لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۳۱

ادامه اعتصاب غذای احمدرضا جلالی در پنجمین روز متوالی


پوستر نصب شده احمدرضا جلالی، پزشک زندانی مقابل سفارت ایران
پوستر نصب شده احمدرضا جلالی، پزشک زندانی مقابل سفارت ایران

منابع خبری از ادامه اعتصاب غذای احمدرضا جلالی، پزشک دوتابعیتی زندانی در ایران خبر دادند.

ویدا مهران نیا، همسر احمدرضا جلالی روز سه‌شنبه ۵ تیر در نخستین روز اعتصاب اعلام کرد که همسرش فکر می‌کند تنها راهی که دنیا می‌تواند صدای او را بشنود، اعتصاب غذا است.

کانون مدافعان حقوق بشر در این رابطه نوشت: «احمدرضا جلالی در حالی وارد پنجمین روز از اعتصاب غذای خود شده که به دلیل آسیب‌های ناشی از اعتصاب‌های قبلی وضعیت جسمی نگران‌کننده‌ای دارد. در چنین شرایطی هر لحظه خطر مرگ او را تهدید می‌کند.»

همسر جلالی پیش‌تر در حساب کاربری خود در شبکه ایکس، نوشته بود که احمدرضا جلالی نزدیک به سه هزار روز «عذاب غیر قابل تصور» را در «زندان مخوف اوین» تحمل کرده است، و به رغم این‌که می‌داند با توجه به وضعیت جسمانی شکننده‌اش، اعتصاب غذا می‌تواند مرگ بار باشد، گزینه دیگری ندارد.

احمدرضا جلالی، پزشک ایرانی سوئدی، بهار ۱۳۹۵ به دعوت دانشگاه تهران برای یک سخنرانی به تهران رفت و بازداشت شد.

مقامات قضایی جمهوری اسلامی، احمدرضا جلالی را به اتهام «جاسوسی» به اعدام محکوم کرده‌اند. جلالی و همسرش بارها این اتهام را رد کرده‌اند. این زندانی دو تابعیتی پیش از این در اعتراض به رای دادگاه و خطر اجرای حکم اعدام اعتصاب غذا کرده بود.

احمدرضا جلالی اخیرا در یک فایل صوتی، در پیامی به اولاف کریسترسون، نخست‌وزیر سوئد، از این که در جریان تبادل زندانیان در ایران تنها گذاشته شد، انتقاد کرده است.

او با اشاره به آزادی یوهان فلودروس شهروند سوئدی و سعید عزیزی شهروند دو تابعیتی ایرانی سوئدی که در زندان‌های جمهوری اسلامی به سر می‌بردند و با حمید نوری مبادله شدند، تأکید کرد: «فکر می‌کنم باقی ماندن من در ایران یک تبعیض آشکار است.»

حمید نوری، دادیار پیشین زندان گوهردشت، با اتهام دست داشتن در اعدام هزاران زندانی سیاسی در دهه ۶۰ توسط دادگاه عالی سوئد به حبس ابد که بالاترین مجازات در قوانین این کشور است، محکوم شده بود.

آزادی حمید نوری و بازگشت او به ایران موجی از اعتراض و خشم عمومی در میان ایرانیان و واکنش‌های گسترده از سوی چهره‌های سیاسی و حقوق بشری برانگیخت.

XS
SM
MD
LG