جعفر پناهی، کارگردان سرشناس سینما، شرکت نکردن اکثریت قاطع ایرانیان در «انتخابات» حکومتی را موجب «وحشت عدم مشروعیت» جمهوری اسلامی دانست. محمد عمرانی، بازیگر پیشکسوت، نیز به کنایه گفت که ظاهرا هدف «اصلاحات»، اصلاح مردم بوده است و نه حکومت.
دستکم سه تن از کنشگران سیاسی و مدنی در ایران در روزهای گذشته به حبس محکوم یا جهت اجرای محکومیت خود احضار یا زندانی شدهاند.
مأموران حکومتی جمهوری اسلامی صبح پنجشنبه با هجوم به خانه رعنا کورکور، خواهر مجاهد کورکور زندانی سیاسی محکوم به اعدام، او را بازداشت کردند.
«کمپین شریفه را آزاد کنید» روز پنجشنبه ۱۴ تیر، خبر داد که شریفه محمدی، فعال کارگری زندانی در زندان لاکان رشت، در «یک رای قرون وسطایی و جنایت کارانه» از سوی دادگاه انقلاب اسلامی این شهر، به اعدام محکوم شده است.
اتحادیه اروپا، همراه با بیش از ۵۰ نماینده مجلس و سناتور از کشورهای اروپایی، از جمهوری اسلامی خواست آزار و اذیت بهائیان را متوقف کند.
همزمان با تأکید فعالان مدنی و سیاسی بر تحریم «انتخابات» حکومتی، جمعی از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه با درخواست برای تحریم «انتخابات غیرآزاد و گزینشی» اعلام کردند به «عاملان بیحرمتی و سرکوب در دهههای مختلف» رای نخواهند داد.
در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات حکومتی برای تعیین جانشین ابراهیم رئیسی، امجد امینی، پدر مهسا امینی، اعلام کرد او و خانوادهاش «مبلغ کاندیدای خاصی» نیستند «و به تحقق عدالت در آینده چندان امیدی» ندارند.
عزیز قاسمزاده و اسماعیل عبدی دو فعال صنفی معلمان روز ۱۳ تیرماه در بیانیهای تاکید کردند که «انتخابات» زمین بازی فعالین صنفی و مدنی نیست.
مطهره گونهای عضو سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران روز ۱۳ تیرماه از محکومیت خود به یکسال حبس تعزیری به اتهام اعتراض به حکم اعدام توماج صالحی و سایر نوشتههایش خبر داد.
شماری از دادخواهان با انتشار متنهای مشابه در شبکههای اجتماعی ایکس و اینستاگرام، با تأکید بر تحریم «انتخابات» حکومتی، با استفاده از هشتگ «اقلیت خائن» از عموم ایرانیان خواستند تا در رأیگیری جمهوری اسلامی برای تعیین جانشین رئیسی شرکت نکنند.
شعبه اول دادگاه انقلاب بابل روز چهارشنبه ۱۳ تیر سوزان عید محمدزادگان و نیوشا بدیعی ثابت، شهروندان بهائی، را محاکمه کرد.
دادگاه ویژه روحانیت در ارومیه روز چهارشنبه ۱۳ تیر دو تن از امامان جمعه اهل سنت در روستاهای سردشت را احضار کرد.
احمدرضا حائری، زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار، روز چهارشنبه ۱۳ تیر با انتشار بیانیهای که نسخهای از آن برای صدای آمریکا ارسال شده است نسبت به وضعیت وخیم سامان یاسین، رپخوان معترض در این زندان، هشدار داد.
ویدا مهراننیا، همسر احمدرضا جلالی، زندانی دو تابعیتی ایرانی سوئدی در خطر اعدام در ایران، سهشنبه ۱۲ تیر با وزیر امورخارجه سوئد ملاقات کرد.
یک منبع مطلع به صدای آمریکا اعلام کرد مهدی توحیدی، از معترضان بازداشتشده اعتراضات سراسری مربوط به کشته شدن مهسا امینی که به طور موقت آزاد شده و پروندهاش همچنان در قوه قضاییه مفتوح است، به علت نیاز وثیقهگذار به سند توقیف شده، در آستانه بازگشت به زندان قرار گرفته است.
محمود مهرابی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، در پیامی از زندان خواهان «تحریم انتخابات» حکومتی برای جانشینی ابراهیم رئیسی شد و گفت تغییر رئیسجمهوری اسلامی تأثیری بر سیاستهای سرکوبگرانه جمهوری اسلامی ندارد.
همزمان با بیست و سومین هفته از آغاز کارزار «سهشنبههای نه به اعدام»، شماری از زندانیان سیاسی در زندان تبریز، از جمله آرمیتا پاویر و مریم بایرامیان، روز سهشنبه ۱۲ تیر از ملحق شدن خود به این کارزار خبر دادند.
خالد پیرزاده، زندانی سیاسی در اوین، به دلیل ساختن یک تابلو نوشته برای دادخواهان، بیش از ۸۰ روز است که از حق تماس با خانوادهاش محروم شده است.
وکیل مرضیه محمودی از درپیش بودن محاکمه این روزنامهنگار منتقد حکومت «برای بار سوم» خبر داد و آن را مربوط به «بازنشر یک خبر» دانست.
اعتراضات معیشتی روز سهشنبه با تجمع مالباختگان شرکت «ریگان خودرو» در تهران، اعتراض کارگران شرکتی طرح آبیاری کارون بزرگ در خوزستان، و تجمع اعتراضی دستگاهداران راهسازی در استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه یافت.
محل کنسرت خانم داملا، خواننده آذربایجانی که از چند روز گذشته در تبریز و اردبیل کنسرت داشت، با حکم دادستانی اردبیل و به اتهام « مراسم هنجارشکنانه و غیرقانونی» سه شنبه ۱۲ تیر، پلمب شد
آسوشیتدپرس در گزارشی میدانی با نگاهی به عدم تمایل شهروندان به مشارکت در انتخابات نمایشی حکومت، نوشت که «خشم عمومی مردم» به دلیل سقوط اقتصاد ایران به پایینترین سطح خود، و سرکوب خونین مخالفان در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ «همچنان در حال جوشش است.»
به دنبال بازداشت فعالان شبکههای اجتماعی و مردم عادی منتقد جمهوری اسلامی و «انتخابات» حکومت برای تعیین جایگزین ابراهیم رئیسی، معاون قوه قضاییه از دور تازه فشار و احضار ۱۲۸۵ فعال مجازی؛ و بازداشت ۵۸ شهروند، در روز جمعه ۸ تیر به دلیل «اخلال» در انتخابات حکومتی خبر داد
یک منبع مطلع به صدای آمریکا گفت که مقامات حفاظت اطلاعات زندان قزلحصار روز دوشنبه زرتشت احمدی راغب، زندانی سیاسی، را به دلیل تحریم «انتخابات نمایشی» به سلول انفرادی بردند و او اعلام کرده است که در اعتراض به این اقدام اعتصاب غذا میکند.
جمعی از زنان زندانی در زندان اوین با انتشار نامهای سرگشاده اعلام کردند در انتخابات حکومتی برای تعیین جانشین ابراهیم رئیسی شرکت نکردهاند و نخواهند کرد.
اعتراضات معیشتی در ایران روز دوشنبه ۱۱ تیر با تجمعات بازنشستگان مخابرات در چند شهر، اعتراض کارگران فولاد اهواز مقابل مجلس شورای سلامی، و اعتصاب کارکنان شرکت پترو کیمیا آروین و شرکت کربنات سدیم کاوه ادامه یافت.
پنج زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار روز دوشنبه ۱۱ تیر در واکنش به «رفتارهای بیدادگرانه و غیرانسانی» علیه ناهید شیرپیشه و رضوانه احمدخانبیگی در بیانیهای خواهان آزادی بی قید و شرط این دو زندانی سیاسی زن شدند.
یک زن چهل ساله در روستای گیساوندان بخش سنگر شهرستان رشت، با ضربات قمه شوهرش و به انگیزه «ناموسی» به قتل رسید. در جریان این زن کشی، خواهر مقتول نیز مجروح شد. متهم پس از این اقدام بازداشت و به زندان لاکان رشت منتقل شده است.
خبرهای تناقض آمیز قوه قضاییه جمهوری اسلامی و سازمان سنجش در مورد «احتمال تقلب» در آزمون وکلا، باعث شده است تا برخی از داوطلبان، بدون هیچ شواهد و دلیلی، نتوانند به کارنامه خود دسترسی داشته باشند.
عباس شنبهزاده، برادر حسین شنبهزاده فعال شبکه اجتماعی، مترجم و ویراستار، از انتقال برادرش از سلول انفرادی به سلول چند نفره در زندان خبر داد و اعلام کرد «هنوز اجازه حضور در بند عمومی به حسین داده نشده است.»
خواهر مجاهد کورکور میگوید مقامات زندان شیبان اهواز این زندانی سیاسی محکوم به اعدام را از حق ملاقات و تماس محروم کردهاند و با وجود مراجعه خانوادهاش به این زندان، به آنها اجازه ملاقات داده نشده است.
یک کارگر شاغل در یک معدن زغال سنگ در استان کرمان حین انجام کار «به دلایل نامعلوم» جان باخت. بر اساس گزارش خبرگزاری حکومتی ایلنا علت جان باختن این کارگر «هنوز اعلام نشده» است.
شکیلا منفرد، زندانی سیاسی، در نامهای که صدای آمریکا آن را در اختیار دارد، تأیید کرد که «ریاست حفاظت دادسرا» حین بازداشت به او «تعرض فیزیکی» کرد و «ضرب و شتم به قدری زیاد بود» که دستهایش «کاملا خونی» شد.
فرهاد شیخی، فعال کارگری، از سوی دادگاه انقلاب کرج به یک سال حبس، دو سال ممنوعیت خروج از کشور، دو سال اقامت اجباری در دیواندره، و دو سال منع زندگی در استانهای البرز و تهران محکوم شد.
اعتراضات معیشتی در ایران روز یکشنبه ۱۰ تیربا اعتصاب گسترده کارکنان پروژهای صنایع نفت و گاز و تجمعات بازنشستگان صنایع فولاد، تأمین اجتماعی، و کشوری در چند استان ادامه یافت.
منابع خبری از ادامه اعتصاب غذای احمدرضا جلالی، پزشک دوتابعیتی زندانی در ایران خبر دادند. ویدا مهران نیا، همسر احمدرضا جلالی روز سهشنبه ۵ تیر در نخستین روز اعتصاب اعلام کرد که همسرش فکر میکند تنها راهی که دنیا میتواند صدای او را بشنود، اعتصاب غذا است.
بارگذاری بیشتر