مسیح علینژاد، فعال حقوق زنان و مجری برنامه تبلت بخش فارسی صدای آمریکا، در مقالهای برای روزنامه واشنگتنپست میگوید باید اقدامی قاطعانه و واقعی به منظور پایاندادن به سوءقصدهای ایران علیه افراد در خاک آمریکا انجام شود.
مسیح در ابتدای مقاله خود ضمن ابراز همدردی با سلمان رشدی میگوید جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، و دیگر رهبران غربی باید این حمله را اقدامی تروریستی بنامند.
نویسنده با اشاره به استقبال رسانههای ایران از این اقدام و سابقه تاریخی جمهوری اسلامی در تشویق خشونت به منظور تضعیف آزادیها میپرسد: «چرا ما موضع نیرومندانهتری اتخاذ نمیکنیم؟»
این فعال حقوق زنان در ادامه به سیاستهای زنستیزانه دولت ایران و تلاشهای جمهوری اسلامی برای ترور خود او، از جمله سوءقصد ناکام دو هفته پیش در بروکلین و توطئه سال گذشته برای ربودنش، میپردازد و میگوید در حال حاضر نیز مانند سال گذشته تحت حفاظت افبیآی است.
به گفته علینژاد، از زمان سوءقصد به سلام رشدی، کانال تلگرام رسمی سپاه پاسداران و برخی دیگر از رسانههای حکومتی ضمن ستایش از عامل حمله گفتهاند او باید هدف بعدی باشد.
به گفته مسیح، ظاهرشدن تدریجی سلمان رشدی در انظار عمومی پس از ١٠ سال زندگی در خانههای امن به دنبال صدور فتوای قتل او از سوی آیتالله خمینی، به این دلیل بود که رشدی به اشتباه تصور میکرد که آزادیاش را دوباره به دست آورده است. او با اشاره به تایید فتوای خمینی از سوی آیتالله خامنهای و تعیین جایزه ٣ میلیون دلاری برای کسی که این کار را انجام دهد، به آن دسته از «مالهکشان» دولت ایران که منکر وجود هرگونه ارتباط میان جمهوری اسلامی و سوءقصد به جان سلمان رشدی هستند توصیه میکند نگاهی به سرتیتر روزنامه جامجم با عنوان «چشم شیطان کور شد» بیاندازند.
این فعال حقوق زنان میگوید طی دو سال گذشته و زندگی در خانههای امن، بارها به وضعیت سلمان رشدی و دشورایهای فیزیکی و ذهنی زندگی در حبس اجباری اندیشیده است. به گفته مسیح، «بودن در یک خانه امن مانند برگشتن به قرنطینه است -- با این تفاوت که به نظر نمیرسد هیچ واکسنی علیه کوتهفکری و تعصب رژیم ایران وجود داشته باشد.»
مسیح میگوید آن چه سبب شگفتی وی شده صدور فتوای قتل یک منتقد از سوی یک رژیم بنیادگرای مذهبی نیست، بلکه انفعال دولتهای دموکراتیک جهان است که میبایست قاطعانه آن را محکوم میکردند. او میگوید اصلا قصد ندارد از انظار عمومی ناپدید شود. پرسش دیگری که به ذهن مسیح رسیده این است چند بار دیگر باید کسی در خاک ایالات متحده هدف سوءقصد دولت ایران و حامیانش قرار گیرد تا اقدامی واقعی برای مقابله با آن انجام شود.
او در پایان مقاله خود میگوید در برابر زنان، روزنامهنگاران، و فعالان حقوق بشر مدافع ارزشهای لیبرال احساس تعهد میکند و از آزادی خود در دموکراسیهای غربی برای انعکاس صداهایشان استفاده میکند.
* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.