جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، با انتشار بیانیهای به اعطای جایزه نوبل صلح به نرگس محمدی واکنش نشان داد و گفت او با مردم سراسر جهان به نرگس محمدی برای دریافت جایزه صلح نوبل ۲۰۲۳ تبریک میگوید و «شجاعت تزلزل ناپذیر او را جشن میگیرم.»
علی پسر ۱۶ ساله نرگس محمدی که در پاریس زندگی میکند، روز جمعه هنگام اعلام جایزه نوبل صلح در مدرسه بود. او تا ساعت ۱۱ صبح گوشی دستی خود را زیر نیمکتش چک میکرد تا این که نام مادرش ناگهان روی صفحه ظاهر شد. او گفت: «قلبم ایستاد.»
تقی رحمانی، زندانی سیاسی پیشین و همسر نرگس محمدی برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳، اهدای این جایزه به خانم محمدی را عاملی برای مبارزه هرچه بیشتر خانم محمدی به منظور تحقق حقوق بشر در ایران دانست.
نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر زندانی، در بیانیهای از عزمش برای «ماندن در ایران» و «ادامه کنشگری حتی به قیمت سپریکردن بقیه عمرش در زندان» خبر داد.
شیرین عبادی در گفتگو با صدای آمریکا، مهمترین تاثیر اهدای جایزه صلح نوبل به نرگس محمدی را توجه دنیا به «وضعیت بد حقوق بشر در ایران» دانست.
آبرام پیلی، معاون فرستاده ویژه ایالات متحده آمریکا در امور ایران، ساعاتی پس از انتخاب نرگس محمدی به عنوان برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳، این انتخاب را به او تبریک گفت.
کمیته جایزه صلح نوبل در نروژ، صبح روز جمعه ۱۴ مهر، خانم محمدی، سخنگوی زندانی کانون مدافعان حقوق بشر، را به خاطر «فعالیتهای خستگیناپذیرش برای دفاع از حقوق بشر» به عنوان دریافت کننده این جایزه اعلام کرد.
اهدای جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳ به نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی، با استقبال بسیاری از چهرهها و فعالان و نیز تشکلها و سازمانهای سیاسی، مدنی، صنفی و حقوق بشری مواجه شده است.
ساعاتی بعد از اعلام نرگس محمدی به عنوان برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۲۳، حساب اینستاگرامی خانم محمدی بیانیهای از خانواده او منتشر کرد که در آن، اعطای این جایزه را به همه ایرانیان بخصوص زنان و دختران شجاع ایران تبریک گفتهاست.
ساعاتی بعد از اعلام جایزه صلح نوبل برای نرگس محمدی، چهره های سرشناس و نهادهای بین المللی به این خبر واکنش نشان دادند.
جایزه صلح نوبل ۲۰۲۳ به نرگس محمدی فعال حقوق بشر زندانی در ایران رسید. این دومین بار است که یک نفر از ایران، برنده جایزه صلح نوبل میشود.
روزنامه بریتانیایی «گاردین» روز پنجشنبه ۱۳ مهر، سخنان دو شاهد را منتشر کرد که میگویند آرمیتا گراوند به محض اینکه داخل واگن مترو شد، یک زن مامور حجاب اجباری شروع به مشاجره با او کرد زیرا آرمیتا، دختر ۱۶ ساله، روسری به سر نداشت.
با تداوم فضای سرکوب در زاهدان، ماموران نیروی انتظامی دستکم ۹ شهروند دیگر را هم بازداشت کردند و همزمان بدرفتای یک مامور کلانتری زاهدان با یک شهروند بلوچ منجر به عزل رئیس کلانتری شد.
در حالی که آرمیتا گراوند در بیمارستان فجر بستری شده است و بر اساس گزارشها نیروهای حکومتی در اطراف این بیمارستان مستقر شدهاند، برخی منابع خبری از بازداشت مادر این نوجوان که در کما است خبر دادهاند.
تبدیل شدن ماجرای آرمیتا گراوند و به کما رفتن این دختر نوجوان «بر اثر برخورد ماموران حجاببان» در مترو تهران به مهمترین خبر رسانههای مستقل و فضای مجازی در کنار بازتابهای گسترده بینالمللی
روابط عمومی دانشگاه تهران به انتشار خبر «بیهوش شدن» یک دانشجوی دختر بهواسطه برخورد ماموران انتظامات پردیس کشاورزی دانشگاه تهران بخاطر داشتن حجاب اختیاری واکنش نشان داد و آن را بخاطر «استرس» ناشی از تذکر انتظامات دانست.
در حالی که موضوع آرمیتا گراوند و به کما رفتن این دختر نوجوان «بر اثر برخورد مأموران حجاببان» در مترو تهران به مهمترین خبر رسانههای مستقل و فضای مجازی تبدیل شده، مقامات جمهوری اسلامی همچنان از درز هرگونه اطلاعات و اخبار خارج از مجاری حکومتی، در این زمینه جلوگیری میکنند.
اندیشکده «خانه آزادی» مستقر در آمریکا، در گزارش تازه ای از وضعیت آزادی جهانی اینترنت در سال ۲۰۲۳ می گوید آزادی اینترنت برای سیزدهمین سال پیاپی بدتر شده است. این گزارش می گوید که بیشترین سرکوب و همچنین بدترین کاهش آزادی اینترنت در سطح جهان در ایران رخ داده است.
در شرایطی که پدر آرمیتا گراوند میگوید اطلاعی از وضعیت دخترش ندارد و در بیخبری چندروزه است، یک رسانه حکومتی ادعا کرد که اطلاعرسانیها درباره دختری که بر اثر برخورد مأموران حجاب اجباری در مترو به کما رفته، «پروژه مهسای ۲» است.
اعتراضات معیشتی در ایران از سوی اقشار و طبقات مختلف، از جمله اعتصاب در پتروشیمی آبادان، پتروشیمی رازی، کارکنان قرارداد موقت وزارت نفت، کشاورزان پارسآباد، و مالباختگان شرکت «رضایت خودرو» در قزوین ادامه یافت.
وزیر امورخارجه آلمان، آنالنا بربوک، به گزارش ها در مورد آرمیتا گراوند، دختر نوجوانی که گزارش شده پس از درگیری ماموران در متروی تهران بر سر حجاب در شرایط وخیمی در بیمارستان بستری است، واکنش نشان داد.
منابع حقوق بشری از بیتوجهی مسئولان قضایی جمهوری اسلامی برای رسیدگی پزشکی به وضعیت زینب جلالیان، زندانی سیاسی محکوم به حبس ابد، به رغم ضعف شدید بینایی و بیماریهای متعدد او خبر دادهاند.
یک نهاد حقوق بشری خواهان تحقیقات مستقل بینالمللی در پرونده آرمیتا گراوند شد و با اشاره به «قتل حکومتی» مهسا امینی اعلام کرد در غیر این صورت، «لاپوشانی یک جنایت دیگر و گریز مرتکبان آن از مسئولیت بار دیگر تکرار خواهد شد.»
پس از انتشار اظهارات والدین آرمیتا گراوند، مقابل دوربین رسانه حکومت ایران و واکنشهای گستردهای که آن را «اعترافات اجباری» و «اعترافات تلویزیونی» دانستند، یک وکیل دادگستری نیز اعلام کرده که «برخوردهای امنیتی- قضایی» با این موضوع، «غیر معمول و شبهبرانگیز» است.
یک خبرگزاری حکومتی در ایران با تأیید گزارشها مبنی بر دزدیده شدن دکل نفتی در استان خوزستان ادعا کرد که دکل به سرقت رفته، یکی از دکلهای بابک زنجانی است.
رسانههای محلی از انتصاب «شاهپور فلاحی» در روز یکشنبه نهم مهرماه به عنوان دومین فرمانده انتظامی شهرستان زاهدان بعد از «جمعه خونین» خبر دادند. فلاحی از جمله فرماندهان نیروی انتظامی بود که در سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ نقش پررنگی داشت.
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه در پاسخ به پرسشی درباره دیدگاه رهبر جمهوری اسلامی درباره عادیسازی روابط کشورهای عربی با اسرائیل، گفت که آمریکا به این دیدگاه اهمیتی نمیدهد.
انتشار اظهارات والدین آرمیتا گراوند، دختری که در مترو تهران بیهوش شده و به کما رفته، در مقابل دوربین یک رسانه حکومتی واکنشهای گستردهای در رسانههای اجتماعی برانگیخته و برخی کاربران این واقعه را با کشته شدن مهسا امینی مقایسه کردهاند.
خبرگزاری «رکنا»، بر اساس گفتههای یک منبع آگاه مدعی شد که متهم ردیف دوم پرونده «زنکشی» مونا حیدری، اواسط شهریور امسال به خاطر عذاب وجدان، در اهواز خود را حلقآویز کرده و به زندگی خود پایان داده است.
همزمان با بروز متعدد حوادث مرگبار کارگاهی در ایران، یک فعال کارگری اقدامات مقامات جمهوری اسلامی در ارتباط با آن را نمایشی دانسته و گفته است: با «مقاولهنامه» دولتی، نمیتوان مانعِ مرگِ کارگران شد و «حوادث در بنگاههای تولیدی کاهش نیافته است.»
سه ماه پس از تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز گذشته ابراهیم رئیسی مصوبه این شورا برای تفکیک «سازمان سنجش و آموزش کشور» از وزارت علوم و انتقال آن به نهاد ریاست جمهوری را ابلاغ کرد.
اولین گفتوگوی صنوبر، مادر سوگوار خدانور لجهای، در سالگرد کشته شدن فرزندش
جلسه دادگاه سپیده رشنو، دانشجو و شهروند معترض به حجاب اجباری، صبح روز دوشنبه دهم مهرماه در مجتمع قضایی ارشاد تهران برگزار شد.
به دنبال لغو بازی تیمهای سپاهان اصفهان و الاتحاد عربستان از رقابتهای هفته دوم لیگ قهرمانان فوتبال آسیا، کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام کرد دلیل لغو این بازی، «شرایط غیرمترقبه و غیرمنتظره» بوده است.
در پی بیهوش شدن یک دختر نوجوان در مترو تهران به دلیل آنکه از سوی یک مأمور «هل داده شد» و ادعای یک مقام رسمی جمهوری اسلامی مبنی بر «افت فشار» این دختر، خبرنگار روزنامه شرق که برای تهیه گزارش درباره او به بیمارستان رفته بود، بازداشت شد.
بارگذاری بیشتر