جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات پیام ولی، شهروند بهائی محبوس در زندان قزلحصار، روز شنبه ١٩ خرداد در شعبه سوم دادگاه انقلاب کرج به ریاست قاضی نریمانی برگزار شد.
مجید کاوه، وکیل دادگستری، روز شنبه ۱۹ خرداد از برگزاری نخستین جلسه رسیدگی به پرونده قتل شبه عمد جواد روحی، معترضی که در زندان جان باخت، خبر داد.
خانواده حسین شنبهزاده، در سومین بیانیه خود در روز شنبه ۱۹ خرداد اعلام کرد که این ویراستار و زندانی سیاسی پیشین، در حال حاضر در «تهران» و «در مرحله تحقیقات در بازداشت» است.
مرکز مشاوره و آموزش حقوقی «دادبان» از بازداشت مظاهر حیدری، درویش گنابادی و زندانی سیاسی پیشین، در شهرکرد خبر داد.
وکیل محمدجواد وفایی ثانی، معترض محبوس در زندان وکیلآباد مشهد، از نقض دوباره حکم اعدام موکلش از سوی دیوان عالی کشور خبر داد.
خانواده حسین شنبهزاده، در دومین بیانیه خود نسبت به وضعیت این ویراستار بازداشت شده ابراز نگرانی کرد.
صفحه اینستاگرامی نرگس محمدی روز شنبه ۱۹ خرداد اعلام کرد که این فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل از حضور در جلسه دادگاهش خودداری کرده است.
شماری از کارگران کارخانه «کربنات سدیم» در شهرک صنعتی «سرخه» سمنان در پی اعتصاب و برگزاری تجمع، خواستار «مشخص شدن وضعیت مطالبات صنفی» خود شدند. همزمان یک تشکل کارگری در پی اعتصاب کارگران غیر رسمی نفت(ارکان ثالث) خواستار حذف کامل شرکت های پیمانکاری و اجرای کامل فاز دوم طرح طبقه بندی مشاغل شد.
حمیده زراعی، معترض تبعیدی به رشت، در اعتراض به «بازداشت غیرقانونی خود و اعمال خشونت در حین بازداشتش» دست به اعتصاب غذای خشک زد.
مسیح علینژاد، فعال حقوق بشر و مجری برنامه «تبلت» بخش فارسی صدای آمریکا به عضویت «شورای مشورتی برابری جنسیتی گروه ۷» درآمد و همزمان در نامهای به اعضای این گروه خواستار جرمانگاری آپارتاید جنسیتی در سطح بینالمللی شد.
انوشه آشوری، شهروند ایرانی بریتانیایی که حدود پنج سال در ایران زندانی بود، بار دیگر از مقامات بریتانیایی خواست در برابر گروگانگیری و بازداشت مستبدانه شهروندان این کشور توسط جمهوری اسلامی مقاومت کنند.
این روحانی بانفوذ اهل سنت در خطبههای نماز جمعه ۱۸ خرداد با انتقاد از بحران فساد مالی، فقر، تبعیضهای گسترده و نبود آزادی و عدالت در کشور تاکید کرد که رئیسجمهوری هم «نمیتواند کاری بکند.»
حسین شنبهزاده پس از آن که در واکنش به یک یادداشت بدون نقطه پایان در صفحه «ایکس» علی خامنهای، تنها یک نقطه گذاشت بازداشت شد. کاربران این نقطه را بیش از دو برابر نوشته رهبر جمهوری اسلامی پسندیده بودند.
به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، وحید بنی عامریان، پویا قبادی، بابک علیپور، ابوالحسن منتظر، محمد تقوی و اصغر دانشفر سال گذشته در پروندهای مشترک در شهرهای مختلف از جمله تهران و چالدران بازداشت شدند.
صدیقه وسمقی روز ۱۷ خرداد مبارزه حکومت با خواست «اکثریت مردم» در آزادی پوشش را «یک بازی سیاسی بیهوده» خواند و تاکید کرد که که زنان با مقاومت خود به این بازی پایان میدهند.
این اثر که در سبک «مستند داستانی» ساخته میشود به ماجراهای بازداشت و زندانی شدن نازنین زاغری در ایران، و تلاشهای همسرش ریچارد رتکلیف که سالها برای آزادی او مبارزه کرد، میپردازد.
در حالی که «میزان»، خبرگزاری رسمی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه ۱۶ خرداد از اعلام جرم دادستانی تهران علیه یک «بازیگر و مجری» تلویزیون خبر داده بود، تسنیم، خبرگزاری نزدیک به سپاه، روز پنجشنبه ۱۷ گزارش داد که فرد مذکور حسین پاکدل، مجری پیشکسوت صدا و سیمای جمهوری اسلامی، است.
بنا بر اعلام سازمان حقوق بشر ایران، گزارشهای بسیاری از محروم کردن زندانیان سیاسی از درمان مناسب تاکنون منتشر شده است و بهنظر میرسد که مسئولان امنیتی از این روش برای در هم شکستن مقاومت زندانیان سیاسی و وادار کردن آنها به سکوت استفاده میکنند.
