شرکت مدرنا میگوید دادههای کارآزمایی بالینی این شرکت نشان میدهد که واکسن بهروز شده کرونای این شرکت، در برابر نوع بسیار جهشیافته ویروس موسوم به «بی اِی ۲.۸۶» که به نگرانیها نسبت به بروز موج جدید دامن زده است، مؤثر خواهد بود.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا میگوید سویه جدید «بیاِی ۲.۸۶» ویروس کرونا ممکن است نسبت به انواع قدیمیتر در ایجاد ابتلا در افرادی که قبلاً به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند و یا واکسن زدهاند توانایی بیشتری داشته باشد.
دکتر ماهان غفاری، محقق همهگیرشناسی و تکامل ویروس در دانشگاه آکسفورد در بریتانیا، به صدای آمریکا میگوید در سه سال گذشته در ایران دادههای زیادی گرفته نمیشد و بهدلیل «حداقلی بودن دادهها» سنجش خوبی از میزان گسترش ویروس در کشور وجود نداشت، ولی زیرسویههای امیکرون در ایران نیز در چرخش بودهاند.
سویه جدید کووید-۱۹ که برخی آن را «اریس» نام گذاشتهاند در آمریکا غالب شده است. اما اگر چه میزان ابتلا و بستری شدن در بیمارستان بالاتر رفته است، ولی شماری از کارشناسان هشدار دادهاند که ممکن است «اریس» تنها دلیل افزایش اخیر موارد ابتلا نباشد.
دولت آمریکا بودجه مؤسسه ویروسشناسی ووهان را که مدت است به عنوان منشاء احتمالی کووید-۱۹ تحت بررسی قرار دارد، پس از اینکه این مرکز اسناد مربوط به ایمنی و امنیت را ارائه نکرد، قطع کرد. این تصمیم در شرایطی گرفته میشود که هنوز در مورد منشاء کرونا اختلافاتی وجود دارد.
در گزارش دفتر ادارهکننده اطلاعات ملی آمریکا آمده است که جامعه اطلاعاتی هنوز نمیتواند این احتمال را که ویروس از آزمایشگاه آمده باشد رد کند ولی نتوانسته منشاء این ویروس را پیدا کند.
پیشمقاله جدیدی با مشارکت پژوهشگرانی از آمریکا، بریتانیا، استرالیا و کانادا منتشر شده است که نرخ واکسیناسیون کووید-۱۹ در ایران را با هفت کشور دیگر که از نظر نوع واکسن، سطح درآمد، یا جمعیت به ایران شباهت داشتهاند مقایسه کردهاند.
یک روز پس از اعلام پایان وضعیت اضطراری کووید-۱۹ توسط سازمان بهداشت جهانی، معاون درمان وزارت بهداشت ایران از ورود دارو «پکسلووید» به پروتکل درمان کرونا خبر داد ولی گفت هنوز وارد فهرست دارویی کشور نشده است.
روزنامه واشنگتن پست نوشت پزشکان در مورد احتمال بازگشت مجدد ویروس کرونا به هشدار داده و گفتهاند در دو سال آینده، احتمال هجوم بیماری ناشی از سویه امیکرون بین ۲۰ تا ۴۰ درصد است.
در حالی که سازمان نظارت برغذا و دارو آمریکا مجوز مصرف واکسنهای قدیمی کووید-۱۹ را که مختص سویه اولیه کرونا بودند لغو کرده است تا تنها از واکسنهای دوظرفیتی مختص امیکرون استفاده شود، این واکسنهای جدید در ایران هنوز در دسترس نیست.
افزایش آمار کرونا در ایران در شرایطی است که اقدام خاصی از سوی وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا برای پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس صورت نگرفته است و مراسم مذهبی نیز در حال برگزاری هستند.
آقای بایدن پیشتر گفته بود که مصوبه کنگره را امضا میکند و تمایلی به وتوی آن ندارد به همین دلیل، در سنا گروهی از دموکراتها به جمهوریخواهان پیوستند و با ۶۸ رای موافق در مقابل ۲۳ رای مخالف، این طرح تصویب شد.
بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت جمهوری اسلامی اعلام کرد موج هشتم کرونا تا اواخر فروردین ادامه خواهد داشت. در یک ماه اخیر میزان مرگ بر اثر کرونا در ایران به نسبت ماههای اخیر افزایش چشمگیری داشته است.
یک استاد ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران که گفته میشود از نخستین افرادی بود که ویروس کرونا در ایران را شناسایی کرد در گفتگو با «ایسنا» این موضوع که کرونا در کشور با تأخیر اعلام شد را رد کرده و میگوید ویروس در همان «روز ۲۹ بهمن» شناسایی شده بود.
آمار وزارت بهداشت ایران در روز جمعه ۱۸ فروردین نشان میدهد در ۲۴ ساعت گذشته، هزار و ۶۴ مورد ابتلای جدید به کرونا شناسایی شده است و ۳۶ نفر دیگر در اثر ابتلا به این ویروس جان باختند.
در حالیکه برخی کشورها شرایط کرونا را از حالت همهگیری خارج کرده اند، در ایران موج جدیدی از این همهگیری موجب افزایش مرگ روزانه افراد شده است. در تازهترین آمار رسمی، ۳۲ نفر در ۲۴ ساعت گذشته جان باختند.
آمار ابتلای روزانه به کرونا در ایران در بیست و چهار ساعت گذشته به هزار و ۱۰۳ نفر رسید. همچنین از ۱۵ تا ۱۶ فروردین، ۳۰ نفر دیگر در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند. بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت گفته است که «اگر میزان مرگ افزایش پیدا کند دال بر این نیست که بیماری در کنترل نیست.»
