زندانیان سیاسی در زندان قزلحصار کرج روز جمعه ۲۵ آبان مراسمی را به مناسبت پنجمین سالگرد تظاهرات آبان ۹۸ در ایران برگزار کردند.
سازمان حقوق بشر ایران روز شنبه ۲۶ آبان از اعدام دستکم ۱۷ زندانی، از جمله یک زن و یک شهروند افغانستان، در زندانهای ایران طی هفته گذشته خبر داد.
قائممقام نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، روز جمعه ۲۶ آبان، همزمان با سالگرد کشتهشدن پویا بختیاری، در پیامی در شبکه «ایکس» خواستار آزادی پدر او شد.
سازمان گزارشگران بدون مرز (آراساف) در واکنش به جانباختن کیانوش سنجری، فعال مدنی و خبرنگار پیشین صدای آمریکا، در اعتراض به وضعیت زندانیان سیاسی در ایران، ضمن ابراز همدردی با خانواده او مقامات جمهوری اسلامی را مسئول شرایط منجر به این «فاجعه» دانسته است.
کمپین حقوق بشر ایران روز جمعه ۲۵ آبان در گزارشی در مورد اعتراضات آبان ۹۸ از سوی جمهوری اسلامی خواستار تشکیل یک کمیته حقیقتیاب تحت نظارت سازمان ملل متحد برای رسیدگی به سرکوب معترضان تشکیل شود.
به رغم ادعای دولت مسعود پزشکیان مبنی بر رسیدگی به مشکلات صنفی و پیگیری رویکرد «وفاق» در ایران، مشکلات فرهنگیان کماکان حل نشده و به جای آن، فشار دستگاههای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی بر فعالان صنفی معلمان تشدید شده است.
آرشام رضایی، یکی از زندانیان سیاسی که کیانوش سنجری خواستار آزادی آنها بود، در واکنش به درگذشت او میگوید «چند تن دیگر از ما باید به زندگی خود پایان دهد تا بیدار شویم.»
منوچهر بختیاری، زندانی سیاسی مخالف جمهوری اسلامی، در حالی که همچنان از حق تماس با خانواده و درمان محروم مانده و وضعیت جسمانی نامناسبی دارد، روز پنجشنبه ۲۴ آبان به اعتصاب غذای خود در زندان چوبیندر قزوین پایان داد.
در پی اعتراضات گسترده به تصمیم ستاد امر به معروف جمهوری اسلامی در استان تهران برای راهاندازی «کلینیک ترک بیحجابی» با ادعای «درمان علمی و روانشناختی» مخالفت با حجاب اجباری و نافرمانی مدنی در مقابل آن، معاون این ستاد حکومتی گفت که بهتر است از عنوان «محفل» به جای «کلینیک» استفاده شود.
رضا محمدحسینی و زرتشت احمدی راغب، دو زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار، در پیامی در پنجمین سالگرد «آبان خونین ۹۸» خواهان آزادی زندانیان دادخواه و پایان دادن به «پروندهسازی» علیه آنها شدند.
کمیته حقیقتیاب سازمان ملل متحد در مورد جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۲۳ آبان از صدور احکام اعدام علیه فعالان مدنی زن، از جمله برای وریشه مرادی، زندانی سیاسی، به اتهام بغی ابراز نگرانی کرد.
دادسرای تهران اعلام کرد درباره «فوت مشکوک» کیانوش سنجری پرونده قضایی تشکیل داده است. واکنش کاربران در رسانههای اجتماعی نیز ادامه دارد و برخی مرگ این فعال سیاسی را «کیفرخواستی علیه نظام سیاسی و تلنگر به جامعه» دانستهاند.
وکلای وریشه مرادی اعلام کردند دادنامه صادره علیه این زندانی سیاسی محکوم به اعدام در زندان اوین دارای «ایرادات اساسی» است.
مایکل آبراموویتز، رئیس صدای آمریکا، در پیامی به کارمندان بخش فارسی این رسانه، از درگذشت کیانوش سنجری، روزنامهنگار و فعال حقوق بشر، ابراز تاسف عمیق کرد.
مرگ خودخواسته کیانوش سنجری، روزنامهنگار فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی پیشین، در اعتراض به «دیکتاتوری خامنهای» در روز چهارشنبه ۲۳ آبان، واکنشهای گستردهای را در رسانههای اجتماعی به دنبال داشت و گروهی از کاربران جمهوری اسلامی را مسئول آن دانستند.
یک نهاد حقوق بشری اعلام کرد از آغاز سال جاری خورشیدی تاکنون دستکم ۳۱ اقدام به خودکشی دانشآموزان در ایران را ثبت کرده است. بیشترین علل خودکشیها فقر، تحمیل حجاب اجباری، و ازدواج اجباری اعلام شده است.
یک نهاد حقوق بشری گزارش داد که قوه قضاییه جمهوری اسلامی احمد علیزاده، زندانی محکوم به «قصاص»، را که چند ماه پیش به دنبال گذشت کردن اولیای دم، از دار پایین آورده شده و احیا شده بود، «برای بار دوم» اعدام کرد. گزارشها همچنین حاکی از اعدام دستکم چهار تن دیگر در زندانهای زاهدان و قزلحصار است.
وکیل برخی از متهمان پرونده «بچههای اکباتان» اعلام کرد که دادگاه کیفری یک تهران برای شش تن از معترضان بازداشتشده این پرونده حکم اعدام صادر کرده است.
