ویدا مهراننیا، همسر احمدرضا جلالی، زندانی دو تابعیتی ایرانی سوئدی در خطر اعدام در ایران، سهشنبه ۱۲ تیر با وزیر امورخارجه سوئد ملاقات کرد.
او این ملاقات با هدف تحت فشار دادن وزیر امور خارجه سوئد برای تلاش به منظور آزادی همسرش را «بسیار ناامیدکننده» توصیف کرد.
احمدرضا جلالی که به اتهام «جاسوسی» توسط مقامات قضایی جمهوری اسلامی به اعدام محکوم شده، از هفته گذشته در اعتراض به قرار نداشتن نامش در مبادله دو سوئدی زندانی در ایران با حمید نوری، اعتصاب غذا کرده است.
ویدا مهراننیا پس از دیدار او و دخترش با توبیاس بیلستروم، وزیر امور خارجه سوئد، گفت که مقامات سوئدی از پیگیری پرونده همسرش خبر دادند. خانم مهراننیا همچنین گفت که مقامات توضیح «مشخصی» ندادند و او «بسیار ناامید است.»
ویدا مهراننیا به خبرنگاران گفت که پس از اعتصاب غذا شرایط جسمانی احمدرضا جلالی «نگرانکننده» است و از بیماریهای مختلفی رنج میبرد.
استکهلم میگوید که تمام تلاش خود را برای آزادی احمدرضا جلالی در مبادله اخیر زندانیان انجام داده است، اما تهران از بحث در مورد پرونده او خودداری میکند، زیرا جمهوری اسلامی تابعیت دوگانه را به رسمیت نمیشناسد.
وزیر امورخارجه سوئد بدون اشاره به جزئیات ملاقات خود با خانواده مهراننیا، با آنها ابراز «همدردی عمیق» کرد.
ویدا مهراننیا متعهد شد که به تلاش برای آزادی همسرش ادامه میدهد و امیدوار است که از حمایت دولت سوئد برخوردار شود.
جمهوری اسلامی اخیرا یک ایرانی سوئدی دیگر با نام حبیب اسیود را به اتهامات مرتبط با تروریسم به دار آویخت که با محکومیت شدید سوئد مواجه شد. به گفته گروههای حقوق بشر از جمله عفو بینالملل، جمهوری اسلامی سالانه بیش از هر کشور دیگری به جز چین افراد را اعدام میکند.
احمدرضا جلالی، پزشک ایرانی سوئدی، بهار ۱۳۹۵ به دعوت دانشگاه تهران برای یک سخنرانی به تهران رفت و بازداشت شد.
مقامات قضایی جمهوری اسلامی، احمدرضا جلالی را به اتهام «جاسوسی» به اعدام محکوم کردهاند. آقای جلالی و همسرش بارها این اتهام را رد کردند.
احمدرضا جلالی اخیرا در یک فایل صوتی، در پیامی به اولاف کریسترسون، نخستوزیر سوئد، از این که در جریان تبادل زندانیان در ایران تنها گذاشته شد، انتقاد کرد.
او با اشاره به آزادی یوهان فلودروس شهروند سوئدی و سعید عزیزی شهروند دوتابعیتی ایرانی سوئدی که در زندانهای جمهوری اسلامی به سر میبردند و با حمید نوری مبادله شدند، تأکید کرد: «فکر میکنم باقی ماندن من در ایران یک تبعیض آشکار است.»
حمید نوری، دادیار پیشین زندان گوهردشت، با اتهام دست داشتن در اعدام هزاران زندانی سیاسی در دهه ۶۰ توسط دادگاه عالی سوئد به حبس ابد که بالاترین مجازات در قوانین این کشور است، محکوم شده بود.
آزادی حمید نوری و بازگشت او به ایران موجی از اعتراض و خشم عمومی در میان ایرانیان و واکنشهای گسترده از سوی چهرههای سیاسی و حقوق بشری برانگیخت.
منبع: خبرگزاری فرانسه