جیسون رضائیان در این مقاله مینویسد، اعتراض به کشته شدن مهسا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد، به دومین هفته خود وارد شده است و زنان و مردان در شمارهای فزاینده، شجاعانه در مقابل نظام سیاسی که از آغاز کار، حقوق اساسی آنان را انکار کرد، به پا خاستهاند.
آسوشیتدپرس در مقالهای با اشاره به ناآرامیها در ایران نوشته، آتش خشم فروخورده مردم با کشته شدن مهسا امینی در بازداشت پلیس در سراسر کشور شعلهور شده است.
یک خبرنگار ارشد نیویورک تایمز میگوید که ممکن است دولت آمریکا برای دور زدن قطع اینترنت توسط حکومت ایران و کمک به مخالفان جمهوری اسلامی برای برقراری ارتباط با جهان خارج، از سازمانهای اطلاعاتی-امنیتی بخواهد تجهیزات اینترنت ماهوارهای را به داخل ایران برسانند.
یک دیپلمات سابق هندی، سکوت کشورهای اسلامی در پی کشتهشدن مهسا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد را قابل توجه میداند و حکومت ایران را در صحنه بینالمللی به ریاکاری متهم میکند.
پرناز فروتن مینویسد کسانی که در نظام جمهوری اسلامی زندگی کردهاند، به مدارک پزشکی که روزنامه گاردین در باره آثار شکستگی استخوان جمجمه مهسا امینی منتشر کرد نیاز ندارند، زیرا با وحشت فیزیکی و روانی که زنان هر روز با آن روبرو هستند، آشنا هستند
مقاله مجله نیویورکر میگوید که ابراهیم رئیسی در چند جبهه، به طرز وحشیانهای آونگ سیاست ایران را به سمت سیاستهای بیگانههراسی و لفاظیهای ناشناختهای که در روزهای آغازین انقلاب ۱۳۵۷ دنیا شاهد آن بود، برگردانده است.
نویسنده هندیتبار یکی از خبرگزاریهای معتبر آمریکا میگوید ولادیمیر پوتین، رئیس حکومت روسیه، که با هدف برتری فرهنگی، نئولیبرالیسم غربی را به چالش میطلبد، برای مبارزه با آن اسلحهای در اختیار ندارد.
یکی از معتبرترین روزنامههای اقتصادی – مالی جهان، دلیل قدرت پول آمریکا در برابر ارزهای خارجی را نوآوری آمریکا میداند که در پنجاه سال اخیر، از طریق همکاری نزدیک کسبوکارهای بزرگ با دانشگاهها، بهرهوری نیروی کار آمریکائی را افزایش داده، و به تحول مدام در اقتصاد آمریکا انجامیده است.
عناوین خبری رسانههای جهان بر جنگ وحشتناک روسیه در اوکراین تمرکز دارد، و بحران بدهی در چین، چندان مورد توجه قرار نمیگیرد در حالیکه به نظر پژوهشگر یک اندیشکده پرنفوذ در پایتخت آمریکا، این بحران، تاثیر منفی و عمیقی در اقتصاد جهان میگذارد.
یک کارشناس قوانین جزایی در نشریه سیاسی پرنفوذ پایتخت آمریکا، چین را متهم میکند که با پولشویی درآمد کارتلهای مکزیکی قاچاق مواد مخدر، به توسعه فعالیت آنها کمک میکند.
نویسنده ستون مقالات یکی از معتبرترین روزنامههای آمریکا مینویسد آزادی زنان در عربستان سعودی در اثر اصلاحات ولیعهد شاهزاده محمد بن سلمان، چنان نیست که مینماید.
نویسنده برجسته صفحه مقالات یکی از معتبرترین روزنامههای آمریکا، میپرسد آیا حکومت ایران برای کارزار جنایتکارانهای که به راه انداخته است، مجازات میشود؟
مفسر سیاسی باسابقه پرتیراژترین روزنامه پایتخت آمریکا، عقیده دارد که آمریکا میتواند از روند افول ناگزیر چین بهرهبرداری کند.
شاهزاده رضا پهلوی هشدار میدهد هرگونه تلاش برای توافق با این «رژیم افراطی» نشانهای از ضعف است که حکومت جمهوری اسلامی میتواند از آن سوءاستفاده کند.
جان بولتون، مشاور امنیت ملی دولت دونالد ترامپ، در مقالهای برای واشنگتنپست میگوید تهدیدهای جاری ایران علیه شهروندان و مقامات آمریکایی باید آخرین میخ در تابوت برجام باشد.
کارشناس ایران در یکی از اندیشکدههای عمده واشنگتن عقیده دارد که آمریکاستیزی در مرکز هویت انقلابی جمهوری اسلامی قرار دارد. در تمام مسائل مربوط به امنیت ملی آمریکا، از اوکراین و تایوان گرفته تا نبرد اتمی و جنگ سایبری، منافع خود را در مقابله با آمریکا، تعریف میکند.
مسیح علینژاد، فعال حقوق زنان و مجری برنامه تبلت بخش فارسی صدای آمریکا، در مقالهای برای روزنامه واشنگتنپست میگوید باید اقدامی قاطعانه و واقعی به منظور پایاندادن به سوءقصدهای ایران علیه افراد در خاک آمریکا انجام شود.