دادستان کازرون در واکنش به خودکشی آیناز کریمی؛ دختر دانشآموزی که به دلیل فشارهای ناشی از برخوردهای تحقیرآمیز و سختگیرانه مدرسه، خود را حلق آویز کرد، آن را «ناشی از مشکلات شخصی» دانسته و اعلام کرد که این خودکشی «ارتباطی با مسئولان مدرسه نداشته است.»
کمپین دفاع از شریفه محمدی اعلام کرد پرونده این فعال کارگری پس از نقض حکم اعدام به شعبه همعرض فرستاده شده و قرار است توسط پسر همان قاضی پیشین در شعبه دوم دادگاه انقلاب رشد رسیدگی شود.
اجرای حکم اعدام در ملأعام محمدعلی سلامت با اتهام «تجاوز» به دهها زن و دختر در همدان واکنشهای قابل توجهی در رسانههای اجتماعی به دنبال داشته است. برخی کاربران ضمن مخالفت با این اقدام، تجاوزهای این فرد را که گفته میشود نزدیک به مقامات جمهوری اسلامی بوده، نتیجه «فساد سیستماتیک» حکومت دانستهاند.
در پی جان باختن یک دانشجو در خوابگاه دانشگاه خواجهنصیر در نتیجه آن چه «اهمالکاری مسئولان» عنوان شده است، دانشجویان این دانشگاه روز سهشنبه تجمع و تحصن کردند.
کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» اعلام کرد از شروع کار دولت جدید، بیش از ۴۵۰ نفر اعدام شدهاند
روشنک مولایی علیشاه، فعال مدنی معترض به حجاب اجباری، که انتشار ویدیوی مقاومتش در برابر تعرض یک سرباز موتور سوار، ویرال شد، به دلیل انتشار این ویدیو و نداشتن حجاب بازداشت شده و از وضعیت او اطلاعی در دست نیست.
جامعه جهانی بهائی روز دوشنبه ۲۱ آبان از ارائه گزارشی جدید با عنوان «بیگانگان: خشونت چندوجهی علیه بهائیان در جمهوری اسلامی ایران» خبر داد و اعلام کرد مراسم رونمایی از این گزارش در نمایندگی دائم آلمان در سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد.
برنامه دولت جمهوری اسلامی تحت عنوان «خاموشیهای برنامهریزی شده» واکنشهای گستردهای را میان کاربران در رسانههای اجتماعی به دنبال داشته است و برخی کاربران آن را «جیرهبندی برق» توصیف کردهاند
یک زن مخالف حجاب اجباری در ایران که در روزهای گذشته ویدئویی از درگیری او با یک مأمور حکومتی اعمال حجاب مدنظر جمهوری اسلامی در شبکههای اجتماعی فراگیر شده بود، توسط عوامل حکومت در تهران بازداشت شد.
دهها تن از کنشگران مدنی در بیانیهای با محکوم کردن «اقدامات سرکوبگرانه» و «خشونتآمیز» علیه آهو دریایی، دانشجوی بازداشتی دانشگاه علوم و تحقیقات، «آزادی فوری و بیقیدوشرط» او را خواستار شدند.
منابع حقوق بشری از اعدام ۱۳ زندانی در زندانهای مختلف ایران به دست مقامات قضایی جمهوری اسلامی خبر دادند. در این گزارشها به اعدام چند زن و یک تبعه افغانستان اشاره شده است.
در پی خودکشی آیناز کریمی، نوجوانی از شهرستان کازرون در استان فارس، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان علت این اقدام را فشارهای ناشی از برخوردهای تحقیرآمیز و سختگیرانه مدرسه اعلام کرد.
برادر فاطمه سپهری با ابراز نگرانی شدید نسبت به سلامت این زندانی سیاسی اعلام کرد به خانم سپهری «گفته شده میتواند زندان را ترک کند» به شرط این که «با خبرگزاریها مصاحبهای نداشته باشد»، اما خواهرش نپذیرفته است.
انتخابات سی و سومین دوره هیئت مدیره کانون وکلای مرکز، پس از برگزاری «پرشور» و اعلام نتایج، توسط دادگاه عالی انتظامی قضات ابطال شد و مقامات احراز صلاحیتکننده برکنار شدند.
اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این فعال سیاسی در تاریخ ۲۷ خرداد سال جاری، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی برگزار و او بابت اتهام عضویت در یکی از گروههای مخالف جمهوری اسلامی، به بغی متهم شد.
وکیل نسرین شاکرمی از برگزاری نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات مادر دادخواه نیکا شاکرمی در دادگاه کیفری دو خرمآباد از طریق ویدئو کنفرانس در روز یکشنبه ۲۰ آبان خبر داد.
شماری از رسانههای ایران و تشکلهای دانشجویی از مسمومیت غذایی دستکم ۷۰ تن از دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر رجایی تهران و اعزام شماری از آنها به مراکز درمانی خبر دادهاند.
حدود ۱۲۰ تشکل دانشجویی و دانشآموزی و نیز فعالان مدنی در بیانیه مشترکی در روز جمعه ۱۸ آبان اعلام کردند که «راه خروج از بحران جنگافروزی، نقشآفرینی مردم آزادیخواه و سازماندهی اعتراضات و اعتصابات سراسری و برپایی اعتصاب عمومی است.»
بارگذاری بیشتر