دو سناتور کانادایی با انتشار مقالهای در یکی از پرتیراژترین روزنامههای سراسری کانادا از دولت این کشور خواستند با تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران و اجرای دقیقتر قوانین مهاجرت، به معترضان زندانی در ایران بیشتر کمک کند.
با این که تکتک اعضای ناتو در حال ارسال تسلیحات و سایر کمکها به اوکراین هستند، خود ناتو میگوید که نقشی تدافعی و هماهنگکننده دارد. ناتو هیچ سربازی را به این جنگ نفرستاده و هیچ اقدام مستقیمی علیه روسیه انجام نداده است.
نزدیکی جدید حکومتهای روسیه و ایران از نیازهای تسلیحاتی و اقتصادی آنها به یکدیگر ناشی میشود و هرچند به کمک کامل روسیه به برنامه تسلیحات هستهای حکومت ایران منجر نشده است، اما تا وقتی مسکو بر جنگ اوکراین متمرکز باشد، ادامه خواهد یافت.
در این مقاله آمده است که چالش پیش روی جمهوری اسلامی، ناتوانی آن از برپایی مجدد دیوار سرکوب است.
آیتاللهها «درک متقابل قدیمی میان ایران و اسلام» را نقض کردهاند و شدت سرکوب و تسریع تلاشهای آنها برای محو کردن هویت ایرانی این کشور، اکنون به قدری عمیق شده که ایرانیان را، به عنوان امانتداران فرهنگ و میراث کهنشان، ناگزیر به نبرد برای بقا کرده است.
رئیس یکی از بزرگترین موسسات بانکداری جهان به آمریکا توصیه میکند، با در دست گرفتن رهبری مذاکرات خردمند و سرسختانه، به رهبران چین نشان دهد که مشارکت با غربِ قدرتمند، سودمندتر از همکاری با روسیه، ایران، و کشورهای مشابه است. او مینویسد غرب به رهبری همهجانبه آمریکا نیاز دارد.
هفته گذشته، جمهوری اسلامی محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد، دو جوان ۲۳ ساله ایرانی را به دلیل نقش داشتن در جنبش انقلابی جاری در ایران اعدام کرد. تا زمانی که جامعه بینالمللی اقدامی فوری و ملموس علیه رژیم جمهوری اسلامی انجام ندهد، آخرین آنها نخواهند بود.
پروژه «راستیآزمایی» صدای آمریکا که برای مقابله با انتشار اخبار نادرست راهاندازی شده، در گزارشی نادرستی این ادعای مقامات جمهوری اسلامی را که مبارزه با تروریسم تنها بهانهای برای آمریکا برای حمله به افغانستان بود، آشکار کرده است.
دو کارشناس آمریکایی امور ایران با انتشار مقاله مشترکی درباره اعتراضات سراسری در مجله با نفوذ «فارن افرز» به دولت آمریکا توصیه میکنند به معترضان در ایران برای تغییر نظام حاکم کمک کند.
بابی قوش، مفسر سیاسی خبرگزاری بلومبرگ، در مقالهای به مناسبت آغاز سال جدید میلادی مینویسد در سال جدید نگاه خود را روی دو خبر متمرکز خواهد کرد؛ دو خبری که میتوانند به تغییر سوقالجیشی در خاورمیانه منجر شوند: اعتراضات در ایران و انتخابات عمومی در ترکیه.
جمهوری اسلامی خود محصول یک انقلاب است و به نظر می رسد که اکنون از درسهای آن انقلاب استفاده میکند.
تکیه و گرکت اظهار عقیده میکنند که دوران آیتالله خامنهای به سر آمده است زیرا نه دختران جوان و نه چهرههای اساسی حکومت، به «هیبت» نظام یا ابهت قدرت چالشناپذیر آن دیگر اعتقاد ندارند.
با وجود ادعای انهدام ۲۰ پرتابگر هیمارس، روسیه هنوز هیچ مدرکی برای انهدام حتی یکی از آنها هم ارائه نکرده است.
روسیه می گوید همواره روابط خوبی با کشورهای مسلمان داشته است ولی رفتارش با تاتارهای مسلمان شبه جزیره کریمه این ادعا را تایید نمیکند.
مجله پرتیراژ نیویورکر در مقالهای مصور از عکسهای فروغ علایی از ایران امروز، دختران جوان ایران را «نسل اعتراض» لقب میدهد و به نقل از این عکاس مینویسد، این نسل، شجاعتر، بلندهمتتر و عملگراتر از دو نسل قبلی است.
مسیح علینژاد، روزنامهنگار ایرانی، که بیشتر عمرش را صرف پوشاندن موهایش کرده است، امروز آنها را همچون تاجی بر سرش دارد.
کایلی مور-گیلبرت، پژوهشگر استرالیایی تاریخ و فرهنگ خاورمیانه که مدت ۸۰۴ روز در بازداشتگاه اوین زندانی بود، در مقالهای نوشت که آرزو داشت زندان اوین در آتش نابود میشد.
