لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۱۶

دیدگاه | من گروگان جمهوری اسلامی بوده‌ام، آمریکا و اروپا باید مقابل این رژیم موضع بگیرند


مهسا (ژینا) امینی
مهسا (ژینا) امینی

بری روزن، گروگان سابق سفارت آمریکا در ایران و مشاور ارشد سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای، روز دوشنبه با انتشار مقاله‌ای در نشریه هیل معتقد است که ایالات متحده و اروپا باید در سخن و عمل از معترضان ایرانی حمایت کنند.

او در ابتدای مقاله خود ضمن استقبال از آزادی باقر نمازی، زندانی ۸۵ ساله، تداوم حبس فرزندش سیامک نمازی و شهروندانی از کشورهای ایالات متحده، کانادا، فرانسه، سوئد، آلمان، اتریش، سوئیس، بریتانیا، استرالیا، و بلژیک را یادآور می‌شود.

به گفته او، به اسارت برندگان این زندانی‌ها هنوز هم به دنبال زندانی کردن شهروندان خارجی بیشتری به منظور استفاده از آنها به عنوان ابزار چانه‌زنی هستند و بهترین راه مقابله با این تاکتیک جمهوری اسلامی و تضمین آزادی تمامی زندانیان خارجی و دوتابعیتی، حمایت از اعتراضات سراسری مردم ایران علیه رژیم جمهوری اسلامی است.

بری روزن در ادامه به سرکوب شدید اعتراضات علیه جمهوری اسلامی به دنبال کشته‌شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد اشاره می‌کند و می‌گوید در حال حاضر زنان و مردان ایرانی از تمامی اقشار و اصناف در بزرگ‌ترین اعتراضات ضدحکومتی از زمان انقلاب اسلامی حضور دارند.

این دیپلمات سابق آمریکایی می‌گوید که از نزدیک نظاره‌گر انقلاب سال ۵٧ بود و شباهت زیادی میان اعتراضات منجر به انقلاب در آن دوره و اعتراضات سراسری کنونی در ایران می‌بیند.

آقای روزن می‌گوید شاید جمهوری اسلامی بیم آن را دارد که تظاهرات گسترده ایرانیان در آمریکای شمالی و اروپا، دولت بایدن را از آزادکردن دارایی‌های مسدودشده ایران حتی در صورت احیای برجام پشیمان کند.

به گفته او، به دلیل اقدامات جمهوری اسلامی از قبیل دروغگویی، حمایت از تروریسم، طرح‌های آدم‌ربایی و ترور در کشورهای خارجی، و همچنین بحران شدید مشروعیت این رژیم، آزادکردن دارایی‌های مسدود شده ایران و دادن آن به جمهوری اسلامی اشتباه است.

بری روزن در ادامه، موضع اعلام‌شده از سوی مقامات دولت بایدن مبنی بر تداوم تلاش‌ها برای احیای برجام همزمان با حمایت از اعتراضات ضدحکومتی ایرانیان را مورد انتقاد قرار می‌دهد و می‌افزاید چنین رویکردی راه به‌ جایی نخواهد برد.

به باور آقای روزن، گسترش تحریم‌های حقوق بشری علیه رژیم جمهوری اسلامی و مقاماتش و خودداری آمریکا و اروپا از لغو تحریم‌های غیرهسته‌ای تا زمان اتمام تروریسم دولتی جمهوری اسلامی، و گروگان‌گیری، طرح‌ریزی برای آدم‌ربایی مخالفان در خارج، و نقض فاحش حقوق بشر از سوی این حکومت، باید در دستور کار باشد.

بری روزن در پایان مقاله‌اش می‌گوید شاید ایران در روزهای آینده صحنه سرکوب‌های شدیدتر و طولانی‌مدت‌تری نسبت به روزهای منتهی به انقلاب اسلامی سال ۵٧ باشد و آمریکا و اروپا لازم است با حمایت از ایرانیان خواستار برابری، آزادی، و حقوق بشر در طرف درست تاریخ بایستند.

* برگردان فارسی این مطلب تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده است و نظرات بیان شده در آن بازتاب‌دهنده دیدگاه صدای آمریکا نیست

XS
SM
MD
LG