اعتراضات به وضعیت معیشتی در ایران همچنان جریان دارد و در تازهترین رویدادها پرستاران در بابل و اراک در اعتراض به پرداخت نشدن تعرفه خدمات پرستاری و کم بودن میزان آن تجمع کردند.
بر اساس آمار رسمی، از ۱۴ تا ۱۵ فروردین، ۲۷ نفر دیگر نیز جان خود را بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ از دست دادند. از اواخر اسفند تاکنون، حدود ۴۰۰ مرگ ناشی از کرونا در آمار رسمی وزارت بهداشت ایران ثبت شده است.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که سویه موسوم به «ایکسبیبی ۱.۱۶» امیکرون را تحت نظر دارد. این سویه در ۲۲ کشور مشاهده شده و عمدتا از هند آمده است. در ایران نیز، سخنگوی وزارت بهداشت گردش سویه «ایکسبیبی» در کشور را تأیید کرد ولی در مورد اینکه کدام شاخه از آن مشاهده شده است چیزی نگفت.
بر اساس آمار رسمی بیش از هزار مبتلای جدید طی یک شبانهروز شناسایی شد و ۲۲ بیمار نیز بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.
سخنگوی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران از افزایش ۱۴ درصدی میزان بستری ناشی از ابتلا به کرونا در کشور نسبت به یک ماه پیش خبر داده است. آمار روزانه مرگ و میر کرونا در ایران در روزهای گذشته نیز دورقمی و عمدتا بالای ۲۰ نفر بوده است.
با ادامه افزایش موارد روزانه ابتلا به کرونا در ایران، وزارت بهداشت نقشه رنگبندی شیوع بیماری در کشور را بهروز کرد و شهرهای قرمز (بسیار پرخطر) از چهار به ۱۰ شهر افزایش یافت.
در پی افزایش موارد ابتلا به کرونا در آمار رسمی وزارت بهداشت ایران، یک عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا از «احتمال آغاز موج نهم بیماری» در کشور خبر داده است. احمد طباطبایی گفته است که در مقایسه با یک ماه پیش، افزایش مراجعههای کرونا «به وضوح» قابل مشاهده است.
دانشمندان بینالمللی دادههای ژنتیکی از نمونههای جمعآوری شده در بازاری در چین، نزدیک به جایی که اولین موارد کووید-۱۹ در انسان شناسایی شده بود، را بررسی کردهاند و میگویند که شواهد نشان میدهند این همهگیری از حیوانات و به احتمال زیاد از «روباه بومی» سرچشمه گرفته است، نه از آزمایشگاهها.
در آستانه نوروز، موارد ابتلا به کرونا در ایران و مرگ و میر ناشی از آن در آمار رسمی افزایش پیدا کرده است. آمار وزارت بهداشت ایران نشان میدهد در یک شبانهروز، ۹۹۰ نفر به کرونا مبتلا شده و ۱۶ نفر جان باختهاند.
یک پژوهش جدید بزرگ نشان داده که بیماریهای گوارشی در افرادی که کووید-۱۹ گرفتهاند یک سال پس از ابتلا نیز «به طور قابل توجهی» بیشتر از دیگران است.
گروه مشاوران متخصص مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا میگوید شواهد کافی برای ضرورت تزریق بیش از یک دز یادآور کووید-۱۹ در سال برای افراد مسن و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند وجود ندارد.
شواهد نشان داده است که ابتلا به کووید-۱۹ میتواند در طولانی مدت خطر بیماریهای قلبی-عروقی مثل سکته قلبی یا سکته مغزی را افزایش دهد. اما بنا بر یک مطالعه جدید واکسینه شدن کامل این خطر را تا حدود ۴۱ درصد کاهش داده است.
یک مطالعه جدید نشان داده است که ابتلا به کووید-۱۹ مصونیتی مشابه با دستکم دو دز واکسن کیفیت بالای کرونا از نوع «امآرآنای»، مثل واکسنهای «مدرنا» و «فایزر-بایو ان تک»، را به فرد ارائه میدهد.
در حالی که بسیاری از کشورهای دنیا از واکسنهای جدید دوظرفیتی مبتنی بر «امآرانای» برای مقابله با امیکرون و جهشهای آن استفاده میکنند، یک عضو کمیته ملی واکسن کرونا گفته است «واکسنهای ساخته شده برای سویههای قبلی نیز ما را به هدف کاهش مرگمیرساند.»
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که هیچ نوع شواهدی مبنی بر این که واکسن کرونا از نوع «ام آرانای» خطر سکته مغزی را در افراد مسن بالا میبرد، وجود ندارد.
چین اعتراف کرد که طی یک ماه و از زمان لغو سیاست «کووید صفر»، نزدیک به ۶۰ هزار مورد مرگ مرتبط با کرونا را ثبت کرده است. پیشتر، آمار منتشر شده در وب سایت مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری چین، تنها ۳۷ مورد مرگ ناشی از کووید-۱۹ را در این مدت گزارش کرده بود.
به رغم اوجگیری دوباره شیوع کرونا در چین و هشدار مقامات به مراکز درمانی برای آماده باش، بیمارستانهای پکن تخت کافی برای بیماران ندارند.
در حالی که آمار رسمی از افزایش شدید شمار مبتلایان جدید به کرونا در هر دو کشور چین و ایران حکایت دارد، سفارت جمهوری اسلامی در پکن با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی «ویبو» گردشگران چینی را به دیدن جزیره هرمز «بدون نیاز به ویزا» دعوت کرده است.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در چین ابتدای هفته جاری به دو هزار نفر رسید به همین علت مقامات چین برخی مناطق را تعطیل و محدودیتهایی در شهر اعمال کردند.
بارگذاری بیشتر