بررسیها نشان میدهد بودجه سازمان زندانها در ایران حدود سه و نیم برابر مجموع اعتبارات پنج دانشگاه بزرگ کشور است.
یکی از گروگانهای سابق حکومت ایران مینویسد کشته شدن مهسا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد باعث شد میلیونها زن خشمگین در ایران به «مدهآ»، شخصیت انتقامجوی اساطیر یونان باستان تبدیل شوند که برای گرفتن انتقام خیانت همسر، مردم شهر کورینت و حتی فرزندان خود را قربانی کرد.
بنا بر گزارشهای روزانه «اطلاعات دفاعی» درباره وضعیت اوکراین که وزارت دفاع بریتانیا در لندن آن را روز چهارشنبه منتشر کرد، پهپادهای نظامی شاهد-۱۳۶ ساخت ایران که روسیه از آنها در جنگ علیه اوکراین استفاده میکند «کُند هستند.
مردم از نسلهای گوناگون، خواهان برکناری روحانیون حاکم و تغییر حکومت ایران هستند و سرکوب شدید نتوانسته جنبش را شکست دهد.
پیوستن کارگران نفتی به اعتراضات سراسری در ایران، از دید مفسر خبرگزاری بلومبرگ، گام فزاینده مهمی در قیام علیه حکومت جمهوری اسلامی را نشانه میزند و سرکوب آن ممکن است برای فرونشاندن قیام، کافی نباشد.
سازمانهای اطلاعاتی آمریکا تحویل پهپادهای ایرانی مهاجر-۶ و سری شاهد به روسیه را ردگیری کردند و حضور آن پهپادها به زودی در اوکراین رصد شد. با این حال، تهران همچنان تحویل پهپاد به روسیه را تکذیب میکند.
بری روزن، گروگان سابق سفارت آمریکا در ایران و مشاور ارشد سازمان اتحاد علیه ایران هستهای، روز دوشنبه با انتشار مقالهای در نشریه هیل گفت ایالات متحده و اروپا باید در سخن و عمل از معترضان ایرانی حمایت کنند.
متخصصان فناوریهای مدرن در تلاشند که از راههای گوناگون سد ممنوعیت اینترنت در ایران را بشکنند و راههای ارتباط مجازی ایرانیان با جهان را فراهم کنند.
وبسایت شبکه خبری «سیانان» مینویسد با فروریختن دیوار ترس در ایران، نظام جمهوری اسلامی به نقطه بدون بازگشت رسیده است.
روزنامه گاردین در مقالهای نوشته است نگاهی به تاریخ ۴۳ ساله جمهوری اسلامی نشان میدهد که حکومت ایران همواره از خشونت برای سرکوب خواستهای برحق مردم استفاده شده کرده است، اما شاید این بار جنبش بدون رهبرِ دختران جوان، سرنوشت متفاوتی را برای کشور رقم بزند.
«حجابزدایی و خیزش زنان: چگونه اعتراضات به قلب هویت حکومتی می زند»، عنوان تازهترین گزارش تحلیلی نیویورک تایمز از اعتراضات خیابانی در ایران است.
ایالات متحده، اتحادیه اروپا، و سازمان ملل متحد جان باختن هولناک امینی در بازداشت را محکوم کردهاند.
بررسی جنبشهایی که آغاز مبارزات جدی در برابر حاکمیت مستبد اسلامی بودند، و با توجه به نوع و نیز سرعت شکلگیری آنها به گمانهزنی درباره آینده نزدیک جنبشهای مدنی کمک میکند.
جیسون رضائیان در این مقاله مینویسد، اعتراض به کشته شدن مهسا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد، به دومین هفته خود وارد شده است و زنان و مردان در شمارهای فزاینده، شجاعانه در مقابل نظام سیاسی که از آغاز کار، حقوق اساسی آنان را انکار کرد، به پا خاستهاند.
آسوشیتدپرس در مقالهای با اشاره به ناآرامیها در ایران نوشته، آتش خشم فروخورده مردم با کشته شدن مهسا امینی در بازداشت پلیس در سراسر کشور شعلهور شده است.
یک خبرنگار ارشد نیویورک تایمز میگوید که ممکن است دولت آمریکا برای دور زدن قطع اینترنت توسط حکومت ایران و کمک به مخالفان جمهوری اسلامی برای برقراری ارتباط با جهان خارج، از سازمانهای اطلاعاتی-امنیتی بخواهد تجهیزات اینترنت ماهوارهای را به داخل ایران برسانند.
یک دیپلمات سابق هندی، سکوت کشورهای اسلامی در پی کشتهشدن مهسا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد را قابل توجه میداند و حکومت ایران را در صحنه بینالمللی به ریاکاری متهم میکند.
پرناز فروتن مینویسد کسانی که در نظام جمهوری اسلامی زندگی کردهاند، به مدارک پزشکی که روزنامه گاردین در باره آثار شکستگی استخوان جمجمه مهسا امینی منتشر کرد نیاز ندارند، زیرا با وحشت فیزیکی و روانی که زنان هر روز با آن روبرو هستند، آشنا هستند
بارگذاری بیشتر