جانشین فرمانده انتظامی جمهوری اسلامی از استقرار ۷ هزار مامور انتظامی در سواحل شمال ایران برای «کنترل سواحل و تفرجگاهها» خبر داد. این اقدام در ادامه سیاستهای جمهوری اسلامی برای تحمیل حجاب اجباری و پوشش مورد نظر حکومت انجام میشود.
برادر دادخواه مهدی ببرنژاد، از کشتهشدگان سرکوب اعتراضات سراسری شهریور ۱۴۰۱، که بهتازگی با قرار وثیقه به طور موقت از زندان آزاد شده بود، دوباره بازداشت شد.
منابع حقوق بشری میگویند دو سوختبر در جریان تیراندازی نیروهای نظامی جمهوری اسلامی به سمت خودرو آنها در محور بندرعباس کشته شدند.
دهها نفر از کنشگران و فعالان مدنی در داخل و خارج از کشور با انتشار بیانیهای در روز چهارشنبه ۱۶ خرداد، به محاکمه نرگس محمدی اعتراض و حمایت خود را از «کارزار همصدایی علیه آزار جنسی» و بند زنان اوین اعلام کردند.
سازمان حقوق بشری «کارون» روز ۱۶ خردادماه اعلام کرد که «مجاهد کورکور» زندانی سیاسی محکوم به اعدام، پس از گذراندن ۴۵ روز در سلول انفرادی زندان شیبان اهواز، به قرنطینه بازگردانده شده است.
خانواده حسین شنبهزاده، ویراستار و مترجمی بازداشت شده، با اعلام این که از نهاد بازداشتکننده و محل نگهداری او بیخبرند، نسبت به انتساب اتهامات سنگین به این فعال مدنی و پیامدهای آن ابراز نگرانی کردند.
وزارت بهداشت و درمان جمهوری اسلامی اعلام کرد بر اساس این که پوشش فعلی بیماران «مطابق موازین اسلامی نیست»، ۱۰ رشته «تخصصی» برای طراحی لباس در حوزه امور درمانی تولید کرده است.
کانون نویسندگان ایران با تاکید بر حق آزادی بیان، از تمامی نویسندگان، روزنامهنگاران و هنرمندان آزادیخواه خواست تا هرچه بیشتر «پژواک صدای مردم معترض و تحت سرکوب» باشند.
مجمع جهانی دانشجویی موسوم به «جیاساف» چهارشنبه ۱۶ خرداد، با انتشار گزارشی گفت که بیش از ۷۰ هزار دانشجوی معترض در اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ در ایران، شرکت داشتند.
با ادامه انتشار گزارشهایی درباره بیمار شدن زندانیان سیاسی در زندانهای جمهوری اسلامی، بهار خنیابپور، زندانی سیاسی پیشین، اعلام کرد که او نیز پس از آزادی به بیماری خودایمنی «پسوریازیس» مبتلا شده است.
در پی شلیک مستقیم ماموران نظامی جمهوری اسلامی در منطقه مرزی نوسود در استان کرمانشاه، یک کولبر به نام هژیر محمدپور کشته شد.
یک کودک طلبه بازداشت شده بلوچ که در یورش نیروهای نظامی به مدرسه دینی پشامگ راسک، بازداشت شده بود پس از یک ماه از زندان مرکزی زاهدان آزاد شد.
راساس گزارشی که چهارشنبه۱۶ خرداد، توسط مجمع جهانی دانشجویی (جی.اس.اف) منتشر شد؛ در طول پاییز ۱۴۰۱ بیش از ۷۰ هزار دانشجو معترض در «جنبش زن، زندگی، آزادی» مشارکت داشتند و بیش از ۳۷۸۹ دانشجو به طرق مختلف مورد سرکوب قرار گرفتند
نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل روز سهشنبه ۱۵ خرداد از عموم مردم خواست با پیوستن به «کارزار همصدایی علیه آزار جنسی» روایت و قضاوت مردمی درباره تجاوز و تعرض جنسی به ویژه در زندانهای جمهوری اسلامی را آغاز کنند.
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در گزارشی با اشاره به نقض شدید «قوانین ماندلا» در زندانهای جمهوری اسلامی تصریح کرد که زندانیان در ایران در شرایط غیرانسانی نگهداری میشوند و مورد «سوءاستفاده قدرت» قرار میگیرند.
در پی گزارشهای منابع خبری مبنی بر بازداشت احتمالی حسین شنبهزاده، مترجم و ویراستار، برادر این فعال مدنی شناخته شده در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که او «تماس گرفت» و تأیید کرد که «بازداشت شده» است.
یا گذشت ۵۵ روز از بازداشت کمال لطفی، از خانوادههای دادخواه، همچنان با قرار بازداشت موقت و بدون حق دسترسی به وکیل، خدمات پزشکی و ملاقات با خانواده در زندان شهر کامیاران در وضعیت بلاتکلیف به سر میبرد.
تازهترین گزارش یک سازمان ناظر بر وضعیت نقض حقوق بشر در ایران نشان میدهد در یک ماهه حد فاصل ۱۱ اردیبهشت تا ۱۱ خرداد، دستکم چهار زن در زندانهای جمهوری اسلامی اعدام شدهاند و دستکم ۱۳ مورد زنکشی نیز گزارش شده است.
بارگذاری بیشتر