خبرنگار سابق پرتیراژترین روزنامه پایتخت آمریکا در ایران، در واکنش به سوءقصد تروریستی علیه سلمان رشدی، یادآوری میکند که از زمان صدور فتوای قتل نویسنده کتاب داستانی آیات شیطانی تاکنون، در تحملناپذیری حکومت ایران، تغییری حاصل نشده است.
در دهه ۱۹۹۰ بسیاری از چینیها با تحسین به آمریکا مینگریستند اما در طول سالها، با بیشتر نمایان شدن بخش ناکارآمد آمریکا، نظر چینیها نسبت به آمریکا دارد تغییر میکند.
دو پژوهشگر سیاست خارجی در یکی از بانفوذترین مجلات سیاسی واشنگتن هشدار دادند که احیا نشدن برجام به ضرر ایران تمام خواهد شد.
سخنان خامنهای آینه تمامنمای ادعاهای نادرست پوتین درباره تلاش غرب برای نابودی روسیه همزمان با تهاجم سربازانش جهت نابودی واقعی اوکراین است.
هر چند رئیس جمهوری آمریکا در پایان دیدار خود از اسرائیل و عربستان سعودی وعده داد نخواهد گذاشت چین، روسیه یا ایران، جای خالی آمریکا در خاورمیانه را بگیرند، پژوهشگران ارشد یک اندیشکده دست راستی در واشنگتن، اظهارنظر میکنند که چین در پی خرید منابع انرژی و فروش اسلحه است.
در حالی که نظرسنجیها نشان میدهند اکثر دموکراتها مایل نیستند جو بایدن در انتخابات سال ۲۰۲۴ نامزد شود، مفسر سیاسی پرفروشترین روزنامه آمریکا مینویسد پیروزی جو بایدن تنها در صورتی ممکن است که بار دیگر با دونالد ترامپ رقیب شود.
ایگنیشس سفر پوتین به تهران را تلاشی خلاقانه میداند برای بدست آوردن اهرم سیاسی، از سوی رهبری که میداند تنها خاصیت قدرت تسلیحاتی روسیه این است که میتواند روسیه را دههها در جنگ اوکراین گرفتار نگاه دارد.
کارشناس کهنهکار کشورهای آمریکای لاتین در پرتیراژترین روزنامه معتبر آمریکا به جو بایدن توصیه میکند که در دیدار خود با رئیس جمهوری آرژانتین، موضوع پرواز مشکوک هواپیمای سابق شرکت ماهان، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بررسی کند.
وال استریت ژورنال مینویسد رئیس جمهوری در سفر به خاورمیانه تاکنون خوش خبر بود، چون از دشمنی که رابطه آمریکا با اسرائیل در دوره اوباما را نشانه میزد، دیگر خبری نبود.
تلسکوپ جیمز وب سازمان ناسای آمریکا از دید هیات تحریریه پرتیراژترین روزنامه پایتخت آمریکا، تصاویری به ارمغان داشت که انسانیت و دولت را در بهترین خود، باز مینمایند.
رئیس جمهوری گوتابایا راجاپاکسا اقامتگاه خود را پیش از آنکه به تسخیر تظاهرکنندگان در آید، ترک کرد و محل اختفای او، همچنان ناشناخته است.
در آستانه انتخابات میاندورهای، فقدان حقایق مشترک به پژواک بلند پیامهای تهمتآمیز و اغلب کاذب در باره مهاجرت، دامن زده است. پیتر کوی، نویسنده نیویورک تایمز، در مقالهای به برخی شعارهای جمهوریخواهان که حزب حاکم را به باز کردن مرزها برای وارد کردن رایدهنده از خارج متهم کردهاند، پاسخ میدهد.
طالبان یک ماه پس از تصرف قدرت، اقدام به انحلال وزارت امور زنان و جایگزین کردن آن توسط وزارت امر به معروف و نهی از منکر کرد. دیدبان حقوق بشر این اقدام طالبان را به عنوان نمادی از حذف حقوق زنان توصیف کرده است.
شینزو آبه، نخست وزیر بازنشسته ژاپن، که روز جمعه ۱۷ تیرماه، ۸ ژوئیه، هنگام سخنرانی در یک کارزار انتخاباتی به ضرب دو گلوله از پا درآمد، سیاستمداری بود که در راه جان نو بخشیدن به ژاپن در داخل و خارج از کشور تلاش کرد و برای آمریکا یک دوست بود.
نویسنده واشنگتن پست هشدار میدهد که به زودی موج دردناکی از قیمتهای روزافزون و کمبود غذا در جهان ظاهر می شود که قابل اجتناب است.
اقتصاد آمریکا از جنگ دوم تا کنون ۱۲ دوره رکود را پشت سر گذاشته که هر یک، از این دو ویژگی برخوردار بودند: بازده اقتصادی پایین رفت و بیکاری افزایش یافت.
سیامک نمازی نوشته است «اغلب در اتاقی به اندازه کمد، روی زمین میخوابیدم و غذا را از زیر در دریافت میکردم - مثل سگ. من در طول ۲۷ ماهی که در آن گوشه جهنم گذراندم قبل از اینکه به بند عمومی منتقل شوم، تحقیرهای غیرقابل بیانی را تحمل کردم.»
اما الیزابت وارن، سناتور دمکرات از ایالت مساچوستز از پاول پرسید: آیا در اثر افزایش نرخ بهره بانکی توسط شما، قیمت بنزین پائین میرود؟ آیا افزایش نرخ تورم توسط بانک مرکزی، بهای غذا برای خانوادهها را پائین خواهد آورد؟»
بارگذاری بیشتر