست به تجمع اعتراضی زدند.
کمیته مستقل حقیقتیاب سازمان ملل متحد در پیامی رسمی خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل، روزنامهنگار و مدافع حقوق بشر از زندان اوین تهران شد.
عفو بینالملل روز سهشنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ با انتشار بیانیهای با انتقاد از صدور حکم اعدام برای وریشه مرادی، فعال سیاسی ایرانی، خواستار توقف فوری این حکم شد.
همزمان با اعتراض و تحصن چند هزار نفره کارگران پیمانکاری صنعت گاز بوشهر، بازنشستگان، کارکنان شرکت بهرهبرداری متروی تهران و کادر درمانی چهار بیمارستان اهواز هم روز سه شنبه ۶ آذر دست به تجمع و تحصن زده و بر مطالبات معیشتی و صنفی خود تاکید کردند.
کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» روز سهشنبه ۶ آذر در ۲۵ زندان مختلف ایران در چهل و چهارمین هفته اعتراضی در بیانیهای، صدور «احکام فلهای اعدام» را «راهبرد حکومت مستبد ایران برای ایجاد رعب و وحشت» نامید.
جمعی از «دوستان و همرزمان» کیانوش سنجری روز دوشنبه ۵ آذر با انتشار ویدیویی از آخرین لحظات حیات این فعال سیاسی در بیانیهای اعلام کردند. نسخه اصلی و کامل این ویدئو به رویت خانواده کیانوش رسیده و صحت محتوا و رخدادهای آن نیز از سوی خانواده او تایید شده است.
مونا بختیاری، خواهر پویا بختیاری، روز دوشنبه ۵ آذر با انتشار پستی در رسانه اجتماعی ایکس، از حال نامساعد پدرش، منوچهر بختیاری، در زندان و انتقال این پدردادخواه ایرانی به بیمارستان خبر داد.
منابع حقوق بشری گزارش دادند که دو شهروند اهل تبریز روز شنبه سوم آذر پس از خروج از خانه خود در این شهر به دست مأموران اطلاعات سپاه به دلیل نامعلوم بازداشت شدند.
منابع حقوق بشری روز دوشنبه پنجم آذر از اجرای اعدام دستکم ۱۰ زندانی از جمله یک زن در شهرهای مختلف ایران توسط مقامات قضایی جمهوری اسلامی خبر دادند.
اعتراضات معیشتی در ایران روز دوشنبه پنجم آذر با تجمع بازنشستگان مخابرات در دستکم سه استان و اعتصاب پرستاران در اهواز ادامه یافت.
وکیل توماج صالحی گفت که پرونده سال ۱۴۰۱ توماج صالحی با صدور «قرار موقوفی تعقیب» مختومه شد و احتمالا بهزودی پایان دوران حبس او نیز اعلام میشود.
وکیل مدافع عاطفه رنگریز، زندانی سیاسی و فعال حقوق زنان، از صدور حکم هفت سال و هفت ماه زندان برای موکل خود خبر داد و افزود با تمدید مرخصی درمانی او هم مخالفت شده است.
حسین رونقی، فعال مدنی در ایران، که پس از جان باختن کیانوش سنجری با تأکید بر خواستههای او با لبان دوخته شده در نقاط مختلفی از تهران تحصن میکند، یکشنبه دوباره به دست نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی بازداشت و آزاد شد.
در حالی که بودجه سال ۱۴۰۴ خورشیدی در مجلس شورای اسلامی تدوین میشود و اعتراضات معیشتی به طور مداوم در جریان است، یک عضو پیشین این نهاد حکومتی میگوید حتی اگر میزان حقوقها در ایران پنج برابر افزایش یابد، تازه سطح زندگی مردم «نزدیک به خط فقر جهانی» میشود.
دادبان افزود که صدور قرار جلب به دادرسی و بازداشت این دختر نوجوان در حالی است که «مستند اثبات اتهامات ذکر شده علیه او در قرار صادره از سوی دادسرا، اعترافات اجباری وی نزد ضابطان و همچنین محتویات داخل گوشی موبایل وی عنوان شده است.»
دو مقام پیشین جمهوری اسلامی با تأکید بر آمار بالای زنکشی در ایران اذعان کردند که «با اپیدمی خشونت در جامعه مواجه هستیم» و قانون «عفاف و حجاب» را نیز مصداقی از خشونت علیه زنان دانستند.
شماری از رسانههای ایران و تشکلهای دانشجویی از مسمومیت غذایی دستکم ۷۰ تن از دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر رجایی تهران و اعزام شماری از آنها به مراکز درمانی خبر دادهاند.
حسین رونقی میگوید مردم ایران دشمن خود را بهتر از هر زمان دیگری میشناسند و میدانند تا زمانی که جمهوری اسلامی بر این خاک حاکم است، سرنوشتی جز مرگ و ویرانی در انتظار کشور و مردمش نیست.
یک منبع آگاه روز شنبه سوم آبان به بخش فارسی صدای آمریکا اعلام کرد که قرار است حکم دادگاه انقلاب اسلامی تهران برای رضا ولیزاده، خبرنگار ایرانی-آمریکایی زندانی، روز یکشنبه چهارم آبان ابلاغ شود.
رسانههای حقوق بشری از ضرب و جرح آزاد عباسی، زندانی سیاسی، در زندان قروه در استان کردستان، به دست چند تن از زندانیان جرائم عادی و محرومیت او از دسترسی به خدمات پزشکی پس از این رویداد خبر دادهاند.
لیلا حسینزاده، فعال دانشجویی و زندانی سیاسی سابق، در صفحه شخصی خود در اینستاگرام خبر داد که به دلیل شرکت بدون حجاب اجباری در نشست دفاع از پایاننامه کارشناسی ارشد خود در دانشگاه تهران در سال گذشته، در دادگاه محاکمه و به حبس محکوم شده است.
سیسیل کوهلر، فعال سندیکایی فرانسوی که نزدیک به ۹۵۰ روز است در ایران در بازداشت به سر میبرد، قرار است روز یکشنبه چهارم آذر، در دادگاه انقلاب اسلامی محاکمه شود.
بارگذاری بیشتر