با ادامه روند افزایشی ابتلا به ویروس کرونا در ایران بر اساس آمار رسمی بیش از هزار مبتلای جدید طی یک شبانهروز شناسایی شد و ۲۲ بیمار نیز بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی نیشابور نیز از افزایش حدود ۷۷ درصدی بستریها طی یک ماه خبر داده است.
استان خراسان رضوی نیز طی ده روز هفت درصد افزایش بستری داشته است. رئیس کمیته رسانه و اطلاعرسانی قرارگاه کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفته است شمار بستریها به ۲۳۴ مورد رسیده است که از این تعداد ۱۷۳ نفر در بیمارستانهای زیرپوشش دانشگاه بستری هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز گفته است که «پس از وقفهای طولانی»، آمار مبتلایان دوباره سهرقمی شده است و مجموع مبتلایان را ۱۲۳ نفر عنوان کرد. فردین مهرابیان همچنین گفت که در شبانهروز گذشته، ۴۲ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانها بستری شدند.
در مازندران هم، طی کمتر از یک هفته، آمار مراجعه بیماران مبتلا به کرونا از ۷۰۰ به یک هزار نفر افزایش یافته است.معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران گفته است که بسیاری از مبتلایان، علائم خود را به پای حساسیت بهار میگذارند و پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند.
شماری از پزشکان در فضای مجازی از افزایش مراجعه بیماران مبتلا به کرونا با علائمی نسبتا متفاوت از سویههای پیشین خبر دادهاند و از تکرار تجربه تلخ گذشته ابراز نگرانی کردهاند.
یک پزشک با بازگویی مشاهدات خود از افزایش چشمگیر موارد «بیحالی و ضعف و علائم گوارشی تهوع و اسهال و گلودرد شدید» شیب افزایش را تند توصیف کرده و نوشته است: «انگار تاریخ سیاه دارد تکرار میشود.»
عدهای از کاربران در فضای مجازی این پرسش را عنوان کردهاند که پرا وزارت بهداشت برنامهای برای کنترل ویروس و پیشگیری از تلفات بیشتر اعلام نمیکند.
در هفتههای گذشته اظهارات ضد و نقیضی در مورد موج هشتم از سوی مقامات بهداشتی مطرح شده است از جمله سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت که مدتها پیش پایان موج هشتم کرونا را اعلام کرده بود.
روز گذشته، مینو محرز، متخصص بیماریهای عفونی، نیز در پاسخ به پرسشی در مورد تمرکز کمتر وزارت بهداشت روی مهار ویروس گفت: «لابد از دست وزارت بهداشت دیگر کاری برنمیآید.»
معاون بهداشت وزارت بهداشت ایران گفته است که با بازگشت مسافران نیمه دوم سفرهای نوروزی، روند افزایشی کرونا بیشتر خواهد شد و «تنها ابزار» کاهش روند بیماری را «استفاده از ماسک» عنوان کرده است.
علی خامنهای که واکسنهای غربی را ممنوع کرد تا تمرکز بر روی تولید داخلی گذاشته شود، در سخنان اخیر خود به مناسبت نوروز بار دیگر تولید واکسن در داخل کشور را ستود و به رغم نبود تحریم دارویی، دوباره به موضوع تحریم در این زمینه اشاره کرد.
در حال حاضر بسیاری از کشورهای جهان، واکسنهای دوظرفیتی مبتنی بر فنآوری «ام آر ان ای» را برای مقابله با شاخههای مختلف امیکرون از جمله بیاِی.۴ و بیاِی.۵ تزریق میکنند.
در ایران، تنها واکسن طراحی شده برای امیکرون، برکتپلاس است که مختص سویه بیاِی.۱ است که جزئیات مطالعات بالینی آن نیز در دسترس نیست.
آمار رسمی نشان میدهد که به رغم اصرار مقامات بهداشتی ایران به تزریق دز یادآور، تنها ۳۱ میلیون و ۶۷۴ هزار و ۱۳۱ نفر دز سوم یا بالاتر را دریافت کردهاند.