لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۱۷

افزایش ۱۴ درصدی بستری‌های کرونا در ایران؛ وزارت بهداشت: دست ندهید و روبوسی نکنید


سفرهای نوروزی (آرشیو)
سفرهای نوروزی (آرشیو)

وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران از افزایش ۱۴ درصدی میزان بستری ناشی از ابتلا به کرونا در کشور نسبت به یک ماه پیش خبر داده است.

پدرام پاک‌آیین، سخنگوی وزارت بهداشت، گفت که در حال حاضر ۶۲۷ نفر از مبتلایان به کرونا در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

او افزود: «باید بپذیریم که وارد موج هشتم کرونا شده‌ایم و از مردم می‌خواهیم برای مهار موج هشتم کرونا، از دست دادن و روبوسی در دید و بازدیدهای نوروز خودداری کنند.»

به رغم افزایش موارد ابتلا و بستری کرونا در ایران، سفرهای نوروزی نیز نسبت به سال گذشته، رشدی هفت درصدی داشته است.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفته است که در تعطیلات نوروزی، روزانه حدود ۱۹ میلیون و در مجموع ۲۰۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور ثبت شده است.

در استان گیلان که یکی از مقصدهای پرطرفدار نوروزی است، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی از بستری ۴۷ نفر طی شبانه‌روز گذشته خبر داده و گفته است که ۱۰۷ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در بیمارستان‌های این استان بستری هستند.

  • مرگ بالای دویست نفر طی ده روز

آمار روزانه مرگ و میر کرونا در ایران در روزهای گذشته، دورقمی و عمدتا بالای ۲۰ نفر بوده است و طی ده روز یعنی از روز ۲۸ اسفند تا هشتم فروردین، ۲۰۴ نفر جان خود را در اثر ابتلا به کووید-۱۹ از دست دادند.

این در حالی است که تنها افرادی که تست کرونای آنها مثبت شده است در آمار رسمی قرار می‌گیرند و بسیاری از افراد مبتلا تست نمی‌دهند.

چندی پیش، پیام طبرسی، عضو «کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا»، گفته بود که اکثر مواردی که «سرماخوردگی استنباط می‌شود»، کرونا است.

نقشه کنونی وضعیت کرونا در کشور، ۱۳ شهر را در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) و ۴۸ شهر را در وضعیت نارنجی (پرخطر) قرار داده است. شهرهایی در وضعیت قرمز قرار می‌گیرند که در آن از هر ۱۰۰ هزار نفر، حداقل ۱۰ نفر به دلیل ابتلا به کرونا بستری شده باشند.

  • توصیه به تزریق واکسن

سخنگوی وزارت بهداشت همچنین از افرادی که شش ماه از تزریق واکسن‌شان می‌گذرد خواست که برای دریافت دز یادآور اقدام کنند.

روزنامه «اعتماد» گزارش داد که از روز ۲۰ بهمن تا ۵ اسفند، آمار مراجعات تزریق دز سوم یا بالاتر، ۱۷ هزار و ۴۳۷ نفر و یا به طور میانگین، هزار و ۱۶۲ نفر در روز بوده است.

به گفته سخنگوی وزارت بهداشت در سال گذشته، «۵۰ میلیون دز واکسن» تولید شده و «کمبود واکسن کرونا نیست.»

در حال حاضر در ایران بیشتر واکسن‌های برکت و برکت پلاس، پاستوکووک و پاستوکووک پلاس، اسپایکوژن، فخرا، رازی و نورا ارائه می‌شوند که میزان موجودی‌شان مشخص نیست و برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد که تعداد محدودی واکسن سینوفارم نیز در دسترس است.

در حالی که شواهد علمی متعدد نشان داده است واکسن‌های مبتنی بر فن‌آوری «ان‌آر‌ان‌اِی» نسبت به دیگر واکسن‌ها در برابر سویه‌های امیکرون اثربخشی بیشتری دارند، این واکسن‌ها در ایران قابل دسترس نیستند و ورودشان به دستور علی خامنه‌ای ممنوع شده است.

بسیاری از کشورهای جهان، واکسن‌های دوظرفیتی را برای مقابله با شاخه‌های مختلف امیکرون از جمله بی‌اِی.۴ و بی‌اِی.۵ تزریق می‌کنند. در ایران، تنها واکسن طراحی شده برای امیکرون ، برکت‌پلاس است که تک‌ظرفیتی و مختص بی‌اِی.۱ است.

این در حالی است که محمود واعظی، رئیس دفتر حسن روحانی، به «اعتماد آنلاین» گفته است: «بسیاری از کسانی که در حال حاضر سر کار هستند برای خرید واکسن با ما مخالفت می‌کردند و می‌گفتند واکسن داخلی باید استفاده شود.»

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت کنونی، یکی از افرادی است که نامه مخالفت با ورود واکسن‌ از سه کشور آمریکا، بریتانیا و فرانسه را امضا کرد.

در‌ این نامه سرگشاده که روز ۲۳ دی ۱۳۹۹ خطاب به حسن روحانی، رئیس‌جمهوری وقت، نوشته شده بود، دستور علی خامنه‌ای مبنی بر ممنوعیت ورود واکسن از این کشورها «تدبیری دقیق و حکیمانه» توصیف شده است.

XS
SM
MD
LG