لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۰۱

با مسدود کردن دسترسی رسانه‌های مستقل به بیمارستان و خانواده؛ تلاش حکومت برای کنترل جریان اطلاع‌رسانی درباره آرمیتا گراوند


آرمیتا گراوند
آرمیتا گراوند

تبدیل شدن ماجرای آرمیتا گراوند و به کما رفتن این دختر نوجوان «بر اثر برخورد ماموران حجاب‌بان» در مترو تهران به مهمترین خبر رسانه‌های مستقل و فضای مجازی در کنار بازتاب‌های گسترده بین‌المللی؛ رسانه‌های حکومت را به تکاپو انداخته تا در کنار تلاش نهادهای امنیتی برای جلوگیری از درز هر گونه اطلاعات و اخبار خارج از مجاری حکومتی، روایتی کنترل شده ارائه دهند.

در همین راستا روزنامه صداوسیمای جمهوری اسلامی نیز امروز به خبرگزاری فارس، تسنیم، ایرنا و روزنامه همشهری پیوسته و در گزارشی نوشت که «جریان‌ها و رسانه‌های معاند بعد از شکست در چند پروژه کشته‌سازی در چند ماه اخیر، به دنبال راه انداختن جریانی جدید از بد‌حال‌شدن یک دختر دانش‌آموز در ایستگاه متروی شهدای تهران رفتند.»

روزنامه جام جم مدعی شده است که ماجرای به کما رفتن «آرمیتا» شباهت‌های زیادی به «شروع آشوب‌های» پاییز سال گذشته دارد‌ و «در هر دو پروژه سراغ دخترانی رفتند که بعد از بدحال شدن به حالت کما رفته و نمی‌توانستند روایتگر اصل اتفاق باشند.»

خبرگزاری فارس، وابسته به نهادهای امنیتی نیز سعی کرده تا «روایت جمهوری اسلامی» را به‌عنوان «واقعیت» به افکار عمومی بقبولاند. فارس در همین راستا نوشته است که «شائبه درگیری با آرمیتا به دلیل عدم رعایت حجاب در داخل واگن و هل دادن را دوست آرمیتا که در روز حادثه همراه او بود تکذیب کرده است.»

در روزهای گذشته گزارش‌های مختلفی منتشر شد که حکایت از «تحت فشار بودن» خانواده، همکلاسی‌ها و حتی معلمان مدرسه‌ای که آرمیتا گراوند دانش‌آموزش است داشت.

پدر و مادر آرمیتا گراوند
پدر و مادر آرمیتا گراوند

کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران روز گذشته در خبری «اختصاصی‌» نوشت: «امروز رییس حراست وزارت آموزش و پرورش با حضور در محل مدرسه محل تحصیل آرمیتا گراوند با تهدید معلمان این دانش‌آموز، تاکید کرده است که انتشار هرگونه خبر یا حتی عکسی از آرمیتا از طریق صفحات مجازی، جریمه سنگینی خواهد داشت و خاطی، مستقیم اخراج خواهد شد.»

این کانال همچنین افزود: «بر اساس اخبار منابع موثق، دیروز هم رئیس حراست اداره کل آموزش و پرورش تهران، با حضور در مدرسه این دانش آموز علاوه بر تهدید معلمان، همکلاسی‌های آرمیتا را نیز از هر‌گونه خبر‌رسانی درباره وضعیت این دانش‌آموز بر حذر داشته است.»

خبرگزاری فارس در مجموعه مطالبی که در مورد این حادثه منتشر کرده همچنین انتقال آرمیتا گراوند به بیمارستان فجر را نیز به دلیل نداشتن بخش تخصصی و جراحی در دو بیمارستان معیری و شفا یحیاییان که در نزدیکی محل حادثه بودند اعلام کرده است.

این خبرگزاری وابسته به نهادهای امنیتی، فضای امنیتی پیرامون داخل و خارج بیمارستان، ممنوعیت عبور در طبقه اول و لغو ملاقات‌ برای سایر بیماران را نیز بخاطر «نظامی بودن» این بیمارستان اعلام و منکر ارتباط بین بستری شدن آرمیتا و جو امنیتی بیمارستان و خیابان‌های اطراف آن شده است.

