همزمان با بیست و سومین هفته از آغاز کارزار «سهشنبههای نه به اعدام»، شماری از زندانیان سیاسی در زندان تبریز، از جمله آرمیتا پاویر و مریم بایرامیان، روز سهشنبه ۱۲ تیر از ملحق شدن خود به این کارزار خبر دادند.
کارزار مخالفت با اعدام در بهمن ۱۴۰۲ توسط ۱۰ تن از زندانیان سیاسی محبوس در زندان قزلحصار کرج آغاز شد و تاکنون زندانیان سیاسی در ۹ زندان جمهوری اسلامی با اعتصاب غذا در روزهای سهشنبه هر هفته، از این کارزار اعلام حمایت کردهاند.
به گزارش مرکز مشاوره حقوقی دادبان، زندانیان شرکتکننده در این کارزار در بیانیهای گفتهاند که در یک هفته اخیر نهادهای جمهوری اسلامی در پروندههای جداگانه برای ۱۵ زندانی سیاسی به اتهام «بغی» کیفرخواست صادر کردهاند.
آنها صدور «حکم قرون وسطایی اعدام» را از مجازاتهای اتهام «بغی» علیه این شهروندان و زندانیان سیاسی ذکر کردهاند.
در بیانیه زندانیان سیاسی، اسامی زندانیان متهم به «بغی»، نسیم غلامی سیمیاری، حمیدرضا سهل آبادی، احسان روازژیان، امین سخنور، علی هراتیمختاری، حسین محمدحسینی، حسین اردستانی، امیر شاهولایتی، وحید بنیعامریان، پویا قبادی، محمد تقوی، مجتبی تقوی، بابک علیپور، ابوالحسن منتظر، اصغر دانشفر قید شده است.
علاوه بر این ۱۵ نفر، در چند روز گذشته «کمپین شریفه را آزاد کنید» از طرح اتهام «بغی» علیه شریفه محمدی، فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت، خبر داد.
در حال حاضر زندانیان سیاسی در زندانهای اوین، قزلحصار، تبریز، خرمآباد، خوی، نقده، سقز، مشهد و زندان مرکزی کرج به کاررزار «سهشنبههای نه به اعدام» پیوستهاند.
کمپین حقوق بشر در ایران روز ۱۷ خرداد با انتقاد از کارنامه «سرکوبهای سیاسی-عقیدتی جمهوری اسلامی» تاکید کرد که حکومت ایران بارها از طرح اتهامهای واهی فقهی، مانند «افساد فیالارض» یا «بغی» برای سرکوب مخالفان و نیروهای مذهبی در مناطق اقلیتنشین استفاده کرده است.
علاوه بر زندانیان سیاسی، زندانیان مرتبط با جرائم مواد مخدر هم از قربانیان مجازات اعدام در جمهوری اسلامی بشمار میروند.
بتازگی چهار حقوقدان ایرانی در نامهای سرگشاده به «دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل»، اعدام متهمان جرایم مواد مخدر را «نقض فاحش حق حیات» خوانده و از این نهاد بینالمللی خواستند هرگونه همکاری با جمهوری اسلامی را به توقف فوری این اعدامها مشروط کند.