شکیلا منفرد، زندانی سیاسی، در نامهای که صدای آمریکا آن را در اختیار دارد، تأیید کرد که «ریاست حفاظت دادسرا» حین بازداشت به او «تعرض فیزیکی» کرد و «ضرب و شتم به قدری زیاد بود» که دستهایش «کاملا خونی» شد.
شکیلا منفرد، زندانی سیاسی پادشاهیخواه که ششم تیر پیش از پایان مرخصی درمانی پنج روزهاش حین مراجعه به دادسرا برای درخواست تمدید مرخصی بازداشت شد و به بند زنان زندان اوین انتقال یافت، در این نامه نوشته است: «پس از انجام آندوسکوپی در بیمارستان مهراد، به دادسرای ناحیه هشت و نزد دادیار معصومه شقاقی مراجعه کردم که با توهین و ضرب و شتم به خودم و پدرم مواجه شدم.»
او با تأکید بر این که «مراحل درمانم کامل طی نشده بود و انجام سونوگرافی لگن و شکم و آزمایش خون و ادرار و نتیجه پاتولوژی به انجام نرسید»، با اعلام ابتلای خود به بیماری زخم معده، افزود: «دو زخم معده شش میلیمتری دارم و رفلاکس شدید معده به سمت مری دارم که در تصاویر و نتیجه تصاویر مشخص است.»
شکیلا منفرد که به همراه پدرش حسین منفرد به دادسرا مراجعه کرده بود، همچنین در این نامه نوشته است: «شماره تلفن پدرم را از کارت تلفنم حذف کردهاند، به علت این که پدرم در دادسرا حضور داشتند و از من دفاع میکردند.»
به گفته این زندانی سیاسی، مقامات قضایی در دادسرا پدرش را «هل دادند» و «رفتار توهینآمیز» با او داشتند.
شکیلا منفرد مسبب «تمامی این مسائل» را «دادیار معصومه شقاقی» معرفی کرد که «با کارشکنی مانع از اعطای مرخصی» به او میشود، و گفت: «مرا یک روز زودتر به زندان بازگرداندند.»
این زندانی سیاسی مشروطهخواه همچنین تأکید کرد: «میزان ضرب و شتم به قدری زیاد بود که دستهایم کاملا خونی شده بود و ریاست حفاظت دادسرا تعرفض فیزیکی کرد و حتی دستهایم را از پشت با دستبند بست و به گوشم سیلی زد.»
روز چهارشنبه ششم تیر همزمان با روز جهانی منع شکنجه یک منبع مطلع به صدای آمریکا خبر داد که شکیلا منفرد، فعال سیاسی زندانی، در چهارمین روز از مرخصی درمانی پنج روزهاش، در حالی که برای تمدید مرخصی جهت تکمیل درمان به دادسرا مراجعه کرده بود، با خشونت بازداشت شد.
بر اساس گزارش پیشین صدای آمریکا، دادیار برای کسب تکلیف به بازجو زنگ زده بود و بازجو گفته بود «حالا که تا این جا آمده، او را به زندان منتقل کنید.»
شکیلا منفرد تابستان گذشته در قبال وثیقه یک میلیارد تومانی برای عمل جراحی سنگ کیسه صفرا از زندان اوین به بیمارستان طالقانی تهران منتقل شده و پس از عمل بدون طی شدن مراحل بهبود، به زندان بازگردانده شد.
این زندانی سیاسی مشروطهخواه، که از بهمن ۱۳۹۹ به طور مستمر در زندان به سر میبرد، در دوران حبس با پروندهسازیهای متعدد روبهرو شده است.
جلوگیری مقامات زندان از استفاده این زندانی سیاسی از حق درمان، در حالی است که تاکنون شماری از زندانیان به دلیل عدم رسیدگی پزشکی یا تأخیر درمانی در زندانهای جمهوری اسلامی جان باختهاند.
بر پایه تازهترین گزارش ماهانه هرانا درباره نقض حقوق بشر در ایران، زندانیان دستکم در ۴۱ مورد در معرض عدم رسیدگی پزشکی قرار گرفتهاند.
فاطمه سپهری، یکی از زندانیان سیاسی است که با نقض حق درمان مواجه شده است. او که در زندان وکیلآباد مشهد به سر میبرد، شهریور ۱۴۰۱ در حالی بار دیگر زندانی شد که مدتی کوتاه از جراحی دست چپ او میگذشت.
دست چپ این زندانی سیاسی در مدت زندان دو بار دیگر جراحی شد، اما با جلوگیری از تکمیل دوره درمان و بدون انجام روند درمانی فیزیوتراپی، بهبود او کامل نشد و علاوه بر این، در زندان به بیماری قلبی نیز دچار شد و برای عمل اورژانسی قلب باز به بیمارستان انتقال یافت، اما چند روز بعد بدون تکمیل درمان به زندان بازگردانده شد.