روزنامه همشهری وابسته به شهرداری تهران نیز اقدام به انتشار ویدئویی کرده که مدعی است مصاحبه‌شوندگان دوستان همراه آرمیتا گراوند بوده‌اند.

در این ویدئو دختران مورد ادعای همشهری می‌گویند که روز واقعه «همه چیز عادی بود» و «هنگام ورود آرمیتا تعادل خود را از دست داد و سرش به سکوی قطار خورد.»

دوستان ادعایی آرمیتا که در خونسردی کامل و بدون هیچ نگرانی و استرسی ماجرا را بازگو می‌کنند معتقدند افتادن او بدون دخالت فرد سوم بوده است.

رسانه‌های وابسته به جمهوری اسلامی در حالی مدعی رخداد یک «حادثه طبیعی» منتهی به «افت فشار و غش» برای آرمیتا گراوند هستند که روز دوشنبه دهم مهر از حضور خبرنگار روزنامه شرق در بیمارستان برای تهیه گزارش درباره آرمیتا گراوند جلوگیری و برای ساعاتی نیز این خبرنگار را بازداشت کردند.

آرمیتا گراوند
آرمیتا گراوند

گزارش‌ها از استقرار نیروهای سرکوب حکومتی در اطراف بیمارستان فجر حکایت دارند. بیمارستانی که در منطقه کاملا نظامی تهران در بزرگراه افسریه قرار دارد.

برخورد با آرمیتا گراوند بر سر موضوع حجاب، همزمان با سالگرد کشته شدن مهسا امینی در بازداشتگاه «گشت ارشاد» با واکنش گسترده مقامات و رسانه‌های جهانی روبرو شد.

دفتر معاون فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران درباره اخبار مربوط به آرمیتا گراوند و به کما رفتن این دختر ۱۶ ساله به خاطر درگیری با ماموران «حجاب اجباری» در رسانه اجتماعی «ایکس» نوشت: «از شنیدن گزارش‌های حمله پلیس به این دختر ۱۶ ساله، شوکه و نگران هستیم.»

این دفتر اضافه کرد: «ما اخبار وضعیت او را دنبال می‌کنیم، همچنان در کنار مردم شجاع ایران می‌ایستیم و با جهان همکاری می‌کنیم تا رژیم ایران را در قبال تخلفاتش پاسخگو کنیم.»

آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان هم دیروز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «یک زن جوان در ایران دوباره برای زندگی خود می جنگد. فقط به این دلیل که موهایش را در مترو نشان داد. این غیر قابل تحمل است.»

هانا نیومن، نماینده آلمان در پارلمان اروپا، نیز در مورد وضعیت آرمیتا گراوند در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «زن جوان دیگری به دلیل عدم رعایت حجاب به کما رفت. روزنامه نگار دیگری را به خاطر گزارش در این باره تهدید کردند. یکی دیگر از اعضای خانواده در زندان به دلیل صحبت کردن در این باره بازداشت شد.»

شریف منصور، مسئول هماهنگی امور خاورمیانه و شمال آفریقای «کمیته حمایت از خبرنگاران» در بیانیه‌ای گفت این سازمان «با نگرانی از وضعیت ایران، اخبار ضرب و شتم یک دختر نوجوان به دلیل نداشتن حجاب مورد تایید حکومت را دنبال می‌کند. این خبر یادآور حوادث سال گذشته و سرنوشت شوم مهسا امینی و مرگ او به دست ماموران حکومت است.»

او در ادامه تصریح کرد: «ما از مقامات جمهوری اسلامی می‌خواهیم تا با بازداشت و آزار و اذیت خبرنگارانی که به پوشش این حادثه مهم می‌پردازند، ماشین شرور سانسور خود را دوباره راه اندازی نکنند.»

آرمیتا گراوند، متولد بهمن‌ماه ۱۳۸۵، شانزده‌ ساله، دانش‌آموز پایه یازدهم هنرستان دولتی «عروه‌الوثقی» در منطقه ۱۱ تهران است که نهم مهرماه هنگام رفتن به مدرسه در حادثه‌ای در ایستگاه متروی «شهدای تهران» بی‌هوش و در بیمارستان فجر، وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ارتش، بستری شد.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG