شرکت آبفای رودبار، در واکنش به اعتصاب کارگران پیمانکاری که بهخاطر ۸ ماه حقوق معوقه، دو هفته است در اعتصاب بهسرمیبرند «حق بیمه کارگران دست از کار کشیده را لغو» کرد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، کارگران معترض اعلام کردند که «هدررفت آب بیداد میکند، شکستگی لولهها تعمیر نمیشود، کنتورها دیر نصب میشود و کار مردم راه نمیافتد چون ما دیگر حاضر به انجام کار بدون مزد و مواجب نیستیم.»
کارگران اعتصابی شرکت آبفای رودبار خبر دادند که در پاسخ به اعتراض آنها، بهجای آنکه مزدشان را پرداخت کنند، تهدیدشان کردهاند و این شرکت از پیمانکار خواسته است تا برای کارگرانی که دست از کار کشیدهاند «بیمه رد نکند.»
بهگفته کارگران معترض، با اینکه این تهدیدها مانع از ادامه اعتصاب نخواهد بود، در عین حال «برای گرفتن حقوق ناچیزمان همه جا رفتهایم، بههر مسئولی روانداختهایم اما اوضاع روزبهروز بدتر شده است.»
کارگران میگویند که برای دریافت حقوق معوقه بین پیمانکار و شرکت آبفا سرگردان هستند. یکی از کارگران پرسابقه درباره دست بهدست شدن بین شرکت و پیمانکار و طرح شکایت علیه آنان گفت: «نه پول داریم که به اداره کار برای ثبت شکایت مراجعه کنیم و نه وقت.»
کارگران در مورد بیتفاوتی کارفرمایان نسبت اختلال در خدمات آبرسانی و اعتصاب کارگران، گفتند: «کار به جایی رسیده که مردم خودشان میآیند و خواهش میکنند که فقط به عنوان استادکار به منطقهشان برویم. میگویند خودمان حفاری میکنیم و اتصالات را هم خودمان میگیریم. شما فقط بیایید و بالا سرمان بایستید!»
براساس «اطلاعات منتشر شده از سوی مرکز آمار وزارت کار» حقوق معوقه از بیشترین موضوعات اعتراضات کارگری در «هیئتهای تشخیص دعاوی کار» است.
اصناف و کارگران یکی از موانع عمده مشکلات دستمزدی خود را «واسطه بودن پیمانکاران» بین کارفرما و کارگر اعلام کردهاند. حذف پیمانکاران و اعتراض به «برونسپاری خدمات و واگذاری کار به شرکتهای پیمانکار» یکی از مطالبات اساسی اعتراضات صنفی و کارگری است.
براساس گزارشهای پیشین برخی از تشکلهای کارگری «بیش از ۲۲ هزار» کارگر پروژهای در ۱۱۰ شرکت برای تحقق مطالبات صنفی خود در اعتصاب هستند و شماری از آنها هم با ترک محل کار، به خانههای خود رفتهاند.
کارگران اعتصابی خواستار «حذف پیمانکاران، افزایش دستمزدها، ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت، بهبود شرایط خوابگاهها، و شرایط کاری و ایمنی محیط کار» هستند.