پنج زندانی سیاسی محکوم به اعدام در زندان اوین در یک بیانیه از «نقض حقوق اولیه انسانی» خود از زمان بازداشت تاکنون از جمله به دلیل «شکنجهها و هتاکیها» و نیز «اتهاماتی که بیسند و مدرک» به آنها وارد شده است، انتقاد کردند.
همزمان با فرا رسیدن ۱۶ آذر، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن اعلام همبستگی با دانشجویان کشور بر نقش دانشجو، معلم، و تمامی مردم آزادیخواه در ایستادگی برابر سرکوب و خشونت تأکید کرد.
کاملیا سجادیان، مادر دادخواه محمدحسن ترکمان، روز پنجشنبه ۱۵ آذر با انتشار پستی در اینستاگرام ضمن انتقاد از تصویب قانون تحمیل حجاب اجباری به بهانه امربهمعروف، نوشت: «امر به معروف را در این سرزمین پر از فساد، قبول ندارم.»
بیش از صد تن از اهالی سینمای ایران روز پنجشنبه ۱۵ آذر ضمن محکوم کردن تصویب قانونی به اسم «حجاب و عفاف» این مصوبه را عامل «تحقیر ایرانیان» و مغایر با حقوق انسانی و در ضدیت با میهندوستی دانستند.
رؤسای مشترک «کارگروه حقوق بشر و دموکراسی ایران» در کنگره آمریکا، در بیانیهای صدور احکام اعدام برای شش زندانی سیاسی در ایران از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی را به شدت محکوم کردند.
به دنبال مرخصی درمانی موقت نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل، از زندان اوین، وزارت امور خارجه آمریکا خواستار آزادی دائم این فعال حقوق بشر از زندان شد.
آناهیتا همتی، بازیگر شناخته شده سینما و تلویزیون، در اعتراض به مصوبه جدید حجاب اجباری موهایش را تراشید و با اشاره به شعار «گرانی، تورم، بلای جان مردم» بر مشکلات معیشتی ایرانیان تأکید کرد.
حسین رونقی پس از بازکردن بخیه لبهایش به درخواست توماج صالحی، گفت «از سکوت به عمل، ادامه خواهیم داد، زیرا هیچ اولویتی بالاتر از ایران و مردمش وجود ندارد.»
خواهر منوچهر بختیاری میگوید این زندانی سیاسی دادخواه در حالی که به دلیل «لختگی خون و انجام عمل جراحی دوم» بستری بوده، بر اثر فشار «مأموران حفاظتی» برای بازگرداندن او به زندان از بیمارستان، «دچار جمله قلبی» شده است.
جعفر پناهی، سینماگر سرشناس ایرانی، روز پنجشنبه ۱۵ آذر بیانیه «بیش از صد سینماگر» در محکومیت «قانون تازه حجاب و عفاف» را منتشر کرد که بر اساس آن، این قانون «به مثابه اعلام جنگی تمام عیار با مردم ایران» توصیف شده است.
امیر رئیسیان، از وکلای پخشان عزیزی، میگوید «مدارک و مستندات» علیه این زندانی سیاسی محکوم به اعدام «بیاعتبار» است .
مهوش ثابت، از مدیران پیشین «جامعه بهائی ایران» که در بند زنان زندان اوین به سر میبرد، «تحت عمل جراحی قلب باز» قرار گرفت.
کارشناسان مهمان حاضر در برنامه تحلیلی شبانگاهی روز چهارشنبه ۱۴ آذر ضمن بررسی قانون تحمیل حجاب اجباری این قانون را در حد یک «متن حقوقی» و آنرا حتی خلاف قانون اساسی جمهوری اسلامی دانستند.
سه نهاد فرهنگی در ایران روز چهارشنبه ۱۴ آذر با انتشار بیانیهای ضمن انتقاد از قانون حجاب اجباری جمهوری اسلامی، موسوم به «عفاف و حجاب»، خواستار لغو آن شدند و گفتند که این قانون در صورت اجرا، وطن را به زندان بزرگ تبدیل میکند.
دختر میرحسین موسوی روز چهارشنبه ۱۴ آذر اعلام کرد که پدرش پس از گذران «چند روز سخت» با رضایت پزشکان از بیمارستان مرخص شده است.
دهها تن از زندانیان سیاسی در زندان اوین در بیانیهای به صدور حکم اعدام برای شش زندانی سیاسی اعتراض کردند.
به دنبال مرخصی درمانی موقت نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل، از زندان اوین، کمیته نوبل خواستار آزادی دائمی این فعال حقوق بشر از زندان شد.
فاطمه سپهری و محمدحسین سپهری، دو زندانی سیاسی مخالف جمهوری اسلامی محبوس در زندان وکیلآباد مشهد، در پیامی خطاب به مسعود پزشکیان اعلام کردند که «بزرگترین ناترازی و ریشه تمام ناترازیهای دیگر» در ایران، «خود جمهوری اسلامی است.»
وکیل نرگس محمدی میگوید اجرای حکم این زندانی سیاسی با نظر پزشکی قانونی و موافقت دادستانی تهران به مدت سه هفته متوقف شده و او برای رسیدگی پزشکی به طور موقت از زندان آزاد شد.
مسعود پزشکیان با صدور حکمی دادستان کل کشور، وزیر دادگستری و معاون پارلمانی خود را به عنوان اعضای «هیات پیگیری اجرای قانون اساسی» منصوب کرد. پزشکیان در این حکم ۱۵ نفر را به عضویت این هیات درآورده است.
شماری از افراد دچار معلولیت در چند شهر ایران، از جمله خانوادههای دانشآموزان دچار معلولیت در مشهد، روز سهشنبه ۱۳ آذر همزمان با روز جهانی معلولان بار دیگر در اعتراض به اجرا نشدن «ماده ۲۷» قانون معلولان و مشکلات معیشتی، تجمع کردند.
کارگران معترض پارسجنوبی در عسلویه که همراه با خانوادههای خود در ادامه «سهشنبههای اعتراضی» در مقابل دفتر مجموعه پارس جنوبی تجمع کرده بودند، تا پایان این هفته برای «شنیدن صدای کارگران» مهلت دادند.
منابع حقوق بشری روز سهشنبه ۱۳ آذر گزارش دادند که دستکم سه زندانی در زندانهای شیراز، رشت، و گرگان به دست مقامات قضایی جمهوری اسلامی اعدام شدهاند. همچنین یک نهاد حقوق بشری از اعدام هشت تن در زندان قزلحصار استان البرز خبر داده است.
نزدیکان میرحسین موسوی گزارش دادهاند که سلامت او در پی ایجاد «حساسیت دارویی» در وضعیت «نگرانکننده» قرار گرفته، اما «رو به بهبودی نسبی است.»
کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» با صدور بیانیه ای در چهل و پنجمین هفته اعتصاب غذای زندانیان در ۱۳ آذر، خبر داد که از سهشنبه گذشته تاکنون، بیش از ۲۸ نفر در زندانهای مختلف اعدام شدهاند، از جمله دو کودک-مجرم که در زندانهای یزد و قزلحصار به دار آویخته شدند.
خبرنامه دانشجویی امیرکبیر روز دوشنبه ۱۲ آذر اعلام کرد در هفتههای اخیر و پس از اقدام اعتراضی آهو دریایی، حراست دانشگاه علوم و تحقیقات به دستور نهادهای اطلاعاتی، فضای امنیتی سنگینی در این دانشگاه ایجاد کرده است.
وکلای پخشان عزیزی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام روز دوشنبه ۱۲ آذر به «امتداد» گفتند: «علیرغم شنیدههای شفاهی، با توجه به ارائه مدارک متقن به دیوان، به نقض حکم بدوی او امیدواریم.»
نهایی شدن قانون «عفاف و حجاب» که به گفته رئیس مجلس شورای اسلامی ۲۳ آذر ابلاغ خواهد شد، واکنشهای گستردهای را برانگیخته است. در همین زمینه یک پژوهشگر علوم انسانی به صدای آمریکا گفت که این قانون توسط جمهوری اسلامی ایجاد «شبهمسئله برای به حاشیه بردن مسئله اصلی» است.
یک منبع آگاه از زندان قزلحصار به صدای آمریکا گفت که شماری از زندانیان محبوس در این زندان به ویروس اچآیوی مبتلا هستند، اما مقامات این مسئله را محرمانه نگه میدارند و بدون رسیدگی خاصی این افراد را در میان سایر زندانیان نگهداری میکنند.
اعتراضات معیشتی بازنشستگان مخابرات روز دوشنبه ۱۲ آذر در چند استان ایران جریان داشت و معترضان علیه سیاستها و مقامات دولت جمهوری اسلامی شعار دادند.
رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، دوشنبه ۱۲ آذر در واکنش به موج مخالفت علیه قانون حجاب گفت که «قانونی در این رابطه وضع شده، که باید ابلاغ و اجرا شود» و تاکید کرد که « در هر صورت هر زمان قانون وضع شد، باید اجرا شود.»
صدیقه وسمقی دینپژوه منتقد حکومت جمهوری اسلامی در ایران، و نسرین ستوده حقوقدان و مدافع حقوق بشر، روز یکشنبه ۱۱ آذر با انتشار یک پیام مشترک، تصویب قانون موسوم به «عفاف و حجاب» را «نمایش مضحک» خوانده و خواستار لغو کامل آن شدند.
روابط عمومی دادگستری استان اصفهان اعلام کرد که توماج صالحی، خواننده معترض، پس از گذراندن دوران محکومیت خود، در تاریخ یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ از زندان آزاد شد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران از اقدام اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان در جلوگیری از خدماترسانی افراد و نهادهای مدنی به دانشآموزان انتقاد کرد.
رضا محمدحسینی و زرتشت احمدی راغب، دو زندانی سیاسی، در پیامی صوتی که از طریق یک منبع آگاه نسخههایی از آنها در اختیار صدای آمریکا قرار گرفته است، تأکید کردند: کارزار سهشنبههای نه به اعدام کارزاری فراجناحی در دفاع از جان انسانها است و به هیچ حزب، سازمان، یا گروهی تعلق ندارد.
«شورای ملی مقاومت ایران» در یک بیانیه در مورد صدور احکام اعدام برای ۶ زندانی سیاسی به اتهام «بغی»، خواستار «اقدام فوری شورای امنیت، کمیسرعالی و شورای حقوقبشر و ارگان های ذیربط ملل متحد و همچنین اتحادیه اروپا و کشورهای عضو» برای نجات جان آنها و آزادی تمامی زندانیان سیاسی شد.
بارگذاری بیشتر