دادگاه کیفری دو مجتمع قضائی قدوسی در تهران، اسماعیل گرامی، فعال کارگری، را احضار کرد.
عاطفه رنگریز، فعال حقوق زنان، روز شنبه ۹ تیر پس از حضور در جلسه دادگاه انقلاب اسلامی شهر دامغان بازداشت و به زندان شاهرود منتقل شد.
«کمپین شریفه را آزاد کنید» از «سناریوی ساختگی و پروندهسازی اداره اطلاعات» و طرح اتهام «بغی» علیه شریفه محمدی، فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت، ابراز نگرانی کرد.
اعتصاب غذای احمدرضا جلالی، زندانی دو تابعیتی ایرانی سوئدی در خطر اعدام، در اعتراض به شرایط خود و بیتوجهی دولت سوئد، وارد چهارمین روز شد.
سازمان حقوق بشر ایران روز جمعه هشتم تیر خبر داد که ۴زندانی بهنامهای مهدی شریفیان، کسری کرمی، هادی رستمی و مهدی شاهیوند «که به اتهام سرقت به قطع انگشتان دست راست محکوم شدهاند، در زندان مرکزی ارومیه در معرض خطر قریب الوقوع اجرای حکم قرار دارند.»
محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران، در پرونده اعتراض به مسمومیتهای سریالی دانشآموزان همراه با وکیلش در دادگاه انقلاب اسلامی شهریار حاضر شد و در مقابل اتهام وارد شده به خود دفاع کرد.
«آداپ»، انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران، خبر داد که اسماعیل احمدی، فعال کارگری، روز چهارشنبه ششم تیر برای ادامه حبس خود راهی زندان اهر شد.
زرتشت احمدی راغب، زندانی سیاسی، در پیامی صوتی که صدای آمریکا آن را در اختیار دارد، با تأکید بر ضرورت «تحریم انتخابات نمایشی و فرمایشی»، گفت که «مردم ایران با همبستگی پس از کنار زدن جمهوری اسلامی، در انتخاباتی آزاد نمایندگان خود را برای مدیریت انتخاب میکنند.»
عفو بینالملل در بیانیهای با اشاره به شواهد متعدد تاکید کرد جمهوری اسلامی برای «وادار کردن مقامات فرانسوی به انجام اقدامات خاص» سسیل کوهلر، معلم و شهروند فرانسوی زندانی، را از اردیبهشت سال ۱۴۰۱ به «گروگان» گرفته است.
گروهی از کارشناسان مستقل سازمان ملل متحد روز پنجشنبه هفتم تیر با انتشار بیانیهای از جمهوری اسلامی خواستند تا به آزار و اذیت نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل، پایان دهد.
گزارشها حاکی از ادامه اعتصاب هزاران کارگر پروژهای در بخش نفت، گاز، پتروشیمی، و نیروگاه ها در حدود ۱۱۰ شرکت در مناطق مختلف ایران است. این در شرایطی است که مقامهای جمهوری اسلامی در این مورد سکوت کردهاند.
دادگاه انقلاب اسلامی شهرستان شبستر در استان آذربایجان شرقی، مرتضی نورمحمدی نادارلی، کنشگر مدنی، را به سه ماه و یک روز حبس محکوم کرد.
دادگاه انقلاب اسلامی ارومیه یک کولبر ۳۱ ساله به نام ادریس آلی را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» به اعدام محکوم کرد.
یک شهروند بلوچ، چهارشنبه ۶ تیر، در پی تیراندازی «بیضابطه» نیروهای نظامی جمهوری اسلامی در «مرز میرجاوه» در استان سیستان و بلوچستان زخمی شد.
مونا بختیاری، که برادرش پویا در اعتراضات آبان ۱۳۹۸ کشته شد و مادرش ناهید شیرپیشه و پدرش منوچهر بختیاری به جرم دادخواهی به زندان افتادند، میگوید جان پدر و مادرش در زندانهای جمهوری اسلامی در خطر است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، روز چهارشنبه ششم تیر ماه، از کشورهای بیشتری در جهان خواست که به حکومت جمهوری اسلامی بابت سرکوب مردم ایران اعتراض کنند.
همزمان با روز جهانی حمایت از قربانیان شکنجه، وزیر امور خارجه ایالات متحده با انتشار بیانیهای گفت که در این روز آمریکا «بار دیگر بر محکومیت شکنجه تأکید میکند.»
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه ۶ تیر در جریان ارائه گزارش «آزادی مذهبی بینالمللی در سال ۲۰۲۳» میلادی، با اشاره به سرکوب پیروان مذاهب در جهان، از حمله سرکوب بهائیان در ایران و سراسر خاورمیانه، بر تعهد واشنگتن به آزادیهای عقیدتی و مذهبی تاکید کرد.
همزمان با روز جهانی منع شکنجه یک منبع مطلع به صدای آمریکا خبر داد که شکیلا منفرد، فعال سیاسی زندانی، روز چهارشنبه ششم تیر در چهارمین روز از مرخصی درمانی پنج روزهاش، در حالی که برای تمدید مرخصی جهت تکمیل درمان به دادسرا مراجعه کرده بود، با خشونت بازداشت شد.
فاطمه سپهری، زندانی سیاسی مخالف جمهوری اسلامی، چهارشنبه ششم تیر در پیامی از زندان وکیلآباد مشهد خطاب به مقامات جمهوری اسلامی گفت، «ما در سیرک انتصابات شما شرکت نخواهیم کرد» و «بهزودی نقطه پایان استیلایتان» را رقم میزنیم.
متین حسنی در جریان اعتراضات سراسری آبان ۹۸ هدف شلیک به چشم قرار گرفته و بینایی یک چشم خود را از دست داد.
رویترز در گزارشی از تهران ، چهارشنبه ۶ تیر نوشت که همزمان با نزدیک شدن به «انتخابات» حکومتی «ریاست جمهوری»، تنشها درباره سرکوب زنان به بهانه حجاب اجباری بالا میرود.
سازمان عفو بینالملل میگوید مقامات جمهوری اسلامی باید به جای طولانی کردن روند قانونی پرونده علیه توماج صالحی، «فورا و بدون قید و شرط» او را آزاد کنند.
آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، نقض حکم اعدام توماج صالحی را «تظاهر به نرمش» جمهوری اسلامی با هدف «گمراهکردن جهان» خواند و از ترفند قضایی «رژیم ایران» برای «ساکت کردن دگراندیشان» انتقاد کرد.
احمدرضا جلالی، زندانی دو تابعیتی ایرانی سوئدی در خطر اعدام، اعلام کرد در اعتراض به قرار نداشتن نامش از معاوضه اخیر سوئدیهای زندانی در ایران با حمید نوری، دست به اعتصاب غذا میزند.
زندانیان سیاسی عضو کارزار «سهشنبههای سیاه» در بیست و دومین اعتصاب غذای گروهی هفتگی خود در اعتراض به اعدامها، درباره اظهارات علی خامنهای مبنی بر ضرورت بیتوجهی به مبانی حقوق بشر هشدار دادند.
در ادامه تشدید فشارها بر روزنامهنگاران و فعالان صنفی، محمد پارسی، روزنامه نگار منتقد حکومتی، به دادگاه احضار شد و امان جلالی نژاد، معلم زندانی در اهواز، همچنان در بلاتکلیفی به سر میبرد.
مادر شریفه محمدی، فعال کارگری زندانی، روز دوشنبه در ویدئویی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده، میگوید «نزدیک به هفت ماه است دخترم را گرفتهاند و به من خبری از او نمیدهند.»
در ششمین روز از اعتصابات کارگران صنایع نفت و گاز، شماری از شرکتهای دیگر نیز به این اعتراضات صنفی پیوستند و روز دوشنبه چهارم تیر منابع خبری اعلام کردند که اعتصاب به «بیش از ۲۰ هزار کارگر در نزدیک به ۹۰ شرکت نفت و گاز» گسترش یافته است.
یک نهاد حقوق بشری گزارش داد که قوه قضاییه جمهوری اسلامی متهمان پرونده «آتشسوزی زندان اوین» را در مجموع به «۲۶۵ سال» زندان و «بیش از پنج هزار ضربه شلاق» محکوم کرده است.
صدها سرمایهگذار مالباخته شرکت «رضایت خودرو طراوت نوین» روز دوشنبه چهارم تیر در مقابل استانداری قزوین تجمع کردند و با شعار «عدالتی ندیدیم، ما دیگه رأی نمیدیم» گفتند که در انتخابات حکومتی جایگزینی رئیسی شرکت نمیکنند.
شماری از بازنشستگان شرکت مخابرات، روز دوشنبه در اعتراض به وضعیت معیشتی و رسیدگی نشدن به مطالباتشان در چند شهر ایران تجمع کردند.
همزمان با تلاش دستگاههای تبلیغاتی جمهوری اسلامی برای ترغیب کارگران برای رای دادن به کاندیداهای حکومت، یک نماینده صنفی حکومتی ادعا کرد که جامعه کارگری از «دولت آینده» انتظار دارد در افزایش دستمزدها به ماده ۴۱ قانون کار تمکین کند.
سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران برای «دفاع» در مقابل اتهام «اجتماع و تبانی» علیه امنیت داخلی و خارجی جمهوری اسلامی به شعبه دوم دادگاه انقلاب اسلامی شهریار احضار شد.
وکیل مریم اکبریمنفرد، از دادخواهان دهه ۱۳۶۰ که پیشتر به ۱۵ سال زندان محکوم شده است، میگوید مقامات جمهوری اسلامی چند ماه مانده به پایان دوره محکومیت این زندانی سیاسی پرونده جدیدی علیه او گشودهاند.
با گذشت سه ماه از بازداشت سرین کرتیس (بدیعی) شهروند دوتابعیتی ایرانی نیوزیلندی، یک نهاد حقوق بشری اعلام کرد که او همچنان در بند عمومی زندان مرکزی کرج «بلاتکلیف» و زندانی است.
بارگذاری بیشتر