هادی ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران، اعلام کرد که «مشکل کاهش قدرت خرید کارگران باعث شده که حدود ۷۰ درصد آنان، دو شغله باشند.»
یک خبرگزاری رسمی وابسته به جمهوری اسلامی در گزارشی که پس از انتشار حذف شد اعلام کرد «علائم حیاتی» آرمیتا گراوند در چند روز گذشته «تغییر یافته و تا حدودی به وخامت گراییده است.»
وزیر خزانهداری آمریکا، جانت یلن، به جمهوری اسلامی ایران هشدار داد اگر با حملات شبهنظامیان فلسطینی به اسرائیل مرتبط باشد، همه گزینهها برای تحریم روی میز است.
مایکل مککال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در گفتگویی اختصاصی با صدای آمریکا به جمهوری اسلامی ایران و حزبالله هشدار داد وارد جنگ حماس و اسرائیل نشوند و دخالت نکنند.
۱۳۶ کنشگر از جمله شماری از زندانیان سیاسی در بیانیهای از یاسر رحمانیراد پزشک بازداشتشده حمایت کردند و خواستار آن شدند که سازمانهای بینالمللی سکوتشان را بشکنند و جمهوری اسلامی را پاسخگو کنند.
وکیل مدافع نرگس محمدی با بیان این که برای ملاقات با موکلش به زندان اوین رفته بود، اعلام کرد که مقامات زندان اجازه ملاقات ندادند، چرا که برنده جایزه صلح نوبل حاضر به رعایت حجاب اجباری نشد.
وکیل مدافع فاطمه سپهری آخرین وضعیت این زندانی سیاسی مخالف جمهوری اسلامی در زندان وکیلآباد مشهد را شرح داد و با تأکید بر محرومیت از مراقبتهای درمانی پس از جراحی، خواهان آزادی او شد.
شبکه خبری الجزیره در گزارشی به آمار کشتهشدگان و مفقودان سایر کشورها در حمله تروریستی حماس به اسرائیل اشاره کرد و نوشت که حداقل ۶۴ کشته و ۷۸ مفقودی از ۲۳ کشور شناسایی و ثبت شده است.
مایکل پرجنت، تحلیلگر ارشد خاورمیانه در اندیشکده هادسون واشنگتن، میگوید هیچ یک از «سازمانهای تروریستی اسلامی» مورد حمایت تهران، بدون تایید رژیم ایران و بدون مماشات دولت بایدن، قادر به خرابکاری در خاورمیانه نیستند.
او در این گزارش، یکی از گویاترین نمونههای آزار و تبعیض سازماندهی شده هدفمند علیه زنان در ایران را فشار حکومت برای اعمال حجاب اجباری خوانده است.
همزمان با سومین روز جنگ اسرائیل علیه گروه حماس که مورد حمایت جمهوری اسلامی است، بهای دلار دوباره در بازار ایران اوج گرفت و تا ۵۳ هزار و ۶۵۰ تومان پیش رفت.
جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی آمریکا، روز دوشنبه در واکنش به گزارش اخیر روزنامه والاستریت ژورنال که جمهوری اسلامی ایران را پشت حمله حماس به اسرائیل دانسته است، گفت: ما هیچ اطلاعات مستقیمی برای تایید آن گزارش نداریم.
وال استریت ژورنال در یک گزارش اختصاصی نوشت که به گفته اعضای ارشد حماس و حزبالله، مقامات امنیتی جمهوری اسلامی به برنامهریزی حمله غافلگیرانه حماس به اسرائیل کمک کردند.
رئیس جمهوری ایالات متحده صبح روز یکشنبه در گفتوگویی با نخستوزیر اسرائیل، بار دیگر «حمایت کامل» واشنگتن از دولت و مردم اسرائیل را اعلام کرد.
حمایت مقامات ارشد جمهوری اسلامی از حملات روز شنبه حماس به اسرائیل که موجب کشته و زخمی شدن صدها شهروند اسرائیلی شد، گمانهزنیهای زیادی درباره نقش احتمالی جمهوری اسلامی در این حملات مرگبار را به دنبال شده است.
وزیر امورخارجه آمریکا گفت یک «رابطه طولانی» بین جهوری اسلامی و حماس وجود دارد و «در واقع، حماس بدون حمایتی که طی سالها از ایران دریافت کرده، (نمیتواند) حماس باقی بماند.»
در دومین روز از جنگ اسرائیل و شبهنظامیان حماس، گروه «تروریستی» تحت حمایت جمهوری اسلامی، هشتگ انگلیسی «ایرانیان کنار اسرائیل میایستند» در شبکه اجتماعی ایکس فراگیر شد و برخی با مقصر دانستن جمهوری اسلامی گفتهاند «سر اختاپوس» در تهران است.
در دومین روز جنگ اسرائیل و شبهنظامیان حماس، گروهی «تروریستی» که تحت حمایت جمهوری اسلامی است، شاخص کل بازار بورس تهران روز یکشنبه ۱۶ مهر با روند نزولی شدید و کاهش «حدود ۵۱ هزار واحدی» روی «دو میلیون و هزار واحد» متوقف شد.
بن کاردین رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، روز شنبه ۱۵ مهر، از ارائه طرحی برای تصویب قانون حمایت از اسرائیل خبر داد
ایلان برمن، معاون ارشد اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا، در گفتوگویی تلفنی با بخش فارسی صدای آمریکا گفت حماس و جهاد اسلامی از طریق حملات تروریستی امروز و تحت فشار ایران میخواهند عادیسازی روابط میان اسرائیل و عربستان سعودی را متوقف کنند.
در پی حملات تروریستی حماس به خاک اسرائیل که صدها کشته و زخمی بر جای گذاشت، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا عصر شنبه پانزدهم مهر با حضور در مقابل دوربینهای تلویزیونی در کاخ سفید حمایت قاطع ایالات متحده از اسرائیل را یادآور شد و گفت: «آمریکا در کنار مردم اسرائیل است. ما هرگز پشتشان را خالی نخواهیم کرد.»
در زندانها بر زنان چه میگذرد؟ در اعتراضات ۱۴۰۱، زنان معترض را چهگونه و در چه شرایطی بازداشت کردند؟ چهگونه و در چه شرایطی بازجویی کردند؟ چرا زنان را برهنه کردند؟ چرا و چهگونه زنان معترض - برهنه چون لحظهی تولد- بیهیچ پناه و تنپوش و لباس و پوششی در برابر مأمورانِ حکومت قرار گرفتند؟
اسرائیل اعلام کرد که آمار غیر نظامیان کشته شده در حملات شبهنظامیان حماس، به دستکم ۷۰ تن رسیده و دستکم ۹۸۵ تن نیز زخمی شدهاند که وضعیت شماری از آنها وخیم است. در این حال، شبکه خبری «ان ۱۲» اسرائیل گزارش داد که دستکم ۱۰۰ اسرائیلی کشته شدهاند.
زندانیان سیاسی بند زنان زندان اوین در نامهای نوشتند که اهدای جایزه صبح نوبل ۲۰۲۳ به نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی، «ارج نهادن به سالها فعالیتش برای تحقق آزادی و برابری و رساندن صدای دادخواهی و حقطلبی جامعه ایران به جهان است و گامی خواهد بود به سوی روشنایی بیشتر.»
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، در بیانیهای نوشت: «ایالات متحده به صراحت، این حمله وحشتناک علیه اسرائیل به دست تروریستهای حماس را محکوم میکند.»
با وجود گذشت نزدیک به یک هفته از بروز حادثه برای آرمیتا گراوند، دانشآموز ۱۶ ساله در مترو تهران و اعلام «به کما رفتن» او، بیخبری از وضعیت دقیق پزشکی و جزئیات کامل و غیر گزینشی حادثه، ادامه دارد اما همزمان برخی شهروندان تهران با برافراشتن تصاویر و بنرهایی از آرمیتا، خواستار بهبودی و سلامت او شدند.
کمیته نوبل صلح در نروژ روز جمعه ۱۴ مهرماه، جایزه صلح نوبل ۲۰۲۳ را به نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی در ایران، اهدا کرد. این جایزه به دلیل نقش تعیین کننده نرگس محمدی در مقابله با سرکوب زنان در ایران و همچنین مبارزه او برای ارتقای حقوق بشر و آزادی برای همه، به وی اهدا شد.
شبهنظامیان فلسطینی در نوار غزه روز شنبه در طی نفوذی که خبرگزاری آسوشیتدپرس آن را «بیسابقه» خواند به جنوب اسرائیل وارد شدند. به گفته آسوشیتدپرس همزمان گروهی از شبهنظامیان گروه اسلامگرای حماس نیز «هزاران راکت» به سمت خاک اسرائیل شلیک کردند. آمار دقیقی از تلفات جانی منتشر نشده است.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، با انتشار بیانیهای به اعطای جایزه نوبل صلح به نرگس محمدی واکنش نشان داد و گفت او با مردم سراسر جهان به نرگس محمدی برای دریافت جایزه صلح نوبل ۲۰۲۳ تبریک میگوید و «شجاعت تزلزل ناپذیر او را جشن میگیرم.»
علی پسر ۱۶ ساله نرگس محمدی که در پاریس زندگی میکند، روز جمعه هنگام اعلام جایزه نوبل صلح در مدرسه بود. او تا ساعت ۱۱ صبح گوشی دستی خود را زیر نیمکتش چک میکرد تا این که نام مادرش ناگهان روی صفحه ظاهر شد. او گفت: «قلبم ایستاد.»
تقی رحمانی، زندانی سیاسی پیشین و همسر نرگس محمدی برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳، اهدای این جایزه به خانم محمدی را عاملی برای مبارزه هرچه بیشتر خانم محمدی به منظور تحقق حقوق بشر در ایران دانست.
نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر زندانی، در بیانیهای از عزمش برای «ماندن در ایران» و «ادامه کنشگری حتی به قیمت سپریکردن بقیه عمرش در زندان» خبر داد.
شیرین عبادی در گفتگو با صدای آمریکا، مهمترین تاثیر اهدای جایزه صلح نوبل به نرگس محمدی را توجه دنیا به «وضعیت بد حقوق بشر در ایران» دانست.
آبرام پیلی، معاون فرستاده ویژه ایالات متحده آمریکا در امور ایران، ساعاتی پس از انتخاب نرگس محمدی به عنوان برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳، این انتخاب را به او تبریک گفت.
کمیته جایزه صلح نوبل در نروژ، صبح روز جمعه ۱۴ مهر، خانم محمدی، سخنگوی زندانی کانون مدافعان حقوق بشر، را به خاطر «فعالیتهای خستگیناپذیرش برای دفاع از حقوق بشر» به عنوان دریافت کننده این جایزه اعلام کرد.
بارگذاری بیشتر