شماری از زندانیان سیاسی در بند زنان اوین با حمایت از شریفه محمدی، فعال مدنی که قوه قضاییه جمهوری اسلامی او را به اعدام محکوم کرده، اعلام کردند که «خواهان توقف حکم اعدام» هستند.
نسرین ستوده، وکیل حقوق بشر و برنده جایزه «ساخاروف»، روز سهشنبه ۱۹ تیر، در نامهای به پارلمان اروپا نسبت به وضعیت احمدرضا جلالی، زندانی دو تابعیتی ایرانی - سوئدی در خطر اعدام در ایران، ابراز نگرانی کرد.
شماری از شهروندان روز سهشنبه ۱۹ تیر در اعتراض به «افزایش قیمت ظالمانه و غیرقانونی» محصولات شرکت مدیران خودرو، در مقابل سازمان تعزیرات حکومتی در تهران تجمع کردند. همزمان گزارش شده که شرکت آبفای رودبار حق بیمه کارگران اعتصابکننده را قطع کرده است.
سعیده حسینزاده، وکیل یوسف فرهادیبابادی، روز دوشنبه ۱۸ تیر، خبر داد که موکل او و نیز صالح نقرهکار، به یک سال حبس تعزیری و پرداخت جریمه ۱۵ میلیون ریالی محکوم شده است.
دستکم ۵ تن از معلمان در استانهای کردستان و بوشهر در روزهای گذشته به حبس محکوم شدند.
رضا شهابی، هضو زندانی هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، در اعتراض به دسترسی نداشتن به درمان مناسب و «تداوم برخوردهای سرکوبگرانه و تبعیضآمیز» مسئولان زندان اوین از روز دوشنبه ۱۸ تیر، اعتصاب غذا کرده است.
سازمان حقوق بشر ایران و کمپین حقوق بشر در ایران در بیانیههایی صدور حکم اعدام برای شریفه محمدی، فعال کارگری زندانی، از سوی دادگاه انقلاب اسلامی رشت را محکوم کردند و خواستار برخورد و مداخله نهادهای بینالمللی با اینگونه احکام شدند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران اعلام کرد دیوان عدالت اداری جمهوری اسلامی با تایید حکم اخراج عزیز قاسمزاده از سوی وزارت آموزش و پرورش، این مجازات را «قانونی» و «با تخفیف» خوانده است.
حسین رونقی فعال سیاسی و زندانی پیشین جمهوری اسلامی روز دوشنبه با انتشار پستی در رسانههای اجتماعی از ابتلای خود به «یک بیماری خودایمنی» پس از آزادی از زندان خبر داد.
اعتراضات معیشتی در ایران دوشنبه با تجمع بازنشستگان شرکت مخابرات دستکم در شش استان ادامه یافت؛ همزمان شماری از تراکتورداران نیز در استان کرمان در اعتراض به قطع سوخت تجمع کردند.
حکم ۱۳ ماه و ۱۵ روز حبس منوچهر بختیاری، پدر دادخواه پویا بختیاری از کشتهشدگان اعتراضات آبان ٩٨، در شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان قزوین عینا تایید شد.
در ادامه محکومیت صدور حکم اعدام برای شریفه محمدی، فعال کارگری زندانی در رشت، به اتهام «بغی» شماری از تشکلهای کارگری و بازنشستگان در بیانیه مشترکی در روز یکشنبه ۱۷ تیر، آن را «حکم قرون وسطایی بغی و اعدام و حکمی علیه انقلاب بزرگ زن، زندگی، آزادی» دانستند.
دیدهبان حقوق بشر با انتشار گزارشی در روز دوشنبه اعلام کرد ماموران حکومتی جمهوری اسلامی از «قوه قهریه بیش از حد و کشنده» علیه کولبران «عمدتا کُرد» ایرانی استفاده میکنند.
در بیست و پنجمین سالگرد واقعه ۱۸ تیر و حمله نیروهای جمهوری اسلامی به کوی دانشگاه شاهزاده رضا پهلوی تأکید کرد که پرونده «آن جنایت» تا روز رسیدگی به آن در «دادگاه ملی» همچنان باز است؛ مصطفی معین، وزیر وقت آموزش عالی نیز این واقعه را «حمله مغولوار» به قصد گرفتن «زهر چشم» نامید.
سازمان عفو بینالملل روز دوشنبه از مقامات جمهوری اسلامی خواست حکم اعدام شریفه محمدی، فعال کارگری و حقوق زنان، را لغو و او را آزاد کنند.
اعضای کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در بیانیهای عدم مشارکت اکثریت در رأیگیری جمهوری اسلامی برای تعیین جانشین رئیسی را «مشروعیتزدایی از حکومت ولایت فقیه» دانستند و با «بیشرمانه» خواندن حکم اعدام برای شریفه محمدی فعال کارگری، اعلام کردهاند که سهشنبه در چندین زندان اعتصاب غذا خواهند کرد.
شرکت آبفای رودبار، در واکنش به اعتصاب کارگران پیمانکاری که به خاطر ۸ ماه حقوق معوقه ، دو هفته است در اعتصاب به سرمیبرند «حق بیمه کارگران دست از کار کشیده را لغو» کرد.
مقامات قضایی جمهوری اسلامی مهوش ثابت، از مدیران پیشین «جامعه بهائی ایران» را که در بند زنان زندان اوین به سر میبرد، از حق تماس تلفنی و ملاقات با خانواده محروم کردهاند.
اعتراضات معیشتی بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری، مخابرات، و فولاد در چند شهر کشور روز یکشنبه با تاکید بر «ظلم و ستم مضاعف» حکومت بر زنان در ایران و درخواست آزادی شریفه محمدی، فعال کارگری محکوم به اعدام برگزار شد.
با پایان یافتن رأیگیری حکومتی در ایران، محسن برهانی، حقوقدان و استاد تعلیق شده دانشگاه، و یکی از موافقان شرکت در این رویداد، روز یکشنبه با اتهاماتی از جمله «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» بازداشت شد.
پرستاران استان مازندران، از احضار همکاران خود به «هیات رسیدگی به تخلفات» بعد از اعتراضات صنفی هفتههای به دلیل «شرکت در تجمعات غیرقانونی» خبر دادند. طی این احضاریهها، پرستاران معترض باید «ظرف ده روز دفاعیات خود را به هیات تخلفات ارائه دهند.»
صفحه منتسب به توماج صالحی در شبکه اجتماعی «ایکس»، از کارشکنی نهادهای امنیتی برای طولانیتر کردن «حبس ظالمانه» این رپر معترض خبر داده و خواستار تبدیل «قرار بازداشت بیپشتوانه توماج صالحی به قرار وثیقه» شده است.
عاطفه رنگریز، فعال حقوق زنان محبوس در زندان شاهرود که در اعتصاب غذای تر بسر میبرد، با «تبدیل حکم جریمه نقدی به احکام حبس» در پروندهای پیشین و «پروندهسازی» مواجه شده است.
محکومیت حکم اعدام صادر شده برای شریفه محمدی، فعال کارگری زندانی در رشت ادامه دارد. یکی از تشکل های کارگری اعلام کرد که «این حکم، حکمی آگاهانه و اقدامی سیستماتیک از سوی نهادهای امنیتی برای وحشت پراکنی در صفوف جنبش های اجتماعی و حاشیه ای کردن آنها در تحولات سیاسی آتی کشور است.»
محمد پارسی، روزنامهنگار منتقد، از محاکمهاش به اتهام «نشر اکاذیب از طریق فضای مجازی» در روز شنبه ۱۶ تیرماه خبر داد.
همزمان با عدم مشارکت گسترده مردم در دور دوم رایگیری حکومتی برای تعیین جانشین ابراهیم رئیسی در روز جمعه ۱۵ تیر، گزارشها حاکی از اختلال شدید یا قطعی اینترنت در شماری از شهرها از جمله تهران، اهواز، و رشت است.
در ادامه فشارها بر زندانیان سیاسی، محمد تقوی، زندانی متهم به «بغی» به صورت تنبیهی به سلول انفرادی منتقل شده و خانواده مظاهر حیدری، درویش زندانی، درباره وضعیت سلامت او در پی اعتصاب غذا ابراز نگرانی کرده است.
منابع حقوق بشری گزارش دادهاند که با گذشت بیش از یک هفته از بازداشت جسیم حاصلی، ورزشکار و رئیس انجمن مویتای شهر مریوان، از سرنوشت او خبری در دست نیست.
صدور حکم اعدام برای شریفه محمدی فعال کارگری از سوی دادگاه انقلاب اسلامی رشت انتقادهای شدید شماری از تشکل های کارگری و صنفی در ایران را به همراه داشته است. این تشکل ها آن را یک «حکم غیرانسانی برای منکوب کردن فعالان صنفی، مدنی و سیاسی» نامیده اند.
ویدا مهراننیا همسر احمدرضا جلالی، زندانی دو تابعیتی محکوم به اعدام در ایران، با انتشار پستی در رسانه اجتماعی ایکس اعلام کرد که این زندانی، با درخواستها برای پایان دادن به اعتصاب غذای خود موافقت کرده است.
سازمان حقوق بشر ایران شمار اعدامهای ایران در شش ماهه نخست سال جاری میلادی را دستکم ۲۴۹ نفر از جمله ۱۰ زن اعلام کرد و در مورد تشدید اجرای احکام اعدام پس از انتخابات حکومتی تعیین جانشین رئیسی هشدار داد.
سپیده قلیان، زندانی سیاسی در زندان اوین، در پیامی «به امید سرنگونی» جمهوری اسلامی گفت که «شرکت در انتخابات نمایشی» برای حکومت، فرصت ارائه «چهرهای از مشروعیت جعلی» فراهم میکند.
محمد نوریزاد، زندانی سیاسی، از مردم ایران خواست که «هیولای جمهوری اسلامی را به خود واگذارند» و با تحریم «انتخابات» حکومتی، «صندوقهای رأی را بر کله همین اهریمن و هیولای سرطانی» بکوبند.
امیرسالار داوودی، وکیل دادگستری که در زندان اوین به سر میبرد، در پیامی با تأکید بر تحریم «انتخابات» حکومتی، گفت که «در این انتخابات، بخوانید انتصابات، شرکت نکرده و نخواهم کرد.»
جعفر پناهی، کارگردان سرشناس سینما، شرکت نکردن اکثریت قاطع ایرانیان در «انتخابات» حکومتی را موجب «وحشت عدم مشروعیت» جمهوری اسلامی دانست. محمد عمرانی، بازیگر پیشکسوت، نیز به کنایه گفت که ظاهرا هدف «اصلاحات»، اصلاح مردم بوده است و نه حکومت.
دستکم سه تن از کنشگران سیاسی و مدنی در ایران در روزهای گذشته به حبس محکوم یا جهت اجرای محکومیت خود احضار یا زندانی شدهاند.
بارگذاری